Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a probléma az extraprofitok...

Mi a probléma az extraprofitok adóztatásával?

Figyelt kérdés
Már a UK-ban és Belgiumban is csinálják...
2022. jún. 2. 20:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
16%
Csökkentette az áfát bizonyos dolgokon Ugyanannyiért adták a dolgokat egy hét múlva, mint előtte. Megadóztat nagy cégeket, azok ráterhelik a lakosságra. Mit csináljon akkor?
2022. jún. 2. 21:01
 12/27 anonim ***** válasza:
31%

11: adjon támogatást a rászorulóknak, a többit meg bízza a piacra

Ahogy pl. a rezsicsökkentésnél sem kellene Lölönek támogatást kapnia, hogy olcsón fűtse a villáját.

2022. jún. 2. 21:04
 13/27 anonim ***** válasza:
76%
Mert a multi mégjobban árat emel majd. -.-
2022. jún. 2. 21:04
 14/27 anonim ***** válasza:
80%

#10. De király lenne, ha inkább valami külföldi kezébe lenne az a cég, ami Lölőé.

Amúgy a baloldalon nem tömik a saját emberüket. Egy full MSZP-s városban lakok. A PM összes haverja egy érettségivel olyan pozícióban vannak, hogy azt el sem hiszed. Mindegyik földeket vesz, ad el. Övék már az egész város. Szerinted nagyban nem ugyanez lenne? 2002-2010 között nem ez volt?

Sz@rom, hogy OV hogy oldja meg, hogy magyar kézben legyenek a cégek,és mi döntsünk a sorsunkról, és nem mások. Ja, és nem vagyok Fidesz szavazó, ha ez megnyugtat.

2022. jún. 2. 21:07
 15/27 anonim ***** válasza:
23%
#12 A rászorulóknak nem halat kell adni, hanem halászhálót.
2022. jún. 2. 21:09
 16/27 anonim ***** válasza:
35%

#11 "Csökkentette az áfát bizonyos dolgokon Ugyanannyiért adták a dolgokat egy hét múlva, mint előtte. Megadóztat nagy cégeket, azok ráterhelik a lakosságra. Mit csináljon akkor?"

Azt ami már bevált korábban hasonló helyzetben - ez utóbbit, az extraprofitot, vagyis a különadót.

2010 után már csinálták és semmi nem igazolódott be az ellenzékiek riogatásaiból - amiket most szinte szóról szóra megismételnek. Nem terhelték rá az emberekre, nem emelték meg miatta az áraikat, nem vonultak ki, nem mentek csődbe stb. stb.

Csak az ellenzékiek nem tanulnak abból ami már megtörtént.

Te ne kövesd el ezt a hibát, nézd meg mi volt a következménye a korábban bevezetett ágazati különadóknak! 2 év után szépen kivezették őket és közben a megadóztatott cégek ugyanúgy tudtak nyereségesen működni.

2022. jún. 2. 21:12
 17/27 anonim ***** válasza:
46%

16, 11 vagyok

Én ezt nagyon jól tudom. Csak arra írtam, hogy pár embernek semmi sem jó. Csak mindent szándékosan próbálnak olyan szemszögből nézni, hogy az rossznak tűnjön.

Ezért értékelem a MHM munkáját. Bár nagyon sok dologban nem értek velük egyet, de nem mondják rá csak azért is a jó dolgokra, hogy rossz, hogy a másikat rossz színbe tüntessék fel.

2022. jún. 2. 21:20
 18/27 anonim ***** válasza:
71%

#17 Értem.

De megszokhattad már, hogy nekik semmi nem jó. Egy a fontos, az ellenkezőjét kell követelni mint amit a fidesz mond.

2022. jún. 2. 21:22
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

Megjegyzem Nagybritania már nem EU-s ország, azt csinál, amit akar.

Belgium melett viszont már más országok is hasonló extraprofit elvonást vezettek be.

2022. jún. 2. 21:38
 20/27 anonim ***** válasza:
14 Legyen külföldi kezébe tudod miért mert amikor a fizetéseket kel mutogatni mégis a külföldi válalatok fizetnek.Nem a magyarok sőt a magyar be se jelent.
2022. jún. 2. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!