Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ma már szerencsés az a fiatal,...

Ma már szerencsés az a fiatal, aki egy panelt meg tud valahol a külkerületben vásárolni?

Figyelt kérdés

Egyre kilátástalanabbnak érzem azt, hogy valaha saját lakásom legyen. 23 vagyok, úgy terveztem, 28-30 éves koromra összeszedek annyi önerőt, hogy legalább egy másfél-kétszobás lakást meg tudjak vásérolni hitelre. Most egyáltalán nem látom, hogy a kezdő 350 nettómból hogyan fogok valaha is félretenni albérlet mellett, pedig mindöszze egy szobát bérelek. Vidéki barátaim így is "sokallják" a fizum, mert ők 250-300 között mozognak... És nem tanulatlan parasztok vagyunk én egyetemet végeztem. Szeretnék a szakmámban dolgozni (média), de erre kizárólag külföldön lenne lehetőségem értelmes pénzért, de egyre inkább most már erre sem.

Más is van így? És ne gyertek azzal, hogy miért nem mentem IT-snak, nos azért, mert tőlem távol áll, és nem ők az átlag, se nem az orvosok, építészek. Tisztes munkából a jövőben lehetetlen lesz saját, lakáshoz jutni? A "kezdő lakás" fogalmas megszűnik és helyette a "kezdő albérlet" lesz?

2022. máj. 31. 14:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Öröm az ilyen síró egyetemistákat a cégemben dolgoztatni diploma nélkül. Az a legjobb, hogy az ilyenek néznek le engem, mégse jelent gondot egy pesti lakás megvásárlása számomra velük ellentétben.

És nem b+, nem szerencsés voltam, csak piacképes szakmát tanultam a te seggt.rlő diplomád helyett.

2022. jún. 1. 23:21
 12/16 A kérdező kommentje:
11 akkor nem te vetted a lakást, hanem ők vették neked. De nincs neked semmilyen céged, úgyhogy csak álmodozz csipkerózsika.
2022. jún. 1. 23:25
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

Azt gondolom, hogy igen, ugyanakkor sosem tudhatod, mennyit változik az életed 5-7-10 év alatt.

20 évesen azt gondoltam - ráadásul pont akkor volt a gazdasági világválság, még munkát találni is kihívás volt -, hogy soha nem lesz semmim. Házam pláne nem.

Aztán összejöttünk a férjemm, tanultunk munka mellett, külföldre mentünk dolgozni pár évre együtt, és 30 éves korunkra lett egy saját csodaszép családi házunk, minimális hitellel. 20 évesen el sem tudtam képzelni, hogy ezt megélem. Nyilván volt benne szerencse is, de tettünk is érte eleget.

Te most azt tudod csinálni, hogy tanulsz, dolgozol, spórolsz, fejlődsz és minél sokrétűbb vagy, annál többféle lehetőség ér utol, amit szerencsének is betudhatsz. Lehet, hogy gazdag férjed lesz, ki tudja. Te csak spórolj, hogy ha jön egy lehetőség, bele tudj vágni.

2022. jún. 2. 15:54
 14/16 anonim ***** válasza:
A csipkerózsika itt te vagy, aki diplomával a kezében ábrándozik a 60 milliós lakásról.
2022. jún. 2. 21:43
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

13! "külföldre mentünk dolgozni pár évre együtt"

-na ez az, ami miatt a válaszod totálisan hitelét veszti! Úgy bárki tud venni magának bármit, hogy hirtelen millió felett kezd keresni míg az itthon maradottaknak csak pár százezer jut. Csak egy példa egy németországi szakmunkás fizetésbő simán össze lehet KÉT ÉV ALATT! spórolni egy budapesti panel árát. Ez itthon dolgozva ugyanilyen munkakörben 10-15 év! Hasonló életmódot feltételezve.

2022. jún. 2. 21:51
 16/16 anonim ***** válasza:

"És nem tanulatlan parasztok vagyunk én egyetemet végeztem"

Tehát aki nem végzett egyetemet az tanulatlan paraszt.

Gechi buta vagy

2022. jún. 2. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!