Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapesten sok olyan ellenzéki...

Budapesten sok olyan ellenzéki fiatallal, fiatal felnőttel lehet találkozni, ahogy a fidesz és a szélsőjobb sztereotipizálja az ellenzéki fiatalokat?

Figyelt kérdés

Tehát ilyen szélsőbalos, már már anarchista irányba eltolódó, valami elvont művészegyetemre, vagy genderstudiesre, vagy CEU-ba, már ha lenne még - járó egyetemista. Akinek nagy szívügye a szabadságjogok, meg LMBTQ jogok, még ha ő maga esetleg heteró is. Meg akik a kitőrésnapi nemzetközi neonácipiknikre kimennek provokatív módon ellentüntetni, és 100m-ről kiszúrod őket hogy ilyen lipsi snowflake kinézetük van.

Szóval aki Budapesten lakik, veletek sok ilyen fiatal figura jön szembe?

2022. máj. 13. 17:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
29%

Nézd meg a 444/Telex által készített interjúkat.

Többnyire ők hisztiznek a leghangosabban,hogy nem valami homolobbista kormány lett.

2022. máj. 13. 17:34
 2/15 anonim ***** válasza:

1, leghangosabban, igen, ezért kerültek bele egy interjúba.

De a kérdés nem a hangerőre, hanem a mennyiségre vonatkozott.

Ami azt illeti, a főváros sem különb a vidéknél: az emberekre nincs ráírva a politikai hovatartozásuk. 15 éve járom Budapest utcáit (ráadásul a belvárosét és az egyetemek környékét), de még soha nem találkoztam olyannal, hogy bárki az utcán hírdette volna az ilyen vagy olyan jogait vagy elveit.

Eltekintve persze a pártrendezvényektől, de ez is ugyanolyan mint mindenhol, jön az egyik, és jön szembe a másik.

Nem kell misztifikálni Budapestet, ez is csak ugyanolyan hely, mint bármelyik másik.

2022. máj. 13. 17:43
 3/15 anonim ***** válasza:
33%

Te még nem jártál Budapesten vagymi? Nem attól ellenzéki valaki meg olyan nagyon odavan az lmbtq-ért hanem mert a töke ki van az Orbánból meg a szutyok brigádjából.

Jártam Pestre egyetemre képzeld tudják mi az a Kárpátia meg ismerik az összes rasszista viccet ettől még ellenzéki az egyetemisták 90 %-a.

Amúgy Bp-n elég sok agyhalott él (szállj fel 1-2 villamosra) szóval engem az lep meg, hogy nem a fidesz nyert

2022. máj. 13. 19:51
 4/15 anonim ***** válasza:

3#

Én a bsc-t vidéken csináltam, az MSC-t Budapesten.

Egyik helyen sem tudtam,hogy a szaktársak, csoporttársak milyen politikai nézetekkel rendelkeznek.

Viszont vidéken (Győrben) a tanárokról észrevehető volt a nézetük.Nyilván, az nem,hogy Fideszes vagy DK-s, de azt,hogy jobboldali vagy baloldali az igen.

Mikor a valószínűségszámítás tanár azzal hülyéskedett, megbuktatja, aki 3. vagy akárhányadik nemmel számol vizsgán, tudni lehetett,hogy ő nem éppen liberális fajta.

2022. máj. 13. 19:57
 5/15 anonim ***** válasza:
43%

" Nem attól ellenzéki valaki meg olyan nagyon odavan az lmbtq-ért hanem mert a töke ki van az Orbánból meg a szutyok brigádjából."

Azért az lmbt is szerepet játszik benne.

2022. máj. 13. 19:58
 6/15 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

Én Szegeden és Bp-n jártam, igazából fideszes hallgatótársam nem volt, a tanárok közül jópár volt kimondottan ellenzéki, és sok konzervatív is, de kimondott fideszes talán ha 2.

A legkonzervatívabbnak gondolt tanárom a 18-as választás után 15 percig papolt arról, hogy szerinte két hét alatt meg lehetne buktatni a kormányt sztrájkokkal meg ha nem vennénk üzemanyagot meg dohányt két hétig.

Szerintem a kormányhoz való hozzáállás értelmiségi szinten nem olyan kérdés, hogy konzervatív vagyok-e vagy szeretem a melegeket, mert ezek nincsenek benne a ország 30 legfontosabb ügyei között. Fontosabb, hogy felkészült-e az ország a kihívások kezelésére, hogyan bánik az állampolgáraival, van-e konstruktív, szervezett előrehaladás és hasonló dolgok amik a legtobb embert nem igazán érdeklik. Sajnos a többség azon csámcsog, hogy lmbtq, meg migránsok meg vesszünk össze mindenkivel és ilyenek.

2022. máj. 13. 20:39
 7/15 anonim ***** válasza:

Engem csak az érdekelne (sokadjára látom így leírva) hogy mi a f...om az a "lipsi"???

Libsi, olyan van, a liberális zsidó rövidítése volt eredetileg és erősen szitokszó, azonban ma már értendő minden liberálisra de nem az eredeti liberális eszmét vallóra szokás mondani, hisz az már gyak. része a kultúránknak.

2022. máj. 15. 14:57
 8/15 anonim ***** válasza:

7.

Az bipsi volt.

2022. máj. 15. 14:58
 9/15 A kérdező kommentje:

Ja itt az előző srác tényleg keveri a szezont.

bibsi a cigány biboldo szóból. Zsidó prejoratív megnevezése.

lipsi vagy lypsy én a fanatikus ov. meg fidesz rajongókat szoktam ezzel az írásmóddal parodizálni. Akik szerint mindenki mocskos lipzsi vagy lypsi aki nekik ellent mond.

2022. máj. 15. 15:03
 10/15 anonim ***** válasza:
Bibsi az egy szleng szó a zsidóra, a liberális és a bibsi összevonásából lett a libsi. Bipsi, na olyan sincs, nem is volt! Nem akarok nyelvészkedni, mert ennyit nem ér ez, csak unom, ennyi... Gondoltam egy szót azért érdemel.
2022. máj. 15. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!