Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek gáz a Roszatom...

Szerintetek gáz a Roszatom féle adóelkerülési ügy?

Figyelt kérdés

Jelenleg még bírósági szakaszban van az ügy, de a felvetés szerint némi ügyeskedéssel kibújtak évi 300 milliónyi adó megfizetése alól. Az erőmű építésénél is ilyen szabálykövetőek lesznek majd ( ha megépül)? Itt-ott kihagyunk egy kicsit, nem veszi észre senki... :D

[link]

2022. máj. 29. 19:48
A kérdező szavazást indított:
Szerintem ez para!
Szerintem nem gáz!
Gyurcsány jobb vót?
Bojler
egyéb, kifejtem válaszban:
14 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Orosz bojler. Most biztos fő pár embernek a feje rendesen.
2022. máj. 29. 19:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodt lehetsz hogy dr Órbán viktor miniszterelnök úr tőlük is el fogja venni az extraprofitot :D
2022. máj. 29. 19:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
2: tőlünk inkább ő kap extraprofitot. Offshore számlára.
2022. máj. 29. 20:51
 4/7 anonim ***** válasza:
3: tőlük
2022. máj. 29. 20:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem értem kérdező.

Betettél egy cikket de nem olvastad el. Miért nem olvasod el azt a cikket amit éppen te linkelsz be a kérdésedhez?

Nagyon pontosan és érthetően leírják benne, hogy "Nem mindig egyértelmű, mivel csökkenthető az adóalap", " papíron pofonegyszerű, de a valóságban gyakran adóvita tárgyát képezheti, hogy egy-egy költség pontosan micsoda és miként számolható el.", "a kormányhivatal szerint a Paksi Atomerőmű új blokkjait építő orosz cég az elmúlt években nem fizetett be sok száz millió forintnyi helyi iparűzési adót a paksi önkormányzatnak."

"Ha a megismételt eljárásban bizonyítást nyer, amit az önkormányzat (és nyomában a kormányhivatal) állít, hogy a cég nem csökkenthette volna az adóalapját ezekkel a tételekkel, akkor visszamenőleg nagy summa folyik be a paksi költségvetésbe.".

Bíróság előtt van az ügy, és éppen úgy ahogy minden hasonló esetben is, el fogják dönteni kinek van igaza és annak megfelelően rendezi a cég és önkormányzat a vitatott befizetéseket.

Én is olyan városban élek, ahol több nagy cég is fizet iparűzési adót, az egyik legnagyobb kb. egy évtizede pár milliárddal TÖBBET fizetett az önkormányzatnak egy téves könyvelés miatt. Mert éppen úgy nem volt egyértelmű minden esetben, hogy mit kell figyelembe venni és mit nem. Az önkormányzatunk 3 nehéz évvel tudta ezt kigazdálkodni, sok dolgot el kellett halasztani.

Nem volt belőle országos hír, mert csak a mérete volt meglepő az elszámolt pénznek és nem az, hogy az iparűzési adónál mindenki próbál legkevesebbet fizetni, legtöbbet kapni.

2022. máj. 29. 20:58
 6/7 A kérdező kommentje:

Elolvastam és egyik végkifejlet gázabb, mint a másik:

-a világ egyik legnagyobb atómerőműépítő cége nem képes alkalmazni egy korrekt adótanácsadót

-a kormányhivatal/önkormányzat/NAV nincs tisztában az adózási szabályokkal

-az adózási szabályok olyan rosszak, hogy alkalmazhatatlanok

-ez előbbi három mind feltevés és a roszatom simán kereste a kiskapukat, hogy adót csaljon ( nem ő lenne az első a világon és nem is az utolsó), most meg pereskednek és megpróbálják elmismásolni a dolgot

Ez mindenhonnan nézve siralmas.

2022. máj. 29. 21:56
 7/7 anonim ***** válasza:
#6 Értem. szóval nem csak azt a cikket nem olvastad el amit te magad linkeltél be, de a válaszokat sem sikerült megértened amiket kaptál.
2022. máj. 29. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!