Putyin a G20 megnyitón felvetette, hogy az adóelkerülés és off-shore elleni nemzetközi egyezményre volna szükség? Van reális esélye?
Putyin a G20 megnyitón felvetette, hogy az adóelkerülés és off-shore elleni nemzetközi egyezményre volna szükség? Ti támogatnátok? Van reális esélye?
Arra hivatkozott, hogy a fejlődő országok gazdaságát nagyon rosszul érintik ezek a dolgok és ezt ki tagadná? A kérdés az, hogy a többi országot meg tudja "hatni" vagy meggyőzheti az ez elleni összefogásról?
Szerintem is szükség lenne rá.
Ez az offshorozás sok bajt okoz.
Hogy van e esélye, azt nem tudom.
De hogy egyre meghatározóbb a kelet és főleg az Orosz és a Kínai álláspont a világon mindenben az 100%.
Szemmel látható a nyugat ellenpólusaként megjelenő álláspont növekvő ereje.
Szerintem gyorsan le kellene reagálnunk a helyzetet.
Szükség lenne rá.
De mivel ez sértené a döntéshozók (és az őket pénzelők) és az off-shore övezetek érdekeit is, így nincs rá esély.
Ebből nem fognak politikai kérdést csinálni?
Utcsó, a politikát a politikusok csinálják. Azok, a politikusok, akiknek off-shore bankokban van a pénze. Akkor? Miről is beszélünk?
Az egy dolog, de az ellene való fellépés felér egy politikai öngyilkossággal, így nem hinném, hogy nyíltan ellene foglalna állást bármelyik jómadár is, pláne ha van (ez esetben Putyin az oroszok nevében)valaki aki felszínen tartsa a javaslatot.
Másrészt a magyarokat meg nem kérdezik, a mi korrupt elitünknek ebbe a játszmába nem sok beleszólása van.
Lesz ebből megállapodás, az eredménye lesz az, amin lehet majd vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!