Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikortól lehet az új kormányt...

Mikortól lehet az új kormányt szidni?

Figyelt kérdés
tehát, még ugye az első 100 napban nem nagyon lehetett mit csinálni, de mi az az idő, amitől kezdve már a kormányt lehet okolni a bakikért?:D
2010. szept. 18. 11:55
1 2
 11/16 bumbi02 ***** válasza:

Persze az átlag agymosott magyar betonparasztnak ha valami nem azonnal van akkor habzó szájjal orbánozik mintha kötelező lenne.

Magadra ismersz?

orbán igért 2 hét alatt rendet.. mindenki tudta hogy 2 hét alatt egy rendörörsöt nem lehet létrehozni, nemhogy rendet tenni.. de ő mondta.. akkor minek mondott iet? tisztába vagyok hogy a gazdasági fellendüléshez min 4-5 év szükséges.. és hogy egy intézkedés minimum 1 év, de inkább több mire meghozza a hasznát.. ennek ellenére a fideszesek, jobbikosok nagyba szidták bajnait hogy igy bajnai ugy bajnai.. most kezd látszani bajnai politikája, pl gdp növekedés, akkor töle mér várták el h az 1 éve alatt teljesen rendbe tegye az országot? ugyanaz az eset.. csak ő nem mondta azt h 1 év alatt rendbe teszi...

akármit mondasz.. az intézkedéseik felét ráértek volna akkor meghozni mikor teljesen rendbe van az ország.. ha rendbe rakják az országot felőlem tehetnek ki mindenféle nyilatkozatot arról hogy kimikor hol ebédelt meg akármiről.. meg lehet kettős állampolgárság, meg trianon emléknap.. de elöször ehhez rendbe kéne tenni az országot..ha van egy romos házam, elöször nem kezdem el festményekkel disziteni a belsejét.. elöször felujitom, h ne legyen romos, hanem stabil legyen, aztán jöhetnek a festmények.

2010. szept. 19. 12:38
 12/16 anonim ***** válasza:

Két hét alatt nem lehet rendet itt tenni (lehet, de annak valószinűleg néhány jogvédő nem örülne). Aki ezt bevette az... nos lásd fent. Viszont a rendrakást fentről kezdték el. Lassan az előző 3 kormányhoz köthető emberek fele van előzetesben és/vagy gyanúsítás alatt. Valahol el kell kezdeni.

GDP növekedés szinte csak az export miatt lehet itt nálunk. Ahhoz se Bajnainak, sem a Fidesznek nem sok köze van, hogy az exportáló cégnek a külföldről érkező megrendelései nőnek vagy csökkennek. Talán a Hankook volt az utolsó olyan gazdasági szereplő amelyik hozzájárul a GDP növekedéséhez, az is irreális áron (soha vissza nem térülő támogatás, embertelen munkakörülmények, környezeteszennyezés...). Ám legyen, a támogatáson kívül a többi nem érint, tőlem aztán messze van, csak hogy én is hadd legyek egy kicsit önző.

Ezt a gazdaságot még 4-5 év alatt sem lehet helyreállítani. A politika renoméját pláne. Egy olyan országban, ahol a bevallottan hazug politikust, politikai elitet ahelyett hogy rögtönítélő bíróság előtt főbelőnék, még hősként tisztelik?

Bajnai amúgy hitelből "építkezett", amit elért ahhoz sokkal több köze van a hiteleknek (amiket majd 2012 környékén fogunk igazán nyögni).

Nem azért, de egy kormánynak nem csak gazdasági intézkedései vannak, nem csak azokat kell hoznia. A gazdasági dolgok mellett simán belefér a kettős állampolgárság, az emléknap és a többi. A kormányzáshoz, vezetéshez szükséges helyeken lévő emberek lecserélése meg alapvető folyamat egy kormányváltáskor. Sajnos az előző túl régen volt. De ne várd el azt, hogy egy állami intézmény MSZP-közeli vezetője csöppet is lojális legyen egy Fideszes kormányhoz. Tehát az intézmény olyan működtetéséhez, ami az aktuálsi kormány szájíze szerint történik, szükséges az intézmény vezetőjének, vezetésének a cseréje. Ha valaki utál téged és ez kölcsönös, azzal nem szívesen dolgoznál te sem együtt. Köztünk például abszolút nincs egytértés. Elfogadnál főnöködnek? Mindent úgy csinálnál, ahogy én kérek? Fordított esetben nem tennék a kedvedre...

2010. szept. 19. 13:32
 13/16 bumbi02 ***** válasza:

ami az aktuálsi kormány szájíze szerint történik, szükséges az intézmény vezetőjének, vezetésének a cseréje. Ha valaki utál téged és ez kölcsönös, azzal nem szívesen dolgoznál te sem együtt. Köztünk például abszolút nincs egytértés. Elfogadnál főnöködnek? Mindent úgy csinálnál, ahogy én kérek? Fordított esetben nem tennék a kedvedre..

én nem politikai nézet alapján barátkozom.. sztem látszik hogy nem vagyok egy tipikusan jobb oldali személy, (baloldali sem vagyok, nemtartom magam annak) viszont barátaimnak többsége szokta szidni zsidókat,mszpt, kommunistákat stb.. nem ez alapján válogatok.. ez olya mint a zene.. egy másik embert nem fogsz tudni meggyözni arról hogy szerinted rossz zenét hallgat.. ugyanugy ahogy nem fogsz meggyözni mást arról sem hogy a te vallásod a jobb...

ergo nem értem miért utálna egy felettes egy beosztottat azért mert az mszps garniturából való.. illetve forditva...

igazából eléggé meddő vita ez.. inkább annyit mondok vitalezárásaként hogy majd idővel valamelyikünk igaza igazolódik.. és remélem nem az enyém.

2010. szept. 19. 14:28
 14/16 anonim ***** válasza:
Meglátjuk :) A lényeg hogy egyszer jobb legyen. Ha másnak nem, a gyerekeinknek :)
2010. szept. 19. 15:43
 15/16 bumbi02 ***** válasza:
igazából hogyha az LMP jobb létet teremt, nekem az is jó, de az is ha a Jobbik.. abszolut nem érdekel hogy kiteszi a rendet, sőt az se érdekel ha rend rakás után tömi a zsebét..csak ez egy utopia...
2010. szept. 19. 21:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Most már nyugodtan lehet. Hozzáteszem, jogosan.
2011. ápr. 9. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!