Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikortól lehet az új kormányt...

Mikortól lehet az új kormányt szidni?

Figyelt kérdés
tehát, még ugye az első 100 napban nem nagyon lehetett mit csinálni, de mi az az idő, amitől kezdve már a kormányt lehet okolni a bakikért?:D
2010. szept. 18. 11:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%
Az új költségvetéstől,mert onnantól kezdve nem lehet visszamutogatni.Tehát 2011 jan1-től.
2010. szept. 18. 12:01
 2/16 anonim ***** válasza:
54%
Amikortól már tesznek is valamit, nem csak ilyen látszatintézkedésekkel húzzák az időt az önkormányzati választásokig.
2010. szept. 18. 12:07
 3/16 anonim ***** válasza:
71%
Onnantól, hogy Kósa-Szíjjártó-Varga padlóra küldte a forintot az össze-vissza beszéléssel, már jogosan szidhatod.
2010. szept. 18. 12:08
 4/16 anonim ***** válasza:
61%

319Ft/EUR-nál volt még mindig a legjobban padlón a pofon, ahhoz a fent nevezetteknek semmi közük. Hacsak az nem, hogy 98-02 között nem lövették agyon az összes exkomcsit. Most reális árfolyamon van.

Szidhatod őket bármikor. Gyurcsány se takarodott a jó ...ba, és megnyugtatok mindenkit: ők se fognak. 4 év múlva újra megválasztják őket, igaz barmok akkoris lesznek.

2010. szept. 18. 12:40
 5/16 anonim ***** válasza:
64%
Bármikortól, amikor kialakul róluk a véleményed. Marhaság ez a 100 nap. Én már 2-3 hét után világosan láttam, hogy bolsevik egyeduralmat vezetnek be, és nincs semmiféle elképzelésük Magyarország fellendítésére az irreális hiány- és adósságnövelésen kívül. Én azóta bírálom őket, sőt nekem ez előtte is világos volt, ezért figyelmeztető jelzéseket adtam le a választás előtt is a környezetem és a gyk felé is. Nem sok sikerrel, de most már egyre többen igazat adnak nekem.
2010. szept. 18. 12:55
 6/16 bumbi02 ***** válasza:
78%

Most reális árfolyamon van.

jah, az euro talán.. de azér hogyha az mszp "uralma" alatt 226 a svájci frank minimum széttörték volna érte a belvárost hogy gyurcsány takarodjon..

amugy meg, lehet szidni nyugodtan... onnantól kezdve hogy válság közepén az első intézkedései közt egyik se a gazdaságot célozta meg.. (trianon emléknap, kettős állampolgárság, pálinkafözés , saját emberek elhelyezése, nyilatkozat stb..)

2010. szept. 18. 13:15
 7/16 anonim ***** válasza:

"jah, az euro talán.. de azér hogyha az mszp "uralma" alatt 226 a svájci frank minimum széttörték volna érte a belvárost hogy gyurcsány takarodjon.. "

Te szerencsétlen... A közelmúlt magas CHF-jének semmi köze nem volt a magyar gazdasághoz, sem az exkomcsik sem a Fidesz bármilyen nyilatkozatához. Akkora spíler még maga OV, a király sincs, hogy a CHF/EUR árfolyamon változtasson.

316-os eurónál 215 volt a CHF (2009.03.06). A tüntetések két és fél évvel azelőtt voltak, és rohadtul nem az árfolyamok miatt... Kevered a szezont a fazonnal.

2010. szept. 19. 01:49
 8/16 anonim ***** válasza:

"amugy meg, lehet szidni nyugodtan... onnantól kezdve hogy válság közepén az első intézkedései közt egyik se a gazdaságot célozta meg.. "

Most akkor kib@szták az IMF-et vagy sem? Vagy ez nem gazdasági kérdés? Bankadó? Vagyonadó? GYED?

2010. szept. 19. 01:55
 9/16 bumbi02 ***** válasza:

Most akkor kib@szták az IMF-et vagy sem? Vagy ez nem gazdasági kérdés? Bankadó? Vagyonadó? GYED?

kibszták az imf-et.. tök jó volt a devizahiteleseknek egyből... bankadóra már szükség volt ezt elismerem, csak aztán nehogy rajtunk legyen ez leverve..de pl lett volna jobb dolguk is, pl nem 100féle cimen létrehozni munkákat (nagyon szépen hangzik hogy csak 8 minisztérium van a 13 helyett, de van helyette 10x annyi államtitkár, meg külön szovivö a kormányfönek , meg egy terror elháritási központunk is lesz) tudom hogy munkahely teremtést igért, de ne a haverjainak, hanem valahova ebbe a körbe, ahol még munkanélküliség is van... aztán bérplafont bevezethette volna a saját fizetésükre is... aztán majd ha már jól megy az országnak felőlem kereshetnek akármennyit.. csak addig, a saját gatyájukon is huzzanak.. az egykulcsos adórendszer nagyon szépen hangzik.. a gazdagoknak.. de akinek van évi 30 milliós keresete, az hogyha 32% ( közel 1 millió forint) helyett, csak 16%ot (kb félmillió) fizet, hosszu távon nem látom miért jó a gazdaságnak, főképp a kisembereknek...akinek éves szinten 30 millió a jövedelme, annak sztem nem kell szorosra huzni a gatyáját mert évente 1 milliót adózik..viszont lehet hogy inkább a kisembereknél kéne kicsit csökkenteni, több pénz maradna zsebükben, több vásárlást generálna.. ami valahol mégiscsak haszon..

aztán itt van ez a kettős állampolgárság ügy.. ez volt ha jól emlékszem az első amivel foglalkoztak.. lehet hallani arról hogy milyen tömeges bevándorlások lettek? nem igazán.. külföldön is meg itt is mindenkit annyira érdekelt ez hogy csak na...aki 30-40 éve szlovákiába él, az a maradék 30-40 évét is ott fogja letölteni...

trianon emléknapra nem térnék ki.. ugyanugy mint a nyilatkozatra, meg a pálinkafözésre.

tehát lényegében az első 100 napban a fidesz kormánynak nem azzal kellett volna törödnie hogy elhelyezgesse az embereit mindenhova, hanem vmi sos válságkezelő tervet kiötleni... ezzel jobban megerősitette volna a hatalmát, mint azzal h nem csinál semmit az önkormányzati választásokig.. ha az emberek azt látják h még szinte le se ült, de már mien aktivan rakja rendbe a gazdaságot, akkor még jobban megbiznak benne... ennek ellenére szinte semmit nem tett..

azt meg hogy az imf-fel megszakadtak a tárgyalások ne ródd fel pozitivumnak, mert még orbán se vállalta érte a felelősséget első körbe, egybő azt mondta h matolcsy az ügyben az érdekelt, aztán rájött h ez jó duma h gazdasági szabadságharc, aztán utána már ö is kezdett "illetékes" lenni... de én megvárnám a választások végét, mert igy egyelőre semmi olyat nem fognak tenni ami rontja a "képüket"... aztán választások után ha hiszed ha nem, felfogsz ébredni mert vagy folytatja a bajnai féle válságkezelést (aminek volt eredménye, hisz orbánék tudták vállalni a 3,8as hiánycélt, söt a jövö évi 3%ost is, ergo mégse volt olyan sok a csontváz, + a gdp is növekedőbe van), vagy pedig kiépit vmi diktatura féleséget... remélem az első választás lesz..

2010. szept. 19. 10:27
 10/16 anonim ***** válasza:

Nem (neked) pozitív vagy negatív dolgokról szólt a kérdésed, hanem hogy az első intézkedéseik között miért nem voltak a gazdaságot érintő kérdések.

Hosszú távon meg jó (lehet hogy most azonnal nem) az, hogy nem verjük magunkat további hitelekbe. A hitelt ugyanis nem most kell visszavizetni, hanem 2-3-5-10 év múlva. Buta átlagmagyar vagy, aki az orráig lát. A devizahiteleseknak is milyen jó volt akkor, hogy megvolt az új ház, új autó, felújítás, stb. Most szerintem fele örülne ha nem vett volna fel (akkora) hitelt.

Ugyanez volt az előző Fidesz kormány alatt. Végre valaki nem azonnal akarja a problémát megoldani hitellel, hanem 5-10-20 éves stratégiával. Persze az átlag agymosott magyar betonparasztnak ha valami nem azonnal van akkor habzó szájjal orbánozik mintha kötelező lenne.

Magadra ismersz?

2010. szept. 19. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!