14:56
Én nem állíthatom, hogy nem jó, mert a többség már 53% rájuk szavazott, így ők mondják.
Mondjuk én sejtettem, hogy ez várható, főleg mikor az EU népszavazási kérdést amit az ellenzék akart is lesöpörték…
"Az új szabály lehetővé teszi, hogy a kormány veszélyhelyzetet hirdessen a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is."
Orbánnak nem fog nehezére esni e három közül valamelyiket ráhúzni mindig egy éppen aktuális problémára. Vagyis ezentúl jó eséllyel folyamatosan vagy fegyveres konfliktus, vagy háborús helyzet, vagy humanitárius katasztrófa lesz mindig valamelyik szomszédos országabn. Még akkor is, ha nem.
"Szerintem teljesen mindegy a jelenlegi helyzetben hogy a parlament megszavazza az adott törvényt 2/3-mal, vagy pedig Orbán kiadja rendeletben."
Nem, mert így most Orbán akkor is ki tudja adni rendeletben, ha a parlament amúgy nem szavazná meg az adott módosítást.
Ha Orbán hozna egy olyan törvényt, hogy minden képviselőnek fele fizetés jár ezentúl, nem hiszem hogy megszavaznák. Így viszont simán keresztül tudja vinni anélkül is, hogy szavazásra kellene bocsátani.
A kérdés, hogy akkor minek van a parlament?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!