A majomhimlö miatt is lesznek karanténok meg lezárások?
Nem.
Tök más betegség mint a kovid.
Szexuális úton, vagyis legalábbis nagyon szoros és közeli testi kontaktussal.
Reméljük lesznek. Én antiszociális vagyok és full online dolgozom HO-ban. Nekem bejöttek az előző lezárások is, mert valahogy emberibbnek tűnt a világ, úgy, hogy kicsit lecsendesedtünk és nem járkált mindenki össze vissza, hanem otthon ült a seggén.
Ezt kéne már lassan állandósítani, hogy a sok extrovertált köcsögöt leszedálni és otthon tartani.
Belgiumban már be is vezették a kötelező majomhimlő karantént.
Nem csak hogy lesz! Már van!
Belgiumban mától 21 napos majomhimlő karantén van.
Ha megint azt csinálják Bill Gatesek mint a coviddal, és be leszek zárva évekre meg kötelező maszk, izoláció, semmi szex és még isten tudja milyen szabályok akkor felakasztom magam.
"A német szakemberek szerint a majomhimlő mostanihoz hasonló tömeges terjedésével Európa korábban nem szembesült. A vírus, amely általában enyhe lefolyású, jellemzően két-négy hétig tartó megbetegedést okoz. A lázzal és a nyirokcsomók duzzanatával járó tünetegyüttes a fertőzés után 5-21 nappal jelentkezik először."
Csúcs. Tehát akkor összegezve enyhe lefolyású és jó sok ideig tart. Így jó sokat lehet lógni munkából úgy hogy sajnálnak is közben. Szeretem lopni a napot és kockulni egész nap :)
Ráadásul ugye Ausztriában élek, ahol 100%-os táppénz van, és nem rúghatnak ki csak úgy egy fertőzés miatt, mert jogállam van és szociális háló.
Minden rendben skacok, jöhet a majomhimlő, hajrá! :)
7es
Majd ha leszárad a pöcsöd a fertőzéstől akkor nem fogsz ennyire örülni neki.
Ehe, na és kiket fognak karanténba dugni, a majmokkal b6szókat vagy a majmokkal nem b6szókat? :D
Na és hogy fogják lenyomni ezt az emberek torkán, hogy most menjetek szépen karanténba, mert majmot b6sztatok :D:DD
9*
Nem attól terjed hogy az ember meghágja a majmot!
Ez a himlő onnan kapta a nevét hogy elősször majmoknál fedezték fel. Így lett majomhimlő a neve.
De ez most már olyan zoonózis (ami állatról emberre átterjedő fertőzést jelen) ami emberről emberre is terjed.
Intenzív kutatások tárgya hogy most miért terjed ez ilyen gyorsan, illetve hogy egy új variánsa e az eredeti vírusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!