Talán Márki Zay füle mögött is van vaj?
Hol vagy MOST Klárika, hol vagy MOST Jakab Péter?
Úgy látom, lenne itt egy kis elszámoltatni való ...
1# köszönöm a kiigazítást!
Nagyon örültem, hogy ÉRDEMBEN hozzászóltál a kérdéshez, a témához, szerintem a lényeg a lényeg, nevezetesen Márki Zay nem számolt el a sok millióval, és elég gáz, hogy MMM -es harcos társa kell erre felszólítsa!
Ráadásul egy olyan emberről beszélünk, aki az elszámoltatás egyik nagy hirdetője volt.
Szóval erről van szó kedves 1# es, de nyugodtan hagyd ezeket figyelmen kívül és pl tarts szótani, szemantikai előadásokat, mindenki jobban jár...egy nem felművelt.
Amúgy kedves 1#-es.
Hallottál már szólaskeveredésről, létező dolog...Mert ha nem, akkor tanulj még egy kicsit a témában, te überművelt:
"Vaj van a fején, van valami a füle mögött.
Többször hallottam már így: Vaj van a füle mögött. Én ezt az „Akinek vaj van a fején, nem menjen a napra.” (Ha valaki valamiben ludas, jobban jár, ha hallgat.) és a „Valami van a füle mögött.” (Valamit eltitkol.) szóláskeveredésének gondolom.
A kérdezett jelenséget már sokszor leírta a nyelvművelés a szóláskeveredés példájaként."
e- nyelv.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!