Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Talán Márki Zay füle mögött...

Talán Márki Zay füle mögött is van vaj?

Figyelt kérdés

[link]

Hol vagy MOST Klárika, hol vagy MOST Jakab Péter?

Úgy látom, lenne itt egy kis elszámoltatni való ...

2022. máj. 20. 09:08
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Azt gondolom, mielőtt ilyen okos kérdéseket teszel föl, célszerű lenne megismerned azt a két mondást, amit összekevertél. Az egyik az, hogy "akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra". A másik az, hogy "valami van a füle mögött". A kettőt csak a nagyon alacsony intellektusú, értsd: félművelt emberek szokták összekeverni.
2022. máj. 20. 09:29
 2/8 A kérdező kommentje:

1# köszönöm a kiigazítást!

Nagyon örültem, hogy ÉRDEMBEN hozzászóltál a kérdéshez, a témához, szerintem a lényeg a lényeg, nevezetesen Márki Zay nem számolt el a sok millióval, és elég gáz, hogy MMM -es harcos társa kell erre felszólítsa!

Ráadásul egy olyan emberről beszélünk, aki az elszámoltatás egyik nagy hirdetője volt.

Szóval erről van szó kedves 1# es, de nyugodtan hagyd ezeket figyelmen kívül és pl tarts szótani, szemantikai előadásokat, mindenki jobban jár...egy nem felművelt.

2022. máj. 20. 09:46
 3/8 A kérdező kommentje:

Amúgy kedves 1#-es.

Hallottál már szólaskeveredésről, létező dolog...Mert ha nem, akkor tanulj még egy kicsit a témában, te überművelt:

"Vaj van a fején, van valami a füle mögött.

Többször hallottam már így: Vaj van a füle mögött. Én ezt az „Akinek vaj van a fején, nem menjen a napra.” (Ha valaki valamiben ludas, jobban jár, ha hallgat.) és a „Valami van a füle mögött.” (Valamit eltitkol.) szóláskeveredésének gondolom.

A kérdezett jelenséget már sokszor leírta a nyelvművelés a szóláskeveredés példájaként."

e- nyelv.hu

2022. máj. 20. 10:00
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Egyes vagyok. Ügyesen elárultad magad hogy nem kérdezni akarsz hanem fikázni. Az biztosan te tudod hogy lelkes önkéntes vagy vagy fizetett pártkatona. Bármelyik is, soha nem cserélnék veled, két percre sem, mert a szemem sülne ki a szégyentől.
2022. máj. 20. 10:05
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
Tulajdonképpen itt mi a kérdés? Egy szánalomra méltó teremtmény idehozott egy cikket és beírta a véleményét. Ez nem a gyakori kérdések oldala?
2022. máj. 20. 10:11
 6/8 anonim ***** válasza:
31%
Makizajnak a fülében van zsír.
2022. máj. 20. 10:32
 7/8 A kérdező kommentje:
4# azt te árultad el a kommenteddel.... vélemény helyett terelés!!!
2022. máj. 20. 11:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Az hogy valaki elszámol vagy nem számol el tisztességes vagy tisztességtelen az nem vélemény kérdése hanem tény.
2022. máj. 20. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!