Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem gondoljátok azt, hogy a...

Nem gondoljátok azt, hogy a politikának van egy olyan része, ami a kisembereknek szól, hogy legyen min csámcsogni, míg a másik része a színfalak mögött zajlik, ahol talán pacsi-pacsi van?

Figyelt kérdés
Úgy képzelem én a politikát el, mint a jéghegyet, aminek a nagyrésze a víz alatt van. Csak azt látjuk, amit engednek látni.

2021. szept. 1. 22:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem.

Csak azt látod belőle amit te látni akarsz.

Én szoktam nézni a törvényjavaslatok szövegeit, néha egyes parlamenti jegyzőkönyveket. Utána szoktam nézni több oldalról a híreknek, a nemzetközileg fontos események hátterének stb. Amikor az a dolog éppen érdekel, a többi esetben meg éppen úgy csak egy fél mondatos hírt látok vagy egy cikk címét, mert az a téma meg nem érdekel.

Az átlagembernek nem is kell a politikával mélyebben foglalkoznia, nem erről kell szóljon az emberek élete. Én szeretem, de ez az én saját agymenésem. A politika nem a színfalak mögött zajlik, csak nem néznek utána az emberek a történéseknek, megelégszenek a pillanatnyi hírekkel, hergelésekkel. De fél perces kereséssel meg lehet találni azt amiről azt hiszed a színfalak mögött történik.

Ami valóban nem az emberek orra előtt van, azok az alkuk, kiegyezések, helyezkedések, ötletelések stb. Az soha nem volt nyilvános éppen amiatt amit csinálnak. Ez kis része a politikának - csak néha mindent el tud dönteni.

2021. szept. 1. 22:15
 2/5 anonim ***** válasza:
60%

Akinek van egy kis esze, tudja hogy ez az igazság.

Orbán meg Gyurcsány elég nagy haverok.

Persze van egy kis verseny.

2021. szept. 1. 22:15
 3/5 A kérdező kommentje:
És honnan tudod, hogy a kiegyezéseknél, helyezkedéseknél, ötleteléseknél nincs pacsi-pacsi?
2021. szept. 1. 22:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Majdnem két éve figyelem pl. az amerikai politikai történéseket és hallgatok podcast-okat munka közben és azt kell mondjam: a Kártyavár című sorozat egy kvázi dokumentumfilm.

Rengeteg mindenről nem tud a legtöbb ember, egyezkedések a háttérben, több ezer oldalas javaslatcsomagok amelyek délután 2-kor kerülnek a képviselők elé majd 6-kor már szavaznak róla (lásd: az "Omnibus" csomag amelyben pakisztáni genderprogramtól kezdve MINDENRE ment pénz, a lockdown alatt otthon tengődő amerikai szemét pedig kiszúrták egy nevetséges összeggel). Green New Deal amelyben AOC miatt olyan (szélsőbalos) pontok is voltak amelyeknek semmi közük nem volt a környezetvédelemhez, stb.

2021. szept. 2. 00:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez tény

Nem is lehet másként

2021. szept. 2. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!