Nem gondoljátok azt, hogy a politikának van egy olyan része, ami a kisembereknek szól, hogy legyen min csámcsogni, míg a másik része a színfalak mögött zajlik, ahol talán pacsi-pacsi van?
Nem.
Csak azt látod belőle amit te látni akarsz.
Én szoktam nézni a törvényjavaslatok szövegeit, néha egyes parlamenti jegyzőkönyveket. Utána szoktam nézni több oldalról a híreknek, a nemzetközileg fontos események hátterének stb. Amikor az a dolog éppen érdekel, a többi esetben meg éppen úgy csak egy fél mondatos hírt látok vagy egy cikk címét, mert az a téma meg nem érdekel.
Az átlagembernek nem is kell a politikával mélyebben foglalkoznia, nem erről kell szóljon az emberek élete. Én szeretem, de ez az én saját agymenésem. A politika nem a színfalak mögött zajlik, csak nem néznek utána az emberek a történéseknek, megelégszenek a pillanatnyi hírekkel, hergelésekkel. De fél perces kereséssel meg lehet találni azt amiről azt hiszed a színfalak mögött történik.
Ami valóban nem az emberek orra előtt van, azok az alkuk, kiegyezések, helyezkedések, ötletelések stb. Az soha nem volt nyilvános éppen amiatt amit csinálnak. Ez kis része a politikának - csak néha mindent el tud dönteni.
Akinek van egy kis esze, tudja hogy ez az igazság.
Orbán meg Gyurcsány elég nagy haverok.
Persze van egy kis verseny.
Majdnem két éve figyelem pl. az amerikai politikai történéseket és hallgatok podcast-okat munka közben és azt kell mondjam: a Kártyavár című sorozat egy kvázi dokumentumfilm.
Rengeteg mindenről nem tud a legtöbb ember, egyezkedések a háttérben, több ezer oldalas javaslatcsomagok amelyek délután 2-kor kerülnek a képviselők elé majd 6-kor már szavaznak róla (lásd: az "Omnibus" csomag amelyben pakisztáni genderprogramtól kezdve MINDENRE ment pénz, a lockdown alatt otthon tengődő amerikai szemét pedig kiszúrták egy nevetséges összeggel). Green New Deal amelyben AOC miatt olyan (szélsőbalos) pontok is voltak amelyeknek semmi közük nem volt a környezetvédelemhez, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!