Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A CNN szerint: Át kell írni a...

A CNN szerint: Át kell írni a játékszabályokat, meg kell kerülni a magyar vétót. Meglépi az EU. Mennyire demokratikus ez?

Figyelt kérdés

2022. máj. 18. 10:46
1 2 3 4
 31/34 Dzsonszi ***** válasza:
17%

#29 Azért az EU-ban NATO-ban tagállamokról van szó, még ha mi kicsik is vagyunk hozzájuk képest, eléggé komcsi tempó lenne, ha megmondanánk hogy mit akarunk, de lényegtelen is, mert mikor csatlakoztunk ez volt az egyik jogunk, hogy tudjunk vétózni, ezt jogilag nem lehet megkerülni, max egy szavazással, de az is kérdéses lenne.

#30-as utolsónak üzenem, hogy pihenje ki a választási vereségét, és akkor lehet megnyugszik egy kicsit.

Kedvencem ez:

"Ebből persze nem következő, hogy minden rendben van náluk, viszont demokratikus országban, ha azok indultak volna, akik '22-ben, akkor nem is lenne kérdés, hogy az összefogásra kell-e szavazni."

Tehát szerinted az egy demokrácia, ahol az emberek az összefogásra szavaznak :D Ezzel tökéletesen alátámasztod itt, amit már páran írtunk, hogy nektek az a demokrácia, ha az nyer, meg az van, amit ti akartok. Csak sajnos ez most negyedszerre se jött össze, ezért feljársz ide a GYIK-re sírni, hogy nincs demokrácia, mert az emberek nem az összefogásra szavaztak.

Egy tanács, ha kezded megunni a négy kétharmadot, és nem akarsz egy ötödiket, akkor lehet le kéne állni, az idiótázással/hülyézéssel nulladik lépésként.

2022. máj. 18. 13:59
 32/34 anonim ***** válasza:
72%

"utolsónak üzenem, hogy pihenje ki a választási vereségét"

Én meg azt üzenem, hogy tanulj meg olvasni, mert nem sikerült felfogni, amit írtam.

"Tehát szerinted az egy demokrácia, ahol az emberek az összefogásra szavaznak"

Nem ezt írtam, de biztos én vagyok a hülye és nem te, amikor még ezt se sikerült értelmezned. :DDD

Egyszerűsítsük le, hogy felfogd. Egy demokráciában az információ áramlás miatt olyan helyzet alakul ki, hogy akinek gerince van, az nem szavaz a fideszre.

Nem attól lesz demokrácia, hogy az összefogásra szavaznak.

Mondjuk felteszem így, leegyszerűsítve sem fogod felfogni, de hátha.

"Ezzel tökéletesen alátámasztod itt, amit már páran írtunk"

Amit páran írtak? Ja, hogy a fidesz szavazótábora idiótákból áll? Igen, ezt tényleg alátámasztja az, hogy értelmezni sem sikerült, amit írtam. :DDDDD

Gyakorlatilag élő példája vagy annak, hogy miért nem kell érdemi politikát folytatni az országban, mivel olvasni sem tudsz.

"nektek az a demokrácia, ha az nyer, meg az van, amit ti akartok"

Nem, itt arról van szó, és a demokrácia is így indult, hogy biztosíték legyen arra, hogy bizonyos, káros szereplők, pártok sose kerüljenek újra hatalomra, mint régen.

Viszont azon keretek közt, pedig bárkinek legyen esélye.

Amit írtam az arra utal, hogy a demokrácia arra jött létre, hogy kiszűrja a fidesz szintű káros pártokat, és akkor van demokrácia, ha ez működik.

Nálunk ez nem működik.

"ezért feljársz ide a GYIK-re sírni, hogy nincs demokrácia"

Egyrészt, nem, én röhögök az olyan idiótákon, mint te. Én ezért járok ide. :DD

Másrészt, akkor lenne igazad, ha pl. a téma szakértői nem nekem adnának igazat. Az a helyzet, hogy ma ezen a területen dolgozó kutatók elég egyértelműen és többször elmondták, hogy ez itt már nem demokrácia, és azt is elmondták, hogy a fidesz egy fasiszta párt.

Ezek tények, azért mert te ostoba vagy, még tények maradnak.

"akkor lehet le kéne állni, az idiótázással/hülyézéssel nulladik lépésként"

Nem én írtam, hogy idióta vagy. Te bizonyítottad azzal, hogy nem tudsz olvasni.

Te állítod magadról, hogy retardált vagy a kommentjeiddel. Ne kommentelj és nem derül ki, hogy egy érettségit se tudnál már megírni. :)

2022. máj. 18. 15:00
 33/34 Dzsonszi ***** válasza:
18%

"Amit írtam az arra utal, hogy a demokrácia arra jött létre, hogy kiszűrja a fidesz szintű káros pártokat, és akkor van demokrácia, ha ez működik."

:DDDDD Szép kis demokrácia lenne valóban.

2022. máj. 18. 15:21
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
És ha Magyarország erre hivatkozva nem tartja be ezeket a szankciókat?
2022. máj. 18. 19:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!