Meddig magánügy a vallás?
4-es a prideon se kötelező résztvenni, mégis okkal zavarja a magyar emberek többségét. A vallás, ugyanúgy mint a szexualitás legyen magánügy, nem kell elvinni a sajtó kamerái elé.
5-ös szimplán se én, se a magyar emberek igen nagy része nem vagyunk kíváncsiak arra, hogy ki milyen vallású. A Bibliában is le van írva, hogy ne legyünk képmutatóak, ne úgy imádkozzunk direkt, hogy mindenki lássa és hallja, hanem a szobánk mélyén kulcsra zárt ajtó mögött, ahol senki se látja. Mert a lényeg az, hogy bennünk mi van, nem pedig az, hogy mit mutatunk a külvilágnak.
8-as magánügy lenne, de mivel az egésg média körbeugrálta a beiktatását, így már nem magánügy, hanem közügy.
9-es mégis honnan veszed, hogy én támogatom a prideot? A világ nem fekete meg fehér, hogy csak a prideosok léteznek meg a horogkeresztények. Én magam is keresztény embernek vallom nagam, viszont undorodok az ilyesmi felhajtásoktól, amikor állszent emberek próbálják megmutatni, hogy mekkora keresztények. A vallás mindenkinek a magánühye, nem kell világgá kürtölni pont úgy, ahogy a szexuális irányultságunkat sem.
"mégis honnan veszed, hogy én támogatom a prideot? A világ nem fekete meg fehér, hogy csak a prideosok léteznek meg a horogkeresztények. Én magam is keresztény embernek vallom nagam, viszont undorodok az ilyesmi felhajtásoktól, amikor állszent emberek próbálják megmutatni, hogy mekkora keresztények. A vallás mindenkinek a magánühye, nem kell világgá kürtölni pont úgy, ahogy a szexuális irányultságunkat sem."
nem kötelező világgá kürtölni, de titkolni sem. Nem kötelező örülnöd, hogy a beiktatási ceremónia előtt volt egy mise, de ezzel senki nem mászott be a magánszférádba.
"A Bibliában is le van írva, hogy ... ne úgy imádkozzunk direkt, hogy mindenki lássa és hallja, hanem a szobánk mélyén kulcsra zárt ajtó mögött, ahol senki se látja."
Az is benne van, hogy vigyük el az örömhírt mindenkihez, nem? Azt meg a szobánk mélyén, kulcsra zárt ajtó mögött hogyan? :)
"Az is benne van, hogy vigyük el az örömhírt mindenkihez, nem? Azt meg a szobánk mélyén, kulcsra zárt ajtó mögött hogyan?"
Mondjuk példamutatással, nem hivalkodva.
Ez is benne van a Bibliában:
"Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.”"
"Mondjuk példamutatással"
Tehát ki kell menni az emberek közé és úgy élni, ahogy Isten tanítja. Tehát nem magánügy. :)
Igen nevetséges ez a vita.
A vallása az embernek magánügye. Pont.
Ez azonban nem azt jelenti, hogy el kell bújnia hozzá mások elől, hanem azt jelenti, hogy nem szólhatnak bele mások, hogy milyen a vallása, miképpen gyakorolja, miben hisz, és nem érheti miatta hátrány, megkülönböztetés vagy éppen nem tilthatják meg neki, vagy nem listázhatják a vallása szerint. Mert magánügye és másnak nincs hozzá köze.
A hit, a vallás azonban a hívőknek maga az életük alapja. Azt követelni, hogy ami magát a legfontosabb irányvezetőt, útmutatót és viszonyítási pontot jelenti az életében, azt különítse el és másoknak ne mutassa, alapvető tévedést jelent. Ezt ugyanis nem teheti meg egy hívő ember. Pont amiatt, mert hívő.
Komolyan nem értem, hogy amikor a "másság" büszkeségének korát éljük és elvárt viselkedés a politikusoktól, a politikától, hogy kiálljanak a többiekétől eltérő életmódok, szokások mellett, akkor pont azt nem akarod engedni, ami nem egy kisebbség devianciáját, hanem éppen ezzel szemben a többség normalitását jelentené?
Nevetséges. Szánalmas, hogy valakinek az zavarja az életét, hogy mások templomba járnak és imádkoznak - közösen más vallások híveivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!