Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincsen nálunk Többkulcs...

Miért nincsen nálunk Többkulcsos adó ?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom ezt a Fidesz törölte el. De miért ? Mi volt vele a baj ? Ha jól tudom pl Svédországban egészen jól működik ez a rendszer

2022. máj. 11. 13:56
1 2 3
 11/26 felkelhetetle ***** válasza:
58%
7 Az egy dolog, hogy te miről olvasol a 444-en meg a Telex-en, a válóság pedig egy másik dolog, a számok nem a te narratívádat erősitik.
2022. máj. 11. 14:33
 12/26 tobas ***** válasza:
83%

"számok nem a te narratívádat erősitik."

Milyen számok?

2022. máj. 11. 14:35
 13/26 anonim ***** válasza:
30%
Progresszív országokba azért működik,mert ott amúgy is erősebb a gazdaság, ezért nyilván nem fognak panaszkodni az emberek arra a bérre ami így is kimagasló. Ráadásul Nyugat-Európában évtizedek óta megy a bűntudatkeltés hogy az európai ember a patásördög és ez nekik valójában jó, mert tudják támogatni szegény kicsi migránsokat.
2022. máj. 11. 14:35
 14/26 tobas ***** válasza:
100%

"te miről olvasol a 444-en meg a Telex-en"

Amúgy ugyanez megy az Origo-n is, csak a Fideszt-t kicseréled DK-ra vagy MSZP-re, de tényleg kíváncsi vagyok, hogy hol mondanak mind a két oldalnak ellent.

2022. máj. 11. 14:44
 15/26 anonim ***** válasza:
84%

"Mert igazsàgosabb.Egy becsületes jól kereső,aki megdolgozott/tanult,azèrt,hogy jól keressen,az minek fizessen nagyobb adókulcson adòt,mind aki a minimálbères munkábòl ki se akar törni?"

Az igazság egy relatív dolog. Sokan tanultan keresnek nagyon kevés pénzt, mert kevesebb a jól fizető munkahely, mint az ember (nem, nem lehet mindenki mérnök meg IT-s, ahhoz azért kell némi veleszületett képesség).

Most ilyan alapon, miért örökölhetnek az emberek? Az sem igazságos, hogy valaki örököl egy lakást, más meg nem, és kénytelen fizetni az albérleti díjat annak, aki örökölt. Ergo, valaki nagyon sz*rul jár, valaki nagyon jól. Ebben miért nincs egyenlőség?

A magyar gazdaságnak pont az a problémája, hogy túl nagyok a társadalmi különbségek, túl sok a kedvezmény a tehetőseknek, miközben az átlagember csúszik lefele.

2022. máj. 11. 14:45
 16/26 anonim ***** válasza:
83%

Azt el kellene felejteni, hogy aki bérből és fizetésből,él, az gazdag.

A többkulcsos adó aránytalanul szivatja a középréteget, míg a gazdagokat (akik nem munkából, hanem pénzből csinálnak pénzt) békén hagyja.

Amíg többkulcsos adó volt, azok jártak jól, akik minimálbérre voltak bejelentve, és zsebbe kapták a pénz nagyobb részét.

2022. máj. 11. 14:50
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
16) Miért hagyná az egykulcsod adó a gazdagokat békén? Nekik is ugyanúgy kell fizetniük a jöveldmük után
2022. máj. 11. 14:54
 18/26 anonim ***** válasza:
79%
Mert a milliárdos politikusaink nem akarnak sok adót fizetni.
2022. máj. 11. 14:56
 19/26 anonim ***** válasza:
89%

A kérdésre válaszolva: az volt a baj a progresszív adóval, hogy nem az igazán magas keresetűek kerültek csak a legmagasabb adósávba, hanem az is, aki az átlagnál egy picivel is többet keresett. 2008-ban 1,7 millióig 18 % volt az adó, 1,7 millió fölötti rész pedig már 36 %-kal adózott. Kerestél havi bruttó 150 ezret és már a legmagasabb sávban adózhattál. Ez szerintem sokakat ösztönzött arra, hogy a magas fizuk egy részét zsebbe kapják.

Hiába kampányolt azzal az ellenzék most, hogy ha bevezetik a progresszív adót majd csak az 1 millánál magasabb keresetűeket fogja érinteni, ezt szerintem nagyon sokan nem hitték el, emlékezve a korábbiakra.

2022. máj. 11. 14:59
 20/26 anonim ***** válasza:
44%

Nem az érdekes hogy egy vagy több kulccsal szednek be tőled adót, hanem hogy ÖSSZESEN mennyi pénzt vonnak el tőled és aztán azt MIRE KÖLTIK.

Az összes többi parasztvakítás.

Bármely változás számomra jó ha csökken az összes adóterhelésem és/vagy szerintem értelmesebb módon használják azt fel.

2022. máj. 11. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!