Jövőre ha bevezetik a többkulcsos szja-t több vagy kevesebb lesz az adó amit fizetnem kell?
Figyelt kérdés
Bruttó 360 ezer forintos keresetnél?2021. nov. 16. 17:54
A kérdező szavazást indított:
Több adót kell fizetni.
Kevesebb adót kell fizetni.
Kb. Ugyanannyi lesz az adótartalma mint most.
26 szavazat
1/9 anonim válasza:
Tobb kulcsos ado azt jelenti baloldali nyelven, hogy ok keveset fizetnek majd, a kulonbozetet meg majd te befizeted az allamkasszaba :)
2/9 anonim válasza:
Én mintha már olyant is hallottam volna, hogy csak a nagyon alacsony keresetűeknek csökkentik, a többi marad ahogy van.
De eleve a 360 ezreddel te nagyon nem feszíthetsz, ha erre is magasabb SZJA jönne akkor kb. lázadás törne ki, mert elég sokan keresnek ilyen szinten.
3/9 anonim válasza:
MZP javaslata alapján az alacsony jövedelműek kevesebbet fizetnének, a magasabb jövedelműek pedig ugyanannyit, mint most. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy hol lenne a sáv meghúzva, viszont többet semmiképp nem kellene fizetned, ekkora fizetéssel valószínűbb, hogy kevesebbet viszont igen. De az sem kizárt, hogy marad az egykulcsos rendszer.
4/9 anonim válasza:
Lázadás? Ez nem Ecuador sajnos.
Azt a magasabb adót is ráhagyná a kormányra a magyar, ahogy azt is amit jelenleg meg csinálnak velünk, hangoztatják hogy milyen nagy terhekkel kell küzdenie egy átlag embernek, és mégis kinyögik a pénzeket, és még jut cigire, ájfonra is.
5/9 mindentudó99 válasza:
Ennyivel már kuláknak számítanál. Valószínű többet adóznál ahogy én is.
6/9 anonim válasza:
Tuti többet...volt szerencsénk sajnos kipróbálni!!
Az egykulcsos SZJA a legigazságosabb.
7/9 anonim válasza:
Én is azt gondolom, hogy ezzel már többet adóznál. Amúgy régen olyan volt, hogy adójóváírás, és az alacsony jövedelműek ez alatt nem fizettek szja-t. Tb-t ugyanúgy. És az a több egyébként.
8/9 anonim válasza:
Gondolni sokmindent lehet. Bruttó 360ezer forint, az lóf@sz, nem fizetnél több adót kérdező .
9/9 anonim válasza:
A minimálbért kel adó mentesé tenni aki meg diplomás és adót csal ki kel rugni.Ilyen egyszerü gondoljatok már bele 140000 ft-bol 27 %áfat is fizetni ez rablás.Meg kelenek adó mentes napok a boltokba mint amerikába aki rászorul az akkor tud venni élelmiszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!