Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Általános hadkötelezettség...

Általános hadkötelezettség alól hogy lehet kibújni?

Figyelt kérdés
Ha külföldön vagyok, tényleg "haza" kell jöjjek megdögleni? Nem gondoltam, hogy szégyellni, sőt, útálni fogom a magyarságom. Hogy tudok megszabadulni a magyar állampolgárságtól? Nem szeretném, hogy bármi közöm legyen ehhez az országhoz. Én nem kaptam semmit, ellopták a fiatalságom, rokonaim hónapokat vártak vizsgálatokra, ami miatt túl későn kezdhették meg a kezeléseket, nincs jövőkép, nincs semmi, csak nyomor, pusztulás. Mondom ezt úgy, hogy jó anyagi helyzetben vagyok, több nagyértékű ingatlan, több milliós megtakarítás, és több millió értékű ingósággal rendelkezem. De nem vagyok boldog ebben az országban. Inkább megyek külföldre és dolgozom, hiába tehetném meg, hogy "itthon" az ingatlanok kiadásából kényelmesen eléljek.
2022. máj. 5. 14:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
Te az átlagnál sokkal több lehetőséget kaptál, de valószínűleg akkor is panaszkodnál, ha már nem tudnál mit kezdeni a rengeteg pénzeddel. Elmehetnél már most az országból, mégsem teszed. Túl sok család él mélyszegénységben, nekik nem sok esélyük lesz elhagyni az országot. Menj el, de ne gyere vissza te hazafi.
2022. máj. 5. 15:16
 12/22 anonim ***** válasza:
82%
Hadkötelezettség sorkatonaságtól függetlenül minden országban van. Hova is mennél, mely ország állampolgárságát vennéd fel, ahol nincs?
2022. máj. 5. 15:18
 13/22 anonim ***** válasza:
86%
Sehogy. Ha meg is oldanád valami csoda folytán hogy csak úgy felvegyél egy másik államlolgárságot a magyar helyett, onnantól ott lennél hadköteles, ennyi.
2022. máj. 5. 15:28
 14/22 B2man ***** válasza:
70%
Kérj svájci állampolgárságot! A 16. században kihirdették örök semlegességüket...
2022. máj. 5. 15:53
 15/22 anonim ***** válasza:
14! Ja és az állampolgársághoz szolgálnod kell a seregben! 😂
2022. máj. 5. 15:56
 16/22 anonim ***** válasza:
57%

"Csak szólok, hogy HADkötelezettség mindig is volt, most is van!"

Akkor mégis mit akar Marika visszaállítani?

2022. máj. 5. 16:07
 17/22 anonim ***** válasza:
70%
#16 a sorkatonaságot. A hadkötelezettség azt jelenti, hogy háború esetén bárkit be lehet sorozni, és kötelességed megvédeni a hazád. A sorkatonaság pedig békeidőben is fennálló hadkötelezettség, ahol békeidőben is behívnak x időre mindenkit. Részben kiképzési céllal, részben a nagy létszámú sereg létszámának folyamatos biztosítására.
2022. máj. 5. 16:19
 18/22 A kérdező kommentje:

10!

Szalai, engem te nem képzel ki. Lelkiismereti okokból sem lennék hajlandó fegyvert fogni.

Ha összeesel az utcán, első leszek, aki odamegy, még úgy is, hogyha tudnám hogy te vagy. Ha beteg a gyereked, támogatni fogom. Ha tényleg önhibádon kívül vagy szarba, akkor is segítek. Dehát én szar alak vagyok, mert nem vagyok hajlandó pár mocskos féreg politikus miatt az életemet kockáztatni, vagy másét elvenni. Miért nem tudta ezt Putyin meg zeleizé lerendezni? Zárjuk össze egy szobába, kapnak két bicskát, aztán mehet a vérre menő küzdelem. Ja, hogy a saját életüket jobban féltik, valószínűleg 2 perc alatt megszületne a békés megállapodás? Akkor miért kell a tőlük sokkal értékesebb embereket mészárszékre küldeni? Nekem oly mindegy, hogy piros fehér zöld vagy vörös csillagos zászló leng a nemzethi tolvajtovábbképző, akarom mondani parlament tetején, csak hagyjanak békén.

11

Az, hogy lehetőséget kaptam, ez így igaz. De a lehetőség neked is megvolt. 2 helyen dolgoztam, volt hogy 7 órám volt aludni, másra semmi. Csináltam 3 évig, mert céljaim voltak. A saját sikerem kovácsa vagyok, semmi támogatást nem kaptam az államtól, sőt, fizetek neki havi szinten százezreket, és azt kapom, hogy a kórházba nem jó a gép, vigyen magánba a beteget, meg egy órás kezelés reggel 7-től este 5-ig tart, étlen, szomjan, amit én ki is bírok, de egy idős, nagybeteg ember aki végigdolgozta az életét, talán megérdemelné, hogy élete végén egy kicsit emberségesebben bánjanak vele. És ha tudtok olvasni a sorok között, akkor rájöttök, miért vagyok még itt. És bár anyagilag nem tudott támogatni, bármikor számíthattam rá, most Ő szorul segítségre. Ennyivel tartozom neki! De ha Ő nem lesz, megyek. És nem fogtok hiányozni.

2022. máj. 5. 17:45
 19/22 anonim ***** válasza:
65%
Egyelőre még nincs szó arról, hogy nálunk háború lesz. Viszont, ha mégis lesz, akkor nehezen fogsz olyan helyre menni, ahol nyugi van. A pszichopatákon kívül senki sem akar háborút.
2022. máj. 5. 18:08
 20/22 anonim ***** válasza:
17! Bizony! Sajnos szinte senki nem tudja a különbség et! Se a kérdezö se "Marika"!
2022. máj. 5. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!