Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Transz nő sportolók miért nem...

Transz nő sportolók miért nem képesek férfiak közt versenyezni, ahogyan eddig is?

Figyelt kérdés

[link]

Ha külön kategória lenne a transzoknak akkor gondolom elnyomást kiabálnának, hiszen ők nők, illetve elég vicces lenne, hogy az a néhány transz önmagával versenyez, akik amúgy összesen megtalálhatóak a sportban.

Miért nem képesek továbbra is férfiak közt versenyezni, ahol a biológiájuknak megfelelően tisztességes versenyben mérettetnének meg, miért a nőket kell lealázni ezzel, akik az életüket tették fel erre a sportra és most egy teljesen unfair küzdelemben kénytelenek veszíteni? Miért asszisztálnak ehhez a sportszervezetek?

Miért a többség alkalmazkodik mindig a kisebbség kívánalmaihoz?

2022. máj. 2. 08:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
6-os: én nem értelek. A "woke" gondolkodás nem az, hogy transz nők cisz nők ellen, transz férfiak pedig cisz férfiak ellen játszhassanak? Én hajlandó vagyok azt az érvelést elfogadni, hogy a transz nőknek valamiféle unfair előnyük van a cisz nőkkel szemben, tehát akkor játszanak ők is a születési nemüknek megfelelően a férfiak ellen. De akkor ebből logikusan az is következik, hogy a transz férfiak a születési nemüknek megfelelően a nők ellen játsszanak, nem?
2022. máj. 2. 22:03
 12/26 anonim ***** válasza:
73%
A hormonális változások közepette bekövetkezett izomsorvadás miatt esélyük sem lenne a transz nőknek a férfiak között.
2022. máj. 3. 02:27
 13/26 anonim ***** válasza:
38%
Mert lusták edzeni, de mégis érmet akarnak kapni. Meg persze nem csak érmet, hanem sportolói ösztöndíjat, támogatást, meg egyéb olyan dolgokat, amiket nem kapnának meg ha 600adikak lennének a férfi ranglistán.
2022. máj. 3. 04:11
 14/26 steven95 ***** válasza:
80%

Nyilván a legjobb megoldás figyelembe venni a biológiát, hisz ez a sport alapja. Ez nem arról szólna, hogy egy transz nőt nem ismernénk el nőnek. Ha egy kicsit eltávolodunk ettől a 'transz nők a biológiai nőkkel versenyezhetnek-e' dologtól és csak annyit teszünk fel: hogy ha transz/interszexuális valaki , akar versenysportolni.. akkor mégis hogy? Nem sportolhat? mert nem illik bele a biológiai determináltságú férfi-női kettősségbe? (Ugye a hormonkezelés miatt már a saját nemében sem azonos eséllyel indul.)

A saját ötletem ezzel kapcsolatban egy párhuzamos rendszer. A transz nők eredményeit a cisz nők eredményeivel skáláznánk. Ha egy transz legyőzte a 3. legjobbat, akkor őt is 3. helyezettként kezeljük női kategóriában, miközben a cisz nő nem lesz így 3.-ból 4. helyezett, azaz közvetlenül nem versenyeznének eredményben a transz nőkkel. Ennél jobbat nem tudtam eddig kigondolni.

(baloldali érzelmű és meleg vagyok, nincs transz ismerősöm, akinek ismerném a véleményét ezzel kapcsolatban)

2022. máj. 3. 09:59
 15/26 A kérdező kommentje:
#14 én jobbat kigondoltam, továbbra is férfiak közt versenyez és megköszöni szépen, ha a női nevén szólítják. Nem pedig egy ember érzékenységének rendeljük alá mindenki másét.
2022. máj. 3. 10:39
 16/26 anonim ***** válasza:
87%
15-ös: nagyon fasza ötlet, de akkor ahogy 11-es válaszomban írtam, a transz férfiak meg versenyezzenek a cisz nők ellen, nem? Akkor meg ők fogják szétpicsázni a női sportolókat, mégpedig sokkal durvábban, mint a transz nők. A transz férfiaknak sokkal nagyobb előnyeik vannak a cisz nőkkel szemben, mint a transz nőknek.
2022. máj. 3. 11:00
 17/26 A kérdező kommentje:
A transz férfiak is maradnak a női medencében, ha nem lett volna egyértelmű, és megköszönik, hogy a féfi nevükön szólítják őket.
2022. máj. 3. 11:11
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
#17 Akkor kiegészítem a 12-es válaszomat. A transz férfiak izomgyarapodáson mennek keresztül a tesztoszteron hatására, így a cisz nőknek esélyük sem lenne velük szemben.
2022. máj. 3. 11:40
 19/26 steven95 ***** válasza:
60%
És köszönjék meg hogy nem köpted le őket...édesistenem.
2022. máj. 3. 11:44
 20/26 A kérdező kommentje:

Elég hülye vagy, ha egy igazságos versenyre való törekvés az neked egyenlő azzal, hogy le akarom köpni vagy megalázni őket.

Épp azt szeretném megelőzni, hogy ő alázza meg teljesen unfair módon a többi versenyzőt. De értem, hogy neked a kisebbség "méltósága" mérvadó a többségé felett.

2022. máj. 3. 11:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!