Transz nő sportolók miért nem képesek férfiak közt versenyezni, ahogyan eddig is?
Ha külön kategória lenne a transzoknak akkor gondolom elnyomást kiabálnának, hiszen ők nők, illetve elég vicces lenne, hogy az a néhány transz önmagával versenyez, akik amúgy összesen megtalálhatóak a sportban.
Miért nem képesek továbbra is férfiak közt versenyezni, ahol a biológiájuknak megfelelően tisztességes versenyben mérettetnének meg, miért a nőket kell lealázni ezzel, akik az életüket tették fel erre a sportra és most egy teljesen unfair küzdelemben kénytelenek veszíteni? Miért asszisztálnak ehhez a sportszervezetek?
Miért a többség alkalmazkodik mindig a kisebbség kívánalmaihoz?
Nyilván a legjobb megoldás figyelembe venni a biológiát, hisz ez a sport alapja. Ez nem arról szólna, hogy egy transz nőt nem ismernénk el nőnek. Ha egy kicsit eltávolodunk ettől a 'transz nők a biológiai nőkkel versenyezhetnek-e' dologtól és csak annyit teszünk fel: hogy ha transz/interszexuális valaki , akar versenysportolni.. akkor mégis hogy? Nem sportolhat? mert nem illik bele a biológiai determináltságú férfi-női kettősségbe? (Ugye a hormonkezelés miatt már a saját nemében sem azonos eséllyel indul.)
A saját ötletem ezzel kapcsolatban egy párhuzamos rendszer. A transz nők eredményeit a cisz nők eredményeivel skáláznánk. Ha egy transz legyőzte a 3. legjobbat, akkor őt is 3. helyezettként kezeljük női kategóriában, miközben a cisz nő nem lesz így 3.-ból 4. helyezett, azaz közvetlenül nem versenyeznének eredményben a transz nőkkel. Ennél jobbat nem tudtam eddig kigondolni.
(baloldali érzelmű és meleg vagyok, nincs transz ismerősöm, akinek ismerném a véleményét ezzel kapcsolatban)
Elég hülye vagy, ha egy igazságos versenyre való törekvés az neked egyenlő azzal, hogy le akarom köpni vagy megalázni őket.
Épp azt szeretném megelőzni, hogy ő alázza meg teljesen unfair módon a többi versenyzőt. De értem, hogy neked a kisebbség "méltósága" mérvadó a többségé felett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!