Támogatnád, hogy a vidékiek szavazata felét érje mint a Budapesti állampolgároké?
Nem.
Inkább azoktól venném el a szavazatot, aki másoktól akarná elvenni. Ez mondjuk így 22es csapdája, de nem kell ahhoz szavazi jog, hogy el akard venni másét :D
Én budapesti vagyok, és ellenzéki. De az ilyen ostoba megnyilvánulások csak azt az érzést növelik, hogy soha többé nem kéne szavaznom, mert gyökér mindkét oldal.
"...két zsák krumpliért leszavaznak vidéken bárhova , nézik az M1-et és ennyi..."
Én azt hittem, a negyedik csúfos választási vereségetek után végre megigazítjátok az elakadt lemezt, de ahogy látom, ez a begyepesedett gondolkodásmód súlyosan eluralkodott rajtatok, amelyből már nem tudtok kiszabadulni...
Hadd emlékeztesselek, hogy 2010-2014 között épp a Fidesz-KDNP volt az, aki felvetette a választási regisztráció lehetőségét. A ballib oldal természetesen habzó szájjal hörgött, hogy ezzel ki akarják zárni a legaluliskolázottabb társadalmi réteget, pedig - az ő véleményük szerint - a választáson való részvétel minden állampolgárnak alanyi joga. Aki pedig ezt a jogot csak regisztráció ellenében teszi lehetővé, az súlyosan csorbítja a demokratikus alapjogokat. Így aztán végül nem vezették be. Akkor most mi a baj? :)
Nem, a diplomásoké érjen fele annyit, mint a többieké, mert az egyetemen az oktatás nevében elhülyítik őket. Budapesti diplomásoké érjen negyed annyit.
Egyébként egy bizonyos etnikumtól én is megvonnám a szavazójogot. De ebben pont a baloldal lenne a legnagyobb akadály.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!