Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baj a jelenlegi rezsicsök...

Mi a baj a jelenlegi rezsicsökkentéssel? Miért mondják egyesek, hogy csak arra jó, hogy a gazdagok felfűtsék medencéjüket?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 24. 13:10
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Mármint az emberek 0,01%-a?

2022. ápr. 24. 14:02
 12/14 tobas ***** válasza:
86%

"Mindenki egyenlő, mindenkinek legyen egységes."

Ezt mondták az egykulcsos adó bevezetésekor, aztán kiderült, hogy mégis csak vannak egyenlőbbek az egyenlőbbeknél.

2022. ápr. 24. 14:07
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

11 (nem a 10es vagyok), hát nenél bőven több. Mozdul ki a nagyvárosból télen, meglátod mennyire füstben úsznak a kisebb városok, falvak. Aki teheti, fával tüzel, mert az olcsóbb. Még Budapest aglomerációjában is egyébként.

Valaki itt írta, hogy neki miért kerüljön kétszerannyiba atejföl, mint annak aki kevesebbet keres. Ez félreérts, egységáron mindenkinek ugyanannyi a tejföl, csak van akinek nehéz megfizetni az egy dobozt is, van akinek meg a 10 doboz sem nagy kiadás.

Én és a párom havonta 700.000 forintot keresünk, és jövő hónapotól ki fogunk adni egy lakást havi 130ért, szóval onnantól 800 fölött lesz a bevételünk.A rezsink havi 30 körül van.

Őszintén... nem érzem azt, hogy engem az államnak támogatnia kellene, hogy kifizessem a rezsi teljes összegét.

Ellenben van ismerősöm aki hónap végén mondja, hogy szívesen feljönne a városba, de most nem engedheti meg magának azt az 5ezer forintot amibe a vonatjegy kerül, mert konkrétan nem marad egy fityingje sem. Neki számít, hogy a rezsije 30 vagy 40.

Kérdés: Én miér tkapok támogatást ha egyszer nincs rá szükségem? Függetlenül attól, hogy fűtök-e egy elcsépelt medencét vagy sem. Nagy a bevételem, fölösleges az államnak támogatnia a mindennapjaimat. De ha veszek egy kültéri szaunát és éjjel-nappal bővegetm, az állam ezt is támogatni fogja, miközben ez már azért elég luxus-kategória, miközben másoknak kenyérgondjaik vannak.

Az meg hogy adóból... hát mi másból? Az állam többek között a mi adónkból gazdálkodik. Ha valamire költ, akkor azt a mi adónkból teszi. Következésképp beszed tőled pénzt azért, hogy aztán kifizesse a rezsid egy részét. Akkor nem egyszerűbb ha nálad hagyja?

Szóval szerintem jó dolog a rezsicsökkentés, de az kéne hogy kapja, akinek szüksége van rá, nem pedig mindenkinek. Nekem nincs rá szükségem. És sokan vannak még így ezzel.

2022. ápr. 24. 14:26
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

1. Nincs rezsicsökkentés.

Amit megspórolnék a gázon- nincs bevezetve hozzánk-, azt otthagyom a boltban.

Összességében mindig ugyanannyi lesz a fizetni való.

2.

Fával fűtök. Fizetem azok helyett a gáz számla egy részét, akik egész évben kényelmesen gázzal fűtenek.

Ja, és fánál nincs átalány, nekem egy összegben ki kell fizetnem azt a 100-150-200 ezret fára.

3.

Hatósági ár

Olcsó a csirkemell, de nincs!

Amit megsprólolnék a húson, azt kifizetem más termékre.

Egyetlen üzlet sem fog benyelni veszteséget.

Itt a kormány a magyar emberek hiszékenységére épít.

Olyan ez, mint hogy "reggeliz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, vacsorázz, mint egy koldus".

2022. ápr. 24. 16:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!