Támogatnád a reparatív terápiát, ha 100%-ban működne?
Semmi bajom a melegekkel (ezt mindig el kell mondani...), de önmagában azt gondolom, hogy a melegség semmi előnnyel nem jár, viszont jónéhány hátránnyal: nem lehet pl. saját gyereked, a társadalom többé-kevésbé nem fogad el, küzdened kell a vélt vagy valós hiányzó jogaidért.
Namost, ha tegyük fel lenne egy módszer, gyógyszer vagy bármi, ami ezt egy csapásra megoldja, akkor élnél vele (heteróként is válazolhatsz úgy, hogy támogatnád-e)? Természetesen opcionális lenne a dolog, nem kötelező.
Ha arra szavazol, hogy nem, sőt betiltanád, akkor kérlek indokold meg kommentben, hogy miért.
"Egyikőtök sem válaszolt arra, hogy ellenben miért tiltaná, ha nem lenne kötelező.
Ott a lehetőség, nektek nem kell, más viszont esetleg élni szeretne veled.
Mi vele a probléma? Erre válsazoljatok."
De, én (4-es) válaszoltam erre is: "És nem gondolom, hogy jó lenne, ha létezne ilyesmi, mert amellett, hogy ez is a személyiség része, egy ilyen dolog fokozná az emberekben a homoszexuálisok elleni ellenérzetet, mivel ha akarná, akkor képes lenne bárki "normális" lenni."
Ehhez még hozzátenném, hogy a nem elfogadó családtagok, barátok még nagyobb nyomást tudnának helyezni az emberre, mert lenne választása. Így aki nem elég erős, valószínűleg akkor is beadná a derekát, ha valójában nem akarna megválni ettől a részétől.
Valamint naiv elképzelésnek tartom, hogyha létezne ilyesmi, akkor előbb vagy utóbb egyes országokban ne tegyék kötelezővé. Tudom, a kérdésben az van, hogy nem kötelező, de nem tartom reálisnak, hogy ez a valóságban tényleg megtörténhessen. (Bár egy ilyen módszer/gyógyszer feltalálását se tartom reálisnak, de mivel ez a kérdés lényege, ennek az irrealitásától elvonatkoztatok)
Így is van elég ostoba,aki gyártja a rabszolgákat.
Aki nem tartozik a felső tízezerbe,annak nem érdeke a kizsákmányoló társadalom.
Nem,azok a kommunisták,akik mindenkit egyformává akarnak tenni.
Azért,hogy a hasznukra legyen.
A birkákat könnyebb irányítani.
Néphülyítő terápia.
Aki annyira gyenge jellemű,hogy magát sem tudja elfogadni,és megfelelési kényszeres,az lúzer lesz egész életében.
Azért kell a toleranciát hirdetni,ma már lassan szitokszó ez.
Az ember egészséges mechanizmus része,hogy kiáll magáért,és nem fogja barnára festetni a haját,mert az valakinek nem tetszik.
A homoszexuális vonzalom nem olyan, mint egy hajszín :) Nem arról van szó, hogy meg akar valaki felelni a többségnek. A reparatív terápián nem is kezelik azokat, akik nem akarnak a vágyaikon változtatni, mert ezt az énidegen homoszexuális vonzalom esetén alkalmazzák - azokon a melegeken, akik nem akarják ezt a személyiségük részévé tenni. A homoszexuális kapcsolatnak az egyénekre is van hátrányos hatása azzal, hogy termékeny emberként választási lehetőségük sincs a szexualitásukat annak biológiai célja szerint gyakorolni, ami hosszú távon konfliktushoz fogja vezetni őket önmagukkal. Mindezt a motivációt ma "internalizált homofóbiával" próbálják félremagyarázni, és azt akarják elültetni társadalmi szinten, hogy a szexuális orientáció egy kőbe vésett, megváltoztathatatlan dolog. Pedig az emberi szexualitás nagyon rugalmas ám.
És hogy kinek az érdeke ez? Azt azért kevesen tagadnák, hogy az LMBTQ mögött nincs politikai háttér. A politika célja pedig mindig a hatalom gyakorlása volt, és ma sincs ez másképp. Magyarul ez szavazatszerzés. Így használják fel ma a melegeket kampánycélokra - azt a csoportot, akik a legkiszolgáltatottabbak között vannak a társadalomban. Minden filmben és sorozatban idillinek beállított, színészekkel eljátszott meleg párok boldog életét terítik a nép elé, ami nem is lehetne távolabb a valóságtól. Soroljam a statisztikákat a droghasználatról, STD-ről, pszichés morbiditásokról, öngyilkossági kísérletekről?
Azt mondják persze, hogy ez minority stress és kirekesztettség, miközben egy épkézláb pszichológiai modelljük nincs a homoszexuális vágyak okairól. Elárulom: vannak modellek, de egy sincs olyan, ami ne feltételezne a homoszexualitás mögött gyerekkori pszichés traumát, ami miatt a nemi identitás, az azonos neműekhez való kapcsolódás ne sérült volna.
A legmélyebb emberi szeretetben és legnagyobb elfogadásban kéne részesíteni ma mindenkit, aki ezt cipeli.
#15 ritka értelmes válasz a gyakorikérdések oldalon.
Abban vitatkoznék, hogy azt akarnák kőbe vésni, hogy a szexualitás egy szigorúan meghatározott dolog - szerintem konkrétan fogalmuk sincs, mit gondoljanak, mivel amikor jött egy kutatás arról, hogy nem felelősek érte a gének (vagy csak minimálisan), körbeünnepelték... Amúgy szerintem is rugalmas dolog bizonyos szintig, nincs 100% -ig heteró. Aki börtönbe kerül érdekes módon férfiakkal fog szexelni, hiába, hogy előtte a nőket kívánta. Ugyananígy, aki pl. intézetis gyerek volt jóval nagyobb eséllyel lesz homoszexuális, pl. Osváth Zsolti is.
Azzal is egyetértek, hogy a legnagyobb szeretettel kellene őket kezelni, csak nem olyan módon, ahogy ezt a politikai propaganda jelenleg sulykolja: kizárva az orvosi segítséget, mert az homofóbia, viszont a transzoknál érdekes módon a műtét az egyetlen megoldás...
Egy volt barátnőmnek meleg a bátyja, akinek a párja öngyilkos lett. Azt mondta, nem érezte soha helyét a világban. Most erre az LMBTQ-lobbi persze azonnal rávágná, hogy gonosz homofób társadalom - pedig simán lehet, hogy ezer más egyéb magánéleti dologról van szó.
#kérdező
Támogatnád a reparatív terápiát ami megszüntetné a rasszizmusod és homofóbiád, ha 100%-ban működne?
Na most, ha tegyük fel lenne egy módszer, gyógyszer vagy bármi, ami egy csapásra eltünteti a rasszizmusod és homofóbiád, akkor élnél vele? Természetesen opcionális lenne a dolog, nem kötelező.
Ha azt válaszolnád, hogy nem, sőt betiltanád, akkor kérlek indokold meg kommentben, hogy miért.
"A reparatív terápián nem is kezelik azokat, akik nem akarnak a vágyaikon változtatni"
Erről megkérdezted azokat is akiket akaratuk ellenére küldtek átnevelő táborokba, terápiákra? Itt egy film ami igen jól feldolgozza ezt:
Üdv
Niki
#17 Szia, nem kell rá gyógyszer, ugyanis se homofób se rasszista nem vagyok. Az utóbbit különösen nem értem, hogy honnan szedted, nyilván nem vagy tisztában a fogalommal.
Átnevelő táborba már nagyon régen nem küldtek senkit, nem kell rögtön haláltáborokat vizionálni, bár a rasszistázásból kiindulva nálad nyilván ez következik.
Viszont Kanadában és Svédországban elveszik tőled a kiskorú gyerekedet, ha meg próbálod akadályozni a nemvltását. Ehhez mit szólsz, ez mennyire idézi meg benned a táborok hangulatát?
#kérdező
"Az utóbbit különösen nem értem, hogy honnan szedted"
Nem is tudom, pl. #7-es válaszodból ahol az afrikai és ázsiai embereket külön fajként emlegeted:
" Afrikában, Ázsiában meg hadd szaporodjon a sok védett faj (ami nem fehér)"
Ez alapján te igen csak azt gondolod, hogy az az ember aki nem fehér az már más fajhoz tartozik. Ezek a te szavaid csak idéztelek.
"ugyanis se homofób se rasszista nem vagyok."
A rasszizmushoz, fentebb leírtam, hogy szerintem miért vagy rasszista. A homofóbiád meg egyértelmű, már magából a kérdésedből látszik. Szinte minden válaszodban és a kérdésed kifejtésében is fontosnak érzed, hogy leírd azt hogy "Semmi bajom a melegekkel (ezt mindig el kell mondani...)" mégis hátránynak, negatívumnak tartod, és minden meleget ki akarnál gyógyítani belőle, mert szerinted attól jobb lesz nekik.
"Viszont Kanadában és Svédországban elveszik tőled a kiskorú gyerekedet, ha meg próbálod akadályozni a nemvltását."
Ezeket honnan szedted? Csak szólok, gyerekeken sem Kanadában, sem Svédországban nem végeznek nemi átalakító kezeléseket (se hormonterápiát, se műtéteket)
Üdv
Niki
#19 Na mielőtt belemerülnél a fajok definíciójába, tájékozódj egy picit:
Igen, léteznek emberi fajok, ahogy azt általánosban is megtanultuk, amikor még nem számított rasszizmusnak kimondani a tényeket.
De a korábbi megjegyzésem egyébként éppen a hozzád hasonlókra vonatkozott (irónia), akik a kritikai fajelmélet alapján nagyon is megkülönböztetik a rasszokat... velem ellentétben. Ez az ideológia egy feje tetéje állított nácizmus, ahol a fehér ember minden rossz megtestesítője.
A homofóbiára nem regálnék, mert mapaság ehhez a deinícióhoz bőven elég kritizálni a gendert meg a transz úszó"nőt". Szerintem egy idő után eljutnak majd többen oda, hogy büszkén vállalják a "homofóbiájukat", mert ebből tudják, hogy jó úton járnak.
Cáfolat arra, hogy se Kanadában, se Svédorszégban nem hormonkezelnek szerinted gyerekeket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!