Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vidéken mennyire jellemző ez,...

Vidéken mennyire jellemző ez, hogy így élnek emberek? Vidéken mennyire találkoztok ezzel?

Figyelt kérdés
[link]
2022. ápr. 22. 09:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Az ország legelmaradottabb megyéjéből egy pár száz fős faluból írom azt, hogy ezek mind túlzások. Nyilván vannak ilyen gettós területek mindenhol (még Budapesten is), de a többség nem így él. Sőt. Egy átlag falusi sokkal jobban él, mint egy nagyvárosi az albérletárak miatt. Nyilván nem keresek annyit, mint egy városi, de biztos vagyok abban, hogy magasabb az életszínvonalam, mint a legtöbb városinak.
2022. ápr. 22. 09:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
4 percig néztem a videót. Sajnos a változatlan összegű családi pótlék még mindig nem alkalmas népességszabályozásra. Az 58 éves "hölgynek" 10 unokája született. Tanulás, jó keresetet biztosító szakmunka, nem életcéljuk.
2022. ápr. 22. 09:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, Budapesten is vannak olyan helyek ahol hasonló szinten élnek az emberek, csak nem külön-külön házakban, hanem lepusztult lakásokban egy tömbben.

Minden településen vannak akik így élnek - van ahol kevesen, mint ahol én lakom, mert így alakult a történelemben, hogy ide nem engedték tömegével beköltözni a hasonlókat. Itt is vannak, de nekik van vöröskeresztes szociális lakás meg önkormányzati szociális bérlakás. A mellettünk levő két másik településen viszont sokan laknak hasonlók, gettószerűen maguk között. Az egyik az ország egyik legjobban álló települése, mindenhol nagyon drága házakkal, szép utcákkal, de a település szélein bizony eljutsz ilyen házakhoz. Nemrég telket kerestünk és nagyon meg kellett nézni a szomszéd telkeket a műholdas térképen, hogy érdemes-e egyáltalán megnézni a kínált területet. Az utca egyik része vadonatúj, szép és drága házakból áll, de az utca végén hasonló házakat lehet látni. Ugyanaz a település, elméletben ugyanolyan emberek - a különbség mégis hatalmas, mert az egyik azért dolgozik, hogy igényes, élhető legyen a környezete, az élete - a másik meg él és igényli, hogy mások gondoskodjanak az életéről, környezetéről helyette.

Ahol hasonló életvitelű emberek kezdenek egyre többen lakni, ott elveszti az értékét az ingatlan, mert az élet veszít a minőségéből, az ott lakók a biztonságukból. Így ha el akarják adni az ingatlant azt nem veszik meg csak hasonló életvitelű családok, emberek. A terület gettósodik és egyre rosszabb lesz. Idős rokonaim pár éve kellett elköltözzenek a koruk miatt a gyerekeikhez közelebb az ország másik részébe, nekik sem sikerült eladni a házukat csak olyannak aki nem sokkal él másképpen. Fél évvel később már azt üzenték nekik az ismerőseik, ha nem akarnak sírni, ne menjenek vissza a házhoz, mert a 40 éven át gyönyörűen művelt kert gazos, lepusztult lett, az udvar rendetlen. Akkor az utcának már a nagyobb részét hasonló családok lakták, holott a terület a településen az viszonylag újnak számított. De ugyanezt tapasztalhatod ha Budapesten nekiindulnak egy régebbi házban hasonló családok a beköltözésnek. Akkor 1 család kezdi, miattuk páran elköltöznek, de megvenni már hasonlók fogják scak a lakásukat stb. stb. pár évvel később a korábban jó lakókörnyezet, nyugodt élet máris eltűnt és lehet hasonló videókat forgatni.

2022. ápr. 22. 09:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem párszázezren így élnek ebben az országban. Vannak régiók ahol a faluszéli utcák pont ilyen állapotúak, pont ilyen emberek lakják. Csak nem annyira szembetűnő, mert ha átmész a településen akkor a főútról nem látni. Az ország keleti felére jellemző inkább, annak is az északi felére. A munkám kapcsán jártam Ózdon , Edelényben, Hodászon, Mátészalkán, Kazincbarcikán és a környékükön. Elöszőr nem akartam elhinni, hogy ma ebben az országban ilyen van.
2022. ápr. 22. 09:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

#2 Javulás történt nem világmegváltás.

Sokkal többen dolgoznak, sokkal több gyerek tanul és ez hatalmas eredmény a korábbi folyamatos leépülés után.

Az 58 éves nőnek az unokái nem most születtek meg. Neki gyereke már 15 éves kora után születhetett, nem is kevés. Mire a mostani választások - a családi adókedvezmény a családi pótlék helyett - életbe léptek, az unokái már tuti megszülettek. A kérdés az, hogy nekik, az unokáknak hogyan alakul az életük, mert ők már nem azt látják, hogy megéri 13 évesen gyereket szülni a családi pótlékért, vagy hogy elég hisztizni az önkormányzatnál segélyért és lesz pénz. Most már iskolába kell járni, különben nincs családi pótlék. Ha gyereket szül egy 13 éves, akkor a szülei már nem kapnak pénzt ő utána. Közmunka van és nem otthon fekvés. A segély nem pénzben adják, hanem fizetik a számlákat, mennek bevásárolni vele a boltba, ellenőrzik mire költik. A jól tanuló diáknak ösztöndíj van.

Amit el lehet rontani egy generáció alatt az több évtized alatt lehet csak helyrehozni. Ami fontos, az egyértelmű javulás. Ezt nem én állítom, hanem a roma szervezetek, a mélyszegénységgel foglalkozók.

Nagyon rossz a helyzet, de nem még rosszabb lett az elmúlt évtizedben hanem kicsit jobb.

2022. ápr. 22. 09:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Általában a közmunka nyújt segítséget a tanulatlan néprétegnek. De sajnos egyre több településen nem jut mindenkinek a magas létszámuk miatt:

[link]

2022. ápr. 22. 09:40
 7/11 anonim ***** válasza:
93%

Az a helyzet, higy ezek cigányok. Ezek ezt teszik a környezettel.

[link]

Én is teszek egy linket😂, ezek nem cigányok, találtam zömében svábok által lakott faluról is videót, ott is gyönyörű rendezett körülmények vannak.

Az a helyzet, hogy dolgozni kell, csinálni, amíg csak él az ember. Naponta takarítani, ami leesik a földre, felvenni, naponta tisztálkodni, fésülködni.

A szemét nem szedi össze önmagát.

2022. ápr. 22. 09:42
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Most már iskolába kell járni, különben nincs családi pótlék."

Egy dolog bejárni, egy másik a tanulás. 16 év alatt végezhet akár 3-4 osztályt is.

Ha meg nincs pénz csp-ból se, akkor marad a betörés, a rablás. Mert élni ez a népréteg is akar.

2022. ápr. 22. 09:45
 9/11 mindentudó99 ***** válasza:
74%
Kérdező te sose voltál Budapesten kívül? Szerinted ilyen az egész ország? Vannak ilyen helyek is. Ráadásul cigányok nem egyenlőek egy átlag magyarral. Ők az aranyból is sz.rt csinálnak
2022. ápr. 22. 09:48
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

7

Megnéztem a videódat, végig, nem 4 percig. Tipikus alvófalu. Iskola-orvos-posta-bank-fodrász-pék-stb. máshol, munkahely home office v. saját autóval közeli városban, pl. Zalaegerszeg 20 km-re.

2022. ápr. 22. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!