Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fideszeseket miért izgatja...

A Fideszeseket miért izgatja ennyire, hogy az ellenzékiek elhagyják-e az országot vagy sem?

Figyelt kérdés
Állandóan erről beszélnek itt GyiK-en is.

2022. ápr. 20. 21:34
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
95%

30as, én nem a 20as vagyok, de azért válaszolok. Elmesélem, hogy mi hogyan vállaltunk két gyereket.

Amikor leváltottuk Gyurcsánytékat, abban az évben szereztem egy viszonylag jól fizető állást. Olyan szolgáltató szektor, amit szerencsére nem érintett nagyon erősen a covid. De ne szaladjunk annyira előre.

A korábbi munkáim közül csak 2000-2002 körül volt, amikor jobban kerestem. Utána elég alja munkákat kellett vállalnom, hogy túéljek. Nulla megtakaritásom volt. Akkor jött a fenti hely. Azóta folyamatosan növekszik a fizetésem.

Nem, nem azért, mert lojális vagyok. Fordítva. Azért vagyok lojális, mert szeretem a munkám, képzem magam, ezt pedig díjazza a cég (többet fizet).

Ez pedig azért fontos, mert párommal úgy gondoltuk, hogy a második "végre nem kell félni az mszp-s megszorításoktól" időszakban vállaltunk egy babát. Minden oké volt anyagilag is, meg emberileg is, és szerettünk volna másodikat is, így vállaltuk. Viszont itt már éreztük, hogy nem tudnánk annyi figyelmet szentelni nekik, amit megérdemelnének, ha lenne harmadik, ezért, és csak ezért lemondtunk egyelőre erről. Csok-ot meg házassági bizbaszt sem vettünk igénybe.

Igazad van abban, hogy Budapesten vállalhatatlan árak vannak lakások terén. Ezért is Bp-hez közel vettünk saját kertes házat részletre. Még a gyerekek előtt. Na itt meg kell hagyni, hogy a vége az kemény volt, de most már évek óta mondhatom, hogy saját kertes házunk van, amiben négyen jól elférünk.

Mi így csináltuk, nekünk működött. Itthon, hazai fizetés. Sajnos minden nap utazással telik el kicsit több mint két óra nekem. Oda-vissza ennyi otthon-munkahely-otthon út. Úgy is felfoghatjuk, hogy ez az ára. Tudod mit? Meglátom ebben is a jót, tudok zsilipelni, tudok tanulni, tudok fejlődni. Akkor is ezt csinálnám, ha nem fizetnék meg, de utólag mindig meghálálta magát a tanulás.

És igen, jobban keresek, mint az átlag. De senki se gondolja, hogy ez ingyen van, és egyszercsak dől a lé. Pont fordítva. Ha sokat tesz érte az ember, akkor többet fog keresni. Csak azzal is tisztában kell lenni, hogy teszemazt (és most kérek bocsánatot minden kasszástól) egy tesco kasszás, aki üresjáratban még mázsákat húz ki a raktárból, meg polcokat tölt, na ő nem fog milliókat hazavinni. Akkor sem, ha oklevelet szerez béka használatból, vagy vonalkódleolvasásból. Ha szereti, akkor csinálja persze. Ha nincs más, akkor is. De ha van egy icipici lehetőség is, hogy jobban keressen - akár komfortzónából kilépve - akkor lépjen. Nem a hofferbe pénztárosnak, vagy a lidlbe, vagy az asda-ba. Hanem olyan helyre, ahol lesz előtte lehetőség. Olyan lehetőség ami tőle függ, nem mondjuk az eltelt évek számától.

Kicsit sok lett, bocs

2022. ápr. 26. 22:27
 32/33 anonim ***** válasza:
50%

Ehhez gratulálok és 2 gyerekhez is.

Azt viszont ne felejtsük el, hogy változott az élet az országban. 2000-ben amikor neked jó munkád volt, én akkor tanultam olvasni. Szóval nem egy adott korosztályról beszélünk, nem ugyanabban az időszakban.

2022. ápr. 27. 06:38
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

Én végig a hozzáállásról próbáltam írni. Alkalmazkodásról. Önképzésről.

Ne vedd bántásnak, meg most nem is személyesen neked írom, csak azért szerettem volna tisztázni, nehogy más amikor olvassa, akkor félremenjen.

Többször tapasztaltam, hogy valaki nem hajlandó jobban, pontosabban, értelmesebben dolgozni, amig nem fizetik meg jobban. "kis pénz, kis munka"

Ehelyett jártam, és járok is egy másik utat. Nekem bejött, működik. Magyarországon, magyar cégeknél, magyar forint fizetéssel.

2022. ápr. 28. 09:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!