Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A belvárosi liberális értelmis...

A belvárosi liberális értelmiségiek tényleg nem értik, hogy vannak egyszerű, vidéki emberek is rajtuk kívül?

Figyelt kérdés

Ezek tényleg csodálkoznak? Meg azon, hogy vannak buta emberek? Meg azon, hogy vannak, akik nem a politika rovatot olvassák naphosszat? Esetleg hogy vannak fogatlan vagy szegény, írástudatlan, vagy 70-80-as iq-jú emberek? Ezeken ők tényleg megdöbbentek?

Hogy lehetnek ennyire buták, hogy azt hiszik, mindenki liberális, és feltartott kisujjal issza a vegán szója lattét, nem jelent számára semmit az anyaföld, nagy értelmiségi, mondjuk politológus... De nem csak találkozhattak e vidéki lándzsával vadászó ősemberekkel (és túlélték), nemcsak megdöbbentek, de ettől sem jöttek rá, hogy ők maguk másokat lenéző, cinikus, rosszindulatú, külsőségekre menő gazemberek is, amellett, hogy rettenetesen ostobák, semmit sem tudnak a világról a gaz méhlegelőként történő hasznosításán kívül a város közepén. És azon kívül, hogy minden vágyuk egy stabil, nemzeti rendszert lebontani, és áttestálni félőrült hülyékre, futóbolondokra, bohócokra, szemkilövető kommmunista gazokra, Lenin-fiúkat idéző militáns marxista hülyegyerekekre, hátha 1 évet is kibírnánk államcsőd nélkül.

konklúziójuk "a rendes embereknek itt nincs sem jövő, sem jelen. fiatalok, húzzatok innen, mi ezt a kis időt már csak kibírjuk valahogy. de egy hitvány banánköztársaságban élni, páriaként, szégyenben – nektek ennél több jár az élettől"

2022. ápr. 19. 01:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
67%

"Azt a tényt azért hozzáfűzném, hogy a Fidesz Karácsony vezetése alatt erősödött Budapesten."

És ezt a tényt igazolnád számokkal? Mármint ezt a legtöbb ember nem számolta ki, hanem a százalékokat nézte csak, ami röhejes. Ha viszont kiszámolod, akkor kb. azt kapod, hogy a fidesz majdnem darabra pontosan ugyanannyi szavazatot kapott, itt egy nagyon minimális pár ezre skülönbség van csak.

Az ellenzék mozgósított szarul, ami vidéken is látható volt.

"A mutogatás tőletek kezdődött."

Egyébként nem. Mármint nem akarom nagyon magamra venni, hogy nekem írtad, de ez tényszerűen nem igaz.

A "belpesti bunkók" ezt már válaszul fogalmazták meg. A fidesz elmondta az ellenzéki szavazókat mindennek az évek során, pl. hazaárulóknak.

Amikor felmérések, választások stb. azt mutatta, hogy ezt gondolkodás nélkül elhiszik a fideszes szavazók, akkor igen, nehéz értelmes emberekről beszélni.

Emiatt beszélhetünk már itt egy válaszról. Aki kezdte az valójában a fideszes politikai elit volt, de az ő szavazóik hitték ezt el.

"Mit vártok akkor, mi hogyan beszéljünk rólatok?"

Egyébként ez sokat elmond az értelmi képességeidről. A fidesz elmúlt 12 éve arról szólt, hogy ők mennyivel különbek, mint az ellenzék, most meg te is és egyébként sok másik fideszes is, azzal érvelsz/érveltek, hogy "de az ellenzék".

Nem kicsit szánalmas.

"Gyere már le ide vidékre a paneledből, nézd meg, milyen fejlesztések voltak itt az utóbbi 12 évben."

Mellesleg érdemes lenne kikeresned, hoyg ezen fejlesztések kik által volt finanszírozva, mivel nem a fidesz, hanem az EU által a legtöbb esetben.

Ez ezért is egy rossz érv.

"nincs olyan térség, ahol legalább egy egészségügyi és oktatási intézmény ne lett volna felújítva"

Én mellesleg tudok ilyet, mivel én is vidéki vagyok.

Sőt, annyira nem csináltak semmit, hogy az egyik oktatási intézményben már majdnem rászakadt a gyerekekre az épület. Ez nem vicc, tanév közben kellett más állami intézménybe áttenni az oktatást, amíg beleraktak az épületbe összesen - nem vicc - két, kb. fej vastagságú oszlopot.

"A vidék azóta fejlődik, mióta Orbán-kormány van."

Nem, amióta az EU-s pénzeket erre allokálták.

A fidesznek ehhez semmi köze, és az ilyen kijelentések miatt igaz, hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban.

"A balos kormány meg nemhogy adott volna, hanem még azt is elvette, ami volt"

A 13. havi nyugdíjt is eredetileg a "balos" kormány adta, szóval csak szimplán hazudsz.

"Tehát világ életedben városi voltál, néhanapján láttál falut, akkor is csak látogatóba"

Jah, mert egyébként sincs olyan, aki lakott falun.

Én laktam falun évekig, sosem laktam Bp-en és most is csak egy közepes méretű városban lakom.

Megpróbálhatod kimagyarázni, hogy amúgy értelmes ez a réteg, de a valóság akkor sem fog megváltozni.

Igen, vannak nagyon kedves falusi emberek, akik mindent jó szándékból tesznek, de ettől nem lesznek azon a szinten, ahol ki tudnák védeni a manipulációt, amit feléjük irányítanak.

"Az ország döntő többsége immunis már erre a hisztire."

Mondjuk elég szomorú, ha immunisak a valóságra.

Neked meg erre nem kéne büszkének lenned, mert inkább szegénységi bizonyítvány.

"azt felejtették el hozzátenni, hogy Kína bezzegnémetország legfőbb gazdasági partnere"

És itt derül ki, hogy tényleg mennyire ostoba vagy.

Azért mert szóba állsz a másikkal még nem leszel a legnagyobb haverja, és ugyanúgy lehet kritizálni.

Csak agyhalott falván igaz az, hogy aki hozzászól Gyurcsányhoz, az Gyurcsány embere lesz.

"A méjszárosozásnál komplexebb gondolatmenetre aligha futja az elefántcsont-toronyban."

Mondja ezt az, aki egyenlővé tette Németországot Kínával csak azért, mert kereskednek egymással. :DDD

"Jól fizető munkahelyet mindenki talál, aki életrevaló és szorgalmas."

A lakosság 25%-a funkcionális analfabéta, ha akarnak se találnak munkát, ez tény.

Ezt letagadni egyenértékű a alóság letagadásával.

És tudjuk milyen emberek tagadják a valóságot. :)

"szerinted csak ti vagytok képesek jól fizető állást találni"

Jah, Mészárosnak is sikerült. Mondjuk el kellett adnia a gerincét, de legalább megfizetik.

Az a helyzet, hogy nálunk a "jól fizetett" réteg is igazából csak középkategória lenne Ny-EU-ban. Szerintem erre se kellene büszkének lenne, hogy ilyen szar gazdasági helyzetben van az ország.

"Ha rajtatok kívül jóformán csak a Balaton kék a térképen, akkor valószínű, hogy nem a többségben van a hiba."

Ezzel egyetértek, a többség szerint a fidesz fasiszta.

Érdekes, hogy lassan nincsenek más országok, akik szóbaállnának velünk. A logikád szerint, akkor nem velük, hanem velünk van a hiba.

Amit amúgy értelmes emberek már elmondtak, hogy ezt a fasiszta rendszert nem lehet értelmesen fenntartani.

2022. ápr. 19. 13:03
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

"itt egy nagyon minimális pár ezre skülönbség van csak"

Tehát szerinted ha emberek ezrei pártolnak át 2-3 év alatt a Fideszhez Budapesten, az nem jelentős mérték. Hát, lelked rajta... Nem mellesleg országos szinten ezt sok százezer ember tette meg. Nyilván ők is mind agymosott, fogalmatlan hülye vidékiek, akik nincsenek azon a szinten, hogy ki tudjanak védeni egy manipulációt. Más magyarázat nincs rá, hogy miért nem akar valaki egy Gyurcsány-Jakab koalíciót kormányon látni. Pedig olyan meggyőzőek voltak...

"A fidesz elmondta az ellenzéki szavazókat mindennek az évek során, pl. hazaárulóknak."

Mutass nekem egyetlen egy olyan embert a Fidesztől, aki lehazaárulózta a ellenzéki SZAVAZÓKAT.

"Aki kezdte az valójában a fideszes politikai elit volt"

Bangóné lepatkányozta a másik oldal szavazóit. Márki-Zay szinte mindenkit leostobázott, aki nem értett vele egyet. Ezek a fránya fideszesek! Jaa, hogy ők ellenzéki politikusok. Hát még ilyet...

"A fidesz elmúlt 12 éve arról szólt, hogy ők mennyivel különbek, mint az ellenzék, most meg te is és egyébként sok másik fideszes is, azzal érvelsz/érveltek, hogy "de az ellenzék"."

Sikerült úgy leírnod egy mondatot, hogy semmilyen konkrétum nincs benne. Ha elárulod, mit értesz "őkmennyivelkülönbek" és "deazellenzék" alatt, akkor lehet, hogy egy kicsit értelmesebb lenne a mondanivalód.

"Mellesleg érdemes lenne kikeresned, hoyg ezen fejlesztések kik által volt finanszírozva, mivel nem a fidesz, hanem az EU által a legtöbb esetben."

A balos kormány alatt is volt 6 év uniós tagságunk, az ország pedig nemhogy fejlődött volna, hanem egyre jobban épült le, vidékkel, Budapesttel együtt. Ennyit erről.

"Én mellesleg tudok ilyet, mivel én is vidéki vagyok."

Attól, hogy vidéki vagy, még ugyanolyan bunkó vagy, mint bármelyik egybites ellenzéki paneltöltelék. Lényegi különbség nincs köztetek.

"az egyik oktatási intézményben már majdnem rászakadt a gyerekekre az épület"

Legközelebb nézz utána, hogy milyen feltételei vannak egy oktatási intézménynek szánt épület működtetésének, mielőtt ilyen baromságokat találsz ki.

"A 13. havi nyugdíjt is eredetileg a "balos" kormány adta"

Majd szépen el is vette, és az Orbán-kormány adta vissza. Mi ezzel a problémád?

"Megpróbálhatod kimagyarázni, hogy amúgy értelmes ez a réteg"

Erre a gusztustalan viselkedésre nem lehet mit mondani.

"de ettől nem lesznek azon a szinten, ahol ki tudnák védeni a manipulációt"

Pontosan azért kapott ki az ellenzék, mert még mindig azt hiszik (néhány rosszul bekötött szavazójukkal együtt), hogy a Fidesz manipulációja miatt szavaztak az emberek a Fideszre. Nem így van. Azért szavaztak az emberek a Fideszre, mert nem volt helyette értelmes alternatíva. Ebből a hatpárti hányingerből sem egyesülve, sem külön-külön nem kér már szinte senki. A DK egy kommunista szekta, a Jobbik lényegében temethető, a Párbeszéd, az LMP, és az MSZP meg már mumifikálódott. Nincs kire szavazni. Ha ez az ellenzék marad, akkor a Fidesz is marad.

"Mondjuk elég szomorú, ha immunisak a valóságra."

A valóságra ti vagytok immunisak. Ez a "kelet=rósz, nyugat=lyó" felfogás a ti elmaradott, beszűkült, korlátolt gondolkodásotok. Aki egy kicsit is jobban átlátja a külpolitikai folyamatokat, az tudja, hogy ennek az ideológiai polarizálásnak köze sincs a valósághoz. Az emberek többsége ezzel tisztában van, többek között ezért sem jött be a kampányban ez a maszlag.

"Azért mert szóba állsz a másikkal még nem leszel a legnagyobb haverja, és ugyanúgy lehet kritizálni."

Megkérdőjelezte ezt bárki is?

"Mondja ezt az, aki egyenlővé tette Németországot Kínával csak azért, mert kereskednek egymással."

Igencsak nagy bajok lehetnek a szövegértéseddel. Annyit írtam, hogy Németország legnagyobb gazdasági partnere Kína. Ebből hogyan következik az, hogy a két ország "egyenlő"? Egyáltalán mit jelent az, hogy "egyenlő" két ország? Szerintem még te sem érted, amit beszélsz.

"A lakosság 25%-a funkcionális analfabéta"

Franciaországban szintén durván magas a funkcionális analfabetizmus:

[link]

Németországban úgyszintén:

[link]

"ha akarnak se találnak munkát, ez tény"

Diszlexiával is simán el lehet végezni egy szakmunkásképzőt, és egy szakmunkással is már is szép pénzt lehet keresni. De ha csak segédmunkásnak megy el valaki, napi 15 ezret visz haza alsó hangon.

"Érdekes, hogy lassan nincsenek más országok, akik szóbaállnának velünk."

Mert egyfolytában démonizálják az országot a ballib médiában.

"A logikád szerint, akkor nem velük, hanem velünk van a hiba."

Hát ha szerinted jobban ismerik Magyarországot azok, akik csak a BBC-ből hallanak róla, akkor szerintem nem én vagyok a hülye :DD

2022. ápr. 19. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!