Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A belvárosi liberális értelmis...

A belvárosi liberális értelmiségiek tényleg nem értik, hogy vannak egyszerű, vidéki emberek is rajtuk kívül?

Figyelt kérdés

Ezek tényleg csodálkoznak? Meg azon, hogy vannak buta emberek? Meg azon, hogy vannak, akik nem a politika rovatot olvassák naphosszat? Esetleg hogy vannak fogatlan vagy szegény, írástudatlan, vagy 70-80-as iq-jú emberek? Ezeken ők tényleg megdöbbentek?

Hogy lehetnek ennyire buták, hogy azt hiszik, mindenki liberális, és feltartott kisujjal issza a vegán szója lattét, nem jelent számára semmit az anyaföld, nagy értelmiségi, mondjuk politológus... De nem csak találkozhattak e vidéki lándzsával vadászó ősemberekkel (és túlélték), nemcsak megdöbbentek, de ettől sem jöttek rá, hogy ők maguk másokat lenéző, cinikus, rosszindulatú, külsőségekre menő gazemberek is, amellett, hogy rettenetesen ostobák, semmit sem tudnak a világról a gaz méhlegelőként történő hasznosításán kívül a város közepén. És azon kívül, hogy minden vágyuk egy stabil, nemzeti rendszert lebontani, és áttestálni félőrült hülyékre, futóbolondokra, bohócokra, szemkilövető kommmunista gazokra, Lenin-fiúkat idéző militáns marxista hülyegyerekekre, hátha 1 évet is kibírnánk államcsőd nélkül.

konklúziójuk "a rendes embereknek itt nincs sem jövő, sem jelen. fiatalok, húzzatok innen, mi ezt a kis időt már csak kibírjuk valahogy. de egy hitvány banánköztársaságban élni, páriaként, szégyenben – nektek ennél több jár az élettől"

2022. ápr. 19. 01:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%
Budapest sajnos egy buborékban él. Ugyanannyira nincs fogalmuk a magyar valóságról, mint az ellenzéki képviselőknek. Azt a tényt azért hozzáfűzném, hogy a Fidesz Karácsony vezetése alatt erősödött Budapesten.
2022. ápr. 19. 01:31
 2/12 anonim ***** válasza:
38%
Szép írás elvtárs!
2022. ápr. 19. 01:48
 3/12 anonim ***** válasza:
64%

Annyira szánalmas már a fidderektől ez a Budapestre mutogatás, meg az "értelmiségizés" miközben az értelmiségi jelzőt diplomásokra szokták ráaggatni. Sokat elmond a Fideszesektől, ha nekik a diplomásokkal van a bajuk. Van az a mondás, hogy emberek nem tudnak méltósággal veszíteni. Úgy látszik, a Fideszesek nem tudnak méltósággal nyerni sem. A 2/3 ellenére sem tudják elviselni, hogy Budapest ha nem olyan sokkal bár, de elutasította a Fideszt.

Amúgy meg ha magyar valóságot akartok látni, sétáljatok végig mondjuk a Blahán vagy a Keleti környékén.

2022. ápr. 19. 01:55
 4/12 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 19. 07:46
 5/12 anonim ***** válasza:
28%

A mutogatás tőletek kezdődött. Ti hülyéztek le állandóan minket, ti beszéltek rólunk úgy, mintha valami kőkorszaki vadbarmok lennénk. Mit vártok akkor, mi hogyan beszéljünk rólatok? Szólítsunk titeket aranyoskámnak? Gyere már le ide vidékre a paneledből, nézd meg, milyen fejlesztések voltak itt az utóbbi 12 évben. Gyere, nézd meg, hány meg hány fiatal párnak oldódott meg a lakhatási problémája a családtámogatásokkal. Gyere, és ellenőrizd a saját szemeddel nyugodtan, hogy nincs olyan térség, ahol legalább egy egészségügyi és oktatási intézmény ne lett volna felújítva. A vidék azóta fejlődik, mióta Orbán-kormány van. A balos kormány meg nemhogy adott volna, hanem még azt is elvette, ami volt. Ki kellene néha mászni a Karácsony-tornyokból, és szembenézni a valósággal.

2022. ápr. 19. 07:56
 6/12 anonim ***** válasza:
65%

Én például Budapest előtt 3 vidéki városban éltem, jártam majdnem az összes magyar településen, gyerekkoromban faluban töltöttem a nyaraimat, illetve elmaradott térségbeli faluban élő nagymamámnál is sokat jártam. Ezen kívül mashol is sokat jártma Európában, főleg nem turista gettókban. Most Budapesten élek, liberális vagyok, és nekem osztják az észt, hogy buborékban élek, nem látok a nagykörúton kívül, olyanok, akik a falujuk vagy kisvárosuk környezetét jó ha életükben kétszer hagyták el, egész életükben mindent a szüleik által épített kapcsolati hálón keresztül intéztek, stb., stb.

Bocs, de nem én fogom megszívni, hogy újra oroszbarát bolsevikokat választottatok, mert veletek ellentétben én bármikor találok jól fizető munkahelyet itton és külföldön is. Ja, és nem vagyok politikus, nem az én dolgom meggyőzni titeket, hogy kire szavazzatok. Ja, nagyképű duma, de za persze nem nagyképű, hogy szerintetek mi élünk buborékban, és nem tudunk semmit a valódi életről. Meg az sem volt ugye nagyképű, mikor kövér elvtársatok panelprolizta az ország felét, ti meg birka módon ezt visszhangoztátok, meg aki értelmes, az szerintetek csak a Fideszre szavza ugyebár.

2022. ápr. 19. 08:43
 7/12 anonim ***** válasza:
23%

Tehát világ életedben városi voltál, néhanapján láttál falut, akkor is csak látogatóba, de azért fújod itt az észt, hogy te milyen nagyon tisztában vagy a magyar vidék helyzetével. Ezek után ne haragudj meg, ha nem veszem komolyan a fejtegetésed.

Ezt a oroszozást meg "kelet=diktatúra, nyugat=szabadság" dumát már ti sem veszitek komolyan. Az ország döntő többsége immunis már erre a hisztire. Eddig Kínát szidtátok, csak azt felejtették el hozzátenni, hogy Kína bezzegnémetország legfőbb gazdasági partnere. Oroszországgal a hűdeliberláis Macron szintén elkezdett barátkozni, mert látta, hogy közel sem játék, ami kialakulóban van. A ti szemetek csak Orbánig lát, messzebb nem. A méjszárosozásnál komplexebb gondolatmenetre aligha futja az elefántcsont-toronyban.

Jól fizető munkahelyet mindenki talál, aki életrevaló és szorgalmas. Kicsit sem taszító az az arrogancia, hogy szerinted csak ti vagytok képesek jól fizető állást találni. Nem tudom honnan jön ez a végtelen szerénység, de lassan elpirulok tőle... A meggyőzést pedig egyáltalán nem várja el tőletek senki, mi pedig nem is kérünk belőle, tartsátok meg magatoknak a meggyőződéseteket.

Igen, ti éltek buborékban. Ha rajtatok kívül jóformán csak a Balaton kék a térképen, akkor valószínű, hogy nem a többségben van a hiba.

2022. ápr. 19. 09:23
 8/12 anonim ***** válasza:
57%

7:

Mint írtam, nem csak látogattam falvkaat, hanem pl. teljes nyarakat töltöttem faluban. És nem állt meg a tájékozódásom itt, ma is vnanak a családban, rokonságban, ismerősök között, akik faluban laknak, és érdekes módon nem osztják azt a hurráoptimizmust, amit sokan itt az újbolsevikok között előadnak. Nagymamám falujában már szinte csak idősek laknak, plusz "belpesti liberálisok" költöznek ki ilyen kihaló falvakba.

Mint írtam, nem akarlak meggyőzni, főleg nem azok után, hogy 10 év Putyin talpnyalás, és azóta is folytatott orosz propaganda után is ezeket a hazaárulókat támogatod. Téged nem nézlek le, ennél többről van szó, az ilye véglényeket nem tekintem embernek. A teféléd jelentette fel a szomszédot, mert feketén vágott, vagy mert zsidókat bujtatott. Nulla erölcsi tartás, gyűlölet mindenki, legfőképpen a magyarság ellen, ez jelelmez titeket Fideszeseket.

2022. ápr. 19. 09:34
 9/12 anonim ***** válasza:
62%
Kérdezö kreál a fejében egy ellenséget amit utálhat, majd vitára hívja. Én ellenzékiként sosem gyaláztam és általánosítatottam a vidékieket, mindkettö szélsöséget utálom, az elözö válaszoló írását is, ez az egész csak további gyülöletet és széthúzást eredményez. K@rvára unom már ezt a polgárháborús hangulatot, verekedjetek egy jót vagy verjétek már ki csak legyen már végre nyugalom.
2022. ápr. 19. 10:11
 10/12 A kérdező kommentje:
Ez sajnos valós probléma, rengeteg balos értelmiségi kezdett el mucsaizni a választás után. A fenti példány csak a Józsefvárosig ment el, de ez is sok volt neki.
2022. ápr. 19. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!