Magyarország keresztény ország?
Amikor a migránsokról, vagy a melegekről van szó, akkor nagyon sokan kereszténynek vallják magukat... De vajon hányan járnak közülük templomba? Vajon hányan olvasták közülük a Bibliát? Vajon hányan tartják be a közülük a tízparancsolatot?
A "szeretet vallása" sokaknak kiváló ürügyként szolgál a gyűlölködésre.
Magyarország keresztény ország lenne? Miért? Mitől? Tudtommal nem államvallás a kereszténység. És a legtöbb magyar keresztény csak kocakeresztény.
Szerintem olyan nincs, hogy keresztény ország. Keresztény ember, olyan van. De azt se lehet ránézésre megmondani, se bemondásra. Ahhoz ismerni kell az illetőt hogy tudjuk, őszintén törekszik-e betartani Jézus parancsolatait.
Pl. menekülteket, migránsokat nem engedhet be egy ország vezetése pusztán keresztényi szeretetből. Hiszen a politikának a saját országa érdekét kell néznie. Áldozatot egy ember hozhat a saját nevében, de egy politikus az ország nevében nem. Márpedig a kereszténység az áldozathozatalról és a felebarátokért való lemondásról szól. Mindenki csak a maga kárára hozzon áldozatot, ne a más kárára!
10#
Úgy látom ,nem ismered a Bibliát. Olvasd el az ószövetséget, meg fogsz lepődni YHVH parancsain!
Az átlag keresztény életében nem tartott Bibliát.
Nekem az volt a szerencsém, hogy szüleim vallásosak és rendszeresen olvastak nekem a Bibliából. Már kisgyerekként elborzadtam attól, hogy milyen vérszomjas tömeggyilkos ez a Jahve nevezetű zsidó istenség.
Teljes népek, nemzetek, gyerekekkel idősekkel együttes kiirtását és lemészárlását adja parancsba a másoktól felsőbbrendűnek tartott zsidóknak.
És egyesek erre a horrorkönyvre hivatkoznak amikor moralitásra kerül a sor...Kb olyan a Bibliára hovatkozni erkölcs terén mint Hitlerre vagy a Mein Kampfjára hivatkozni. Mindkettő ugyanúgy felsőbbrendűnek tekinti magát és más népeket irt ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!