Miért hazudják sokan,hogy az elmúlt 12 évben sokkal rosszabb lett minden?
Én az MSZP kormányzás utolsó évében érettségiztem.Majd mentem egyetemre.
Összehasonlíthatatlanul jobb a helyzet most, mint akkor.
Egy diplomásnak sokkal több lehetősége van, mint akkor.A bérek is sokkal magasabbak.Még a lenézett bölcsészek,kommunikáció diplomások sem gyorséttermekben dolgoznak, hanem szellemi munkát végeznek.
Arányaiban, jobban élnek az emberek.
Ezzel nem a Fideszt akarom fényezni, de órási hazugság az,hogy minden rosszabb, mint ez előző kormányok alatt.
8
Csak azt veheted alapul, ami van. Magyar ipar, mezőgazdaság, bányászat, energiagazdálkodás, feldolgozó- és építőipar, kereskedelem, idegenforgalom, informatika, kutatás-fejlesztés-innováció.
Egyetlen másik országgal se azonos. Kezdhetjük azzal is, hogy a természetes nyersanyagaink is mások.
#7 Az a 400 pengő mai értékre számítva 460 800 Ft Az adózást, az akkori cafatéirát és egyéb körülményeket nem ismerjük.
A nóta arról szól, hogy ha valakinek 200 pengő fix keresete van, akkor már jól él, felszabadult tud lenni, vagyis akkor már könnyen viccel. Akinek jóval kevesebb van, vagy egyáltalán nincs, az nyomorog.
Tehát magadat cáfoltad meg.
"Egy diplomásnak sokkal több lehetősége van, mint akkor.A bérek is sokkal magasabbak.Még a lenézett bölcsészek,kommunikáció diplomások sem gyorséttermekben dolgoznak, hanem szellemi munkát végeznek."
Diplomás munkanélküliként nem érzem, hogy olyan sok lehetőség lenne a szellemi munkák terén. Mióta megszűnt a régi helyem, voltam pár interjún, egyik rosszabb hely volt, mint a másik. A fizu is kb mindenütt a min bér körül mozgott, de elvárt, és ki nem fizetett túlórákkal, egyik helyen be sem jelentettek volna, egy másik egy könyvelőiroda meg csak alkalmi bejelentessél.
12
Az akkori körülményekhez mérd. És mit cáfoltam?
Hú de még milyen jó ;D
Még a csótány szocik alatt se volt akkora nyomor, hogy államilag kelljen korlátozni az alap élelmiszerek árát, hogy ne dögöljenek éhen az emberek ;D
#14 Ahhoz mérem.
Amikor akkor 400 pengőt keresett, az olyan, mintha ma egy rendőr keresne 460 800 Ft-ot. Ebből úgy gondolom, hogy akkoriban jobban meg voltak becsülve rendfenntartók, mint most.
Kérdező. Akkor mondanám, hogy vidéken lakok, erre felénk akkoriban is olyan ritka volt a diplomás meló, mint a fehér holló, és most is. Nem mondom, hogy nem lehet találni, de ritka és szerencse, vagy protekció kell hozzá. Semmit nem változott a helyzet.
Én 2005-ben érettségiztem, utána mentem fősulira, de érettségi után végig dolgoztam részmunkaidőben suli mellett, és futotta mindenre amire kellett. Szóval én nem igazán így emlékszem a történtekre, ahogy leírtad. Az igaz, hogy a fizetések nőttek, csakhogy lihegve, rohanva sem tudnak lépést tartani az áremelkedésekkel, 3-4-5-szörösébe kerül már kb. minden 2010-hez képest. Vagy nézd meg a lakásárakat, legalább a duplájára nőttek 2016 óta.
Akkor kb egyidősek vagyunk.
Pont a mi korosztályunkat szivatták meg.
-CSOK
-Hallgattói szerződés
-Egykulcsos adó.
A felettünk lévő generációt kitömték pénzzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!