Miért hazudják sokan,hogy az elmúlt 12 évben sokkal rosszabb lett minden?
Én az MSZP kormányzás utolsó évében érettségiztem.Majd mentem egyetemre.
Összehasonlíthatatlanul jobb a helyzet most, mint akkor.
Egy diplomásnak sokkal több lehetősége van, mint akkor.A bérek is sokkal magasabbak.Még a lenézett bölcsészek,kommunikáció diplomások sem gyorséttermekben dolgoznak, hanem szellemi munkát végeznek.
Arányaiban, jobban élnek az emberek.
Ezzel nem a Fideszt akarom fényezni, de órási hazugság az,hogy minden rosszabb, mint ez előző kormányok alatt.
"Még a lenézett bölcsészek,kommunikáció diplomások sem gyorséttermekben dolgoznak, hanem szellemi munkát végeznek"
Aha persze álmodban...
Aha pl. tanárok 170 ezerért
annál még a gyorséttermi droid is többet keres.
Azt vettem észre, hogy sokan politikai szemüveggel nézik az életszínvonalat.
Ismerek olyat, aki anno az MSZP-re szavazott, elkötelezett hívő, és meg van győződve arról, hogy akkor minden jobb volt.
Ismerek olyat, aki Fidesz szavazó, és pont fordítva gondolja.
Azt hiszem érzelmileg annyira ragaszkodnak egy párthoz, hogy nem tudnak elvonatkoztatni.
2#
Az állami szférát hagyjuk.
Az sohasem volt jól fizető és sohasem lesz az.
2
Te tanár! Mutasd a bérkifizetési jegyzéked. (neved takard le)
Talán nem a világgazdasági válság legdurvább időszakát kéne összehasonlítani egy olyannal, amikor ezerszer enyhébb válság van, előtte meg nyugi volt.
Többet keresnek, az igaz, de az infláció el is viszi. A lehetőségeket elfecsérelte a Fidesz, a környező országok messze lehagynak minket.
Biztos azért mennek ki százezrével külföldre, mert annyira jó itt.
"Az állami szférát hagyjuk.
Az sohasem volt jól fizető ..."
1936-ban egy csendőrőrmester összilletménye mindennel együtt elérte a havi 400 pengőt. Amikor a nóta arról szólt, hogy "havi 200 fixszel, az ember könnyen viccel".
Én azt nem szeretem, amikor a helyi politika sikerére fogják azt, hogy az utóbbi 10 évben egy soha nem látott világgazdasági boom/emelkedés/növekedés volt, ami szinte a világon mindenhol az emberek jólétének emelkedéséhez vezetett, kivéve ahol tényleg iszonyatosan tökkelütött volt a kormányzat (pl. Venezuela).
Egy csomó hozzánk hasonló ország sokkal jobban tudott növekedni és gyarapodni az utóbbi 10 évben, mert a vezetői sokkal jobb döntést hoztak a mi vezetőinknél. (Pl. Csehország, Észtország)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!