Miért van, hogy Budapestet vitte szoros küzdelemben, de az Ellenzék, addig minden máshol egy stabil 60 %-ot vitt a Fidesz ?
Nos azért itt hozzátenném még Pécset és Szegedet is amelyek szintén rendre ellenzékiek. Szerintem tényleg van ebben némi intellektuális kötődés, ezekben a városokban vannak pl a legjobb hazai egyetemek. Kivétel Debrecen, de Debrecen meg valahogy mindig fideszes volt, ez lehet helyi beidegződés is.
Alapvetően a budapestiek liberálisabbak elmész a pesti éjszakába és mindennel találkozol, ha látsz egy férfit festett hajjal nem dől össze a világ. Meg hát látják, hogy hülyeségekre költ a fidesz stadionra meg templomra miközben alig jár valaki stadionba meg templomba. Eközben meg a lényges dolgok nem fejlődnek oktatás, egészségügy és a városiak nem látják persze, hogy a vidék miben fejlődne, ami azt illeti én sem, de ha valaki leírja, megköszönöm.
9 vagyok, mi ez a megafon?
Nekem a partizán propaganda csatornát tolja állandóan pl yt.
Írta már valaki ezt a megafont, de a létezéséről innen tudok, pedig nem keveset lógok neten.
Mondjuk fb ot nem használok
"Eközben meg a lényges dolgok nem fejlődnek oktatás, egészségügy " A szomszéd elmúlt években felújították az ügyeletet, a körzeti orvosi rendelöket, a fogászatot, a szülészetet, a belgyógyászatot, a kórház konyháját, az ovodákát, az egyik iskola felújítása éppen most van folyamatban.
" a vidék miben fejlődne, ami azt illeti én sem, de ha valaki leírja, megköszönöm." Nálunk vadontúj buszok közlekednek óránként a városban, fel lett újítva a járdák az utak, a kultúrház nagy povilonnal, új játszótér, nött a közbiztonság rendszeresen járöröznek a rendörök, a csere programok segítségével mindenki d ekülönösen az idösek kitudták cserélni elavault háztartási gépeiket modern energiatakarékos készülékekre.
Nézzük előbb sorban a válaszokat.
#1 igen, Márki egy erős a ballib propagandista.
#2 vidéken is, ha hagynák.
#3 helyes. Csakhogy ebből vidéken sokkal több van. Szóval van még mit helyre rakni.
#4 sőt, jószerivel csak ott voltak.
#5 nem számoltam utána, de néhány esetben tényleg igaz. Azért jut el csak a Fidesz, mert próbáljon meg más...
#7 az első mondat első fele igaz, a második felére, amit nem tudunk, az tényleg nem érdekel. A második mondatba még a kormánypropaganda is belepirul. Meg nyilván a gazdag családok várják a krumplit.
#8 nincs tökéletes rossz. Meg aztán okos diktátor hoz jó intézkedéseke is, ha muszáj.
#9 mindenki azt olvas, amit keres. És azt mond, amit akar és a gyomra megenged.
Az emberek nagy többsége elhisz szimpatikusnak tűnő dolgokat. Amolyan féligazságokat. Ez nem beállítottságtól függ, hanem így működik az ember agya. Persze hosszabb távon a sulykolt dolgok egyre több emberre hatnak, mert egy idő után a tudatalatti is "emlékszik".
A propaganda egyfajta munka, pénz kell hozzá. Ebből azonnal következik, hogy akinek sokkal több a pénze, sokkal több helyen és mennyiségben tud propagandát csinálni. Ha pedig előre biztosítja a fontos helyeket, akkor a másik félnek kevés az esélye. És persze tudni kell, mi a szimpatikus és mi a félelmet keltő szöveg az adott pillanatban és az adott rétegnél.
Nem mindegy, a hírhez mennyire nehéz hozzájutni. A képzett ember nem számít, mert ő bárhol van, megtalálja amit keres. Szelektált hírforrással, szelektált műszaki lehetőségekkel 10-50-szeres eltéréseket lehet generálni.
De mégis a legfontosabb, elhisszük-e, hogy valamelyik fél képes teljesíteni az igényeinket. Ez nem a kevés számú bigott hívőnek szól, ők a saját elemi érdekeik ellen is szívesen cselekednek. A többség azonban kétségekben él, nem pontosan tudja, mit higgyen és miben higgyen. A szöveget gyakran nem is érti meg, mert túl elvont. Viszont a legváltozatosabb jelekből, metakommunikációból, látvány alapján eldönti, kinek hiszi el, hogy tényleg segít (még ha nem is érti, hogyan). A Fidesz lecsupaszította a háború jelentését, maradt annyi, a vér és rettegés jöhet, de "én megállítom", itt béke lesz. Az ellenzéknek erre nem volt mondása. De még ennél is fontosabb, az ellenzék nem mutatott egységet, sem szövetségesként, sem szövegben, sem megjelenésben, mutatott viszont gyér ellentmondást (ami a fantáziában sokszorosára növekszik, függetlenül a valóságtól). De leg és legfontosabbként nem volt kormánya. Nem voltak személyek, akikről el lehetett volna hinni, a sokat szapult problémákat ők kezelik. Minek válasszon az ember olyant, akiről nem hisz el, hogy meg tudja csinálni.
Budapesten lehet mozogni, lehet 1- óra alatt kitelepülni és vissza. Budapesten tudta mutatni magát az ellenzék, volt propaganda is, mer elég volt szónokolni, a tömeg összeverődött. Kis falvakban ebből semmi nem működik. Ott ismerik egymást az emberek, oda kivonulni pedig időigényes és drága mulatság. Egyébként sem lehet testközelbe kerülni, megmutatni, "én" vagyok a testi valóban, aki tesz értetek. A vidék akkora hátrányba került, hogy esély sem volt eredményt felmutatni, csak a rózsaszín köd hitette el ezt.
Az ellenzéknek volt esélye, de eljátszotta dilettantizmussal, és főleg tetterős, határozott és lépni képes agilis vezetők (majdani miniszterek) hiányával. Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy a magukat mutogató politikusok között volt egyetlen, aki pénzügyet, gazdaságot, egészségügyet vagy az igazságszolgáltatást erős kézzel gatyába rázta volna. Mondjuk az oktatásra akadt volna, csak támogatottsága volt kicsi, így a hangja is.
11#
Szegeden is 2 körzet van, az egyik lett csak ellenzéki, a másikban a fideszes jelölt nyert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!