Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen állapotban volt az...

Milyen állapotban volt az ország, amikor 2010-ben a Fidesz átvette az MSZP-től?

Figyelt kérdés
Túl fiatal voltam akkor, még nem foglalkoztam a témával.
2022. ápr. 10. 09:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
76%

A szüleim baromfitenyésztők, ők is LiBajnainak hívják.

És igen, ismertem olyat, aki az ő intézkedései miatt lett öngyilkos.

2022. ápr. 10. 10:55
 12/13 anonim ***** válasza:
72%
Borzasztó szegénység volt. 16 éves voltam, szüleim pont akkor váltak el. Emlékszem hogy krumplis virslis levest tudtunk csak enni, a fűtést csak egy szobában mertük bekapcsolni olyan rezsiárak voltak. Kínaiból öltözködtünk egy évben egyszer tudtunk ruhákat venni így is. Tesóm 20 körüli volt akkor, évekig nem talált munkát, aztán nagy nehezen felvették egy gyárba betanított munkásnak 70 ezres fizetésért. Egyetemista unokatestvérem nem tudott hazajárni a szüleihez mert nem bírta kifizetni a vonatjegyet. Rokonaink közül többeket elküldtek a munkahelyéről, voltak aki Angliába menekültek (és azóta is ott élnek), volt aki csak alkalmi munkákból élt utána, volt aki takarítóként dolgozott. Nem volt ilyen világ, hogy az emberek 2-3 kocsit tartanak fenn meg a sarki kisboltba is kocsival mennek, nem volt pénz ilyen százezres kütyükre (iPhone és hasonlók) meg márkás ruhákra, örültünk ha volt mit enni nem rendelgettünk 3000 forintért pizzát meg hamburgert. Nagyon kutya világ volt, reméljük nem jön vissza.
2022. ápr. 10. 11:07
 13/13 anonim ***** válasza:
78%
Épitőipar konkrétan megszűnt, ilyen 80 ezrekért gyályáztak, legalábbis azok akik nem mentek külföldre, munkát találni baromi nehéz volt, ha sikerült is alig kaptál valamit. Volt olyan gyár ahol napi 8-10 órás munkaért 50 ezres fizut akartak adni, meg persze plusz teljesitménybér de ott valami lehetetlen elvárások voltak. Én épitőiparban dolgoztam de kb 3 évig nem volt állandó rendes munkahelyem, volt hogy egy hónapig dolgoztunk utána pár hét otthon és vártad hogy szóljon a telefon, télen persze semmilyen munka nem volt a számlák persze jöttek, meg enni is kellett volna valamit...a többi szükségletről ne is beszéljünk. Én vasat vittem leadni a méhtelepre, talicskával, mikor elfogyott minden a ház körül az utolsó kanyarnál már talicskástól adtam le, sokan fát lopni jártak ki az erdőbe, kézi fűrésszel mert láncfűrészre se volt pénz, meg halk is volt (nem romák), a fatüzelés a reneszánszát élte. Elképesztően rossz világ volt, mindent meg kell érte tenni hogy ne jöjjön vissza.
2022. ápr. 10. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!