Jobb lenne nálunk is a heti fizetés a havinál szerinted?
Éy akkor a munkaltató a hibás mert a funkcionalis analfabeta úgy irja ala a szerzodést h el sem olvassa?
Van még több vicced is? 😂
"Éy akkor a munkaltató a hibás mert a funkcionalis analfabeta úgy irja ala a szerzodést h el sem olvassa?"
Te is tudod, hogy ez nettó baromság. Amikor egy állásért kb. több százan állnak sorba senki nem kezd el akadékoskodni a szerződésen. Annak örül ha megkaphatja a munkát..
"mint előbb is írtam a 10% csak abban az esetben helyes, ha jól fektetsz be."
Nem, 10% egy hónap alatt csak akkor jöhet ki, ha napon belüli kereskedésekkel foglalkozik az ember. A világ legnagyobb befekteti sem érnek el havi 10%-os hozamot. A legjobb befektetési alapok hozamai is nagyon ritkán lépik el a 70%-ot, de ez is csak az uccsó 2 évben igaz a válságok okán. 2019-ben és előtte bőven 20 és 30% alatti átlagokról szóltak atop 10-es listák.
"Tehát velük simán megteheti a munkáltató azt is, hogy azt mondja a Te munkád szar volt és a megbeszélt összegnek csak a felét fizeti ki.. Ilyenkor mehetsz Te a akár hová, mert úgyse tudsz vele mit kezdeni."
Munkaügyi bíróság, slussz-passz. Persze, időbe telik majd, mert minden állami intézmény csigalassú, de bármilyen szerződésben benne van a kockázat, hogy a másik fél felrúgja azt és ezalól a munkaszerződések sem kivételek.
"Te is tudod, hogy ez nettó baromság. Amikor egy állásért kb. több százan állnak sorba senki nem kezd el akadékoskodni a szerződésen. Annak örül ha megkaphatja a munkát.."
Ha az ember olyan területen helyezkedik el, ahol többszáz másik áll a sorban, valószínűleg nem magas szintű beosztásról beszélünk. Miből gondolod, hogy akik csak ilyenekre képesek elhelyezkedni, megvan a képességük a megfelelő pénzkezelésre és befektetésre?
Ez egyrészt, másrészt pedig az évente új céget alapító trükközők egyáltalán nem általános jelenségek. Persze, léteznek ilyenek, de azt leszámítva, hogy a KKV szektorban sok a tapló, konkrét lehúzások nincsenek rendszerszinten jelen.
"Ha az ember olyan területen helyezkedik el, ahol többszáz másik áll a sorban, valószínűleg nem magas szintű beosztásról beszélünk. Miből gondolod, hogy akik csak ilyenekre képesek elhelyezkedni, megvan a képességük a megfelelő pénzkezelésre és befektetésre?"
Ez nagyon lealacsonyító vélemény. Most válság idején főleg egyre gyakoribb, hogy sokan a végzettségüknél alacsonyabb szintű munkát kénytelenek elvállalni. én ismerek több diplomával rendelkező taxisofőrt is, mert egyszerűen muszáj volt neki valami munkát vállalnia és jobb nem sikerült. Persze erre azt szoktátok mondani, hogy nem megfelelő a diplomája, "büfészakma" meg ilyenek.. Nos nála ez sem áll fent.
Ami meg egy másik alaptalan általánosítás, hogy ezek az emberek nem tudnák jól befektetni a pénzüket.. Ez is konkrétan baromság, mert a jó befektetéshez inkább jó üzleti érzék kell, amit nem annyira lehet tanulással elsajátítani. Hasonló mint az ének hang vagy van vagy nincs. Ilyen szinten általánosítani, hogy ők úgyse tudnák hasznosan befektetni, kamatoztatni a pénzüket már megkockáztatom, hogy rosszindulatra is vall.
Nem tudom hallottál-e egy Csányi Sándor nevű üzletemberről akinek történetesen még diplomája sincsen. Ennyit a Te elméletedről..
"Ez nagyon lealacsonyító vélemény. "
Bocs, de attól még így igaz. Minél könnyebb egy munka, minél kisebb edukációra van szükség hozzá, annál nagyobb a sor is, tekintve, hogy a társadalom nagy része kvalifikált rá, pénz meg mindig kell valakinek.
"Most válság idején főleg egyre gyakoribb, hogy sokan a végzettségüknél alacsonyabb szintű munkát kénytelenek elvállalni."
Ne induljunk ki ideiglenes állapotokból, mert bizony ez a 10%-os megálmodott kamatszinted is csak az.
"Ami meg egy másik alaptalan általánosítás, hogy ezek az emberek nem tudnák jól befektetni a pénzüket.."
Mert nem is. A magyar társadalom nagy része még mindig készpénzben tartja a megtakarításait, ami a lehető legrosszabb megtakarítási forma. Az, hogy az ember heti, vagy havi rendszerességgel kapja e a fizetését, annak semmi köze hozzá, hogy már most is több millióan fektethetnének be, de mégsem teszik, mert még maguk szerint sem értenek hozzá és amúgy se akarnak ezzel foglalkozni.
"Ez is konkrétan baromság, mert a jó befektetéshez inkább jó üzleti érzék kell, amit nem annyira lehet tanulással elsajátítani."
Ez meg nettó f*szság kisbefektetői oldalról.
"Ilyen szinten általánosítani, hogy ők úgyse tudnák hasznosan befektetni, kamatoztatni a pénzüket már megkockáztatom, hogy rosszindulatra is vall."
Én meg azt kockáztatom meg, hogy kezdőbefektető vagy, szerencsésen meglovagoltál néhány volatilis értékpapírt és elhitted magadról, hogy ez a te üzleti érzékednek volt köszönhető, nem pedig a véletlennek.
"Nem tudom hallottál-e egy Csányi Sándor nevű üzletemberről akinek történetesen még diplomája sincsen. Ennyit a Te elméletedről.."
AD1, hacsak nem az OTP bankvezér Csányi Sándorról beszélünk, akkor tényleg nem hallottam róla (róla van szó?).
AD2, na és? Még mindig ott tartunk, hogy a legsikeresebb befektetési alapok és magánbankárok sem hozzák azt a szintet, mint amit most te próbálsz beadni itt másoknak. Ezek az emberek pedig nem végzettségüknél fogva vannak a top10-es listák élén, hanem a teljesítményük miatt. Ennek ellenére idebökném, hogy 99%-uknak végzettsége is van emellett, vagy maguk is vállalkozók.
#26 Látom jól megy a terelés..:) De itt most nem csak pont a befektetés a lényeg, azt csak példának hoztam fel. sok más esetben is előnyösebb lenne a heti fizetés, pl. albérlet vagy gyerektartás fizetésénél, ahol a határidő éppen nem fedi a fizetés dátum idejét, mert oké hogy meglehet egyezni a tulajjal, de azzal már eleve hátryánnyal indulsz, ha késel és alkudozol a fizetéssel, mert annak fogják adni a lakást, aki pontosan fizet.
Meg a sajátos magyar folklórhoz tartozó "Hó vége van, le vagyok égve" jelenség is változhatna ezzel talán.
"#26 Látom jól megy a terelés..:)"
Mondod te, aztán semmire se reagálsz érdemben :)
"sok más esetben is előnyösebb lenne a heti fizetés, pl. albérlet vagy gyerektartás fizetésénél, ahol a határidő éppen nem fedi a fizetés dátum idejét, mert oké hogy meglehet egyezni a tulajjal, de azzal már eleve hátryánnyal indulsz"
Egyszerűen nem reális amit írsz, a munkabérfizetés határideje törvény szerint is tárgyhót követő hónap 10-e, ezzel pedig mindenki tisztában van és így is rendezkedtek be. Sőt, még az albérletfizetés is törvényben van rögzítve, hogy tárgyhóz követő hónap 15-e a határidő. Persze mindkét esetben eltérhetnek a felek, de nem igazán szoktak, pont ezért, mert így egységes a legtöbb helyen és szituációban.
"Meg a sajátos magyar folklórhoz tartozó "Hó vége van, le vagyok égve" jelenség is változhatna ezzel talán."
Ez a jelenség nem a fizetés gyakorisága miatt van, hanem a rossz beosztás okán. Egyszerűen a "hó vége van, levagyok égve" átalakulna "hét vége van, levagyok égve" változatra.
De amúgy meg is fordíthatnánk a dolgot, a magánembereknek miért ne kellene hetente fizetniük is pl. a főbérlőnek szerinted? Magyarázd meg nekem, hogy akkor az meg miért nem a főbérlővel való igazságtalan kicseszés? Ha pedig mégis azt mondod, hogy, de igen, a sima munkavállalók is heti rendszerességgel fizessék a kötelezettségeiket, akkor abszolút ugyanott tartunk, csak haviról heti rendszerességre váltottuk az egész fizetési rendszerünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!