Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobb lenne nálunk is a heti...

Jobb lenne nálunk is a heti fizetés a havinál szerinted?

Figyelt kérdés
Az USA-ban heti fizetés van és az sokkal jobb mivel, addig a havi fizetésnél a munkáltató használja egy egész hónapig a pénzedet és 1 hónap használatnak már legalább 10% kamata van, amit nem írnak jóvá neked, tehát ingyen használták a pénzedet 1 hónapig ami sikkasztás.

2022. ápr. 9. 13:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Ezt úgy lehetne bevezetni, hogy választható lenne a havi helyett a heti vagy kétheti elszámolás. A munkavállaló kérhetné, ha nem kéri, akkor havi (default).
2022. ápr. 9. 13:56
 12/31 anonim ***** válasza:
84%
Nem reális kamatokkal dobálózni, miközben az emberek 99%-a amúgy sem fektet be semmit a pénzéből tudatosan (csak készpénzben gyűjti a párnája alatt, vagy meghagyja a számláján), a munkáltató pedig nem köteles egy centtél sem többet fizetni, mint amiben megegyeztek a munkaszerződésben. Innentől kezdve a javaslat csak egy felesleges gesztus lenne a munkavállalóknak, de likviditási kicseszés a munkáltatóknak.
2022. ápr. 9. 14:03
 13/31 A kérdező kommentje:

#12 Szerintem manapság hülye aki nem fektet be. Ma már egy okostelefonnal gyakorlatilag bármibe be lehet fektetni: részvények, kripto, arany, stb.

Nekem mindig van pár százezrem befektetve. Most leginkább búzába és aranyba.

2022. ápr. 9. 14:14
 14/31 anonim ***** válasza:
83%
Na, tízezres kriptomilliomos... :-DD
2022. ápr. 9. 14:26
 15/31 A kérdező kommentje:
És a 10%-al se csak úgy dobálóztam, mert aki szerencsésen fektet be, az simán bukhat azon 10% veszteséget, ha nem tudja heti vagy 2 heti rendszerességgel befektetni. Én is olt mikor jóval kevesebb nyereséget realizáltam emiatt, amikor még alkalmazottként dolgoztam.
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

#12: na igen... Főleg nem reális IRREÁLIS kamatokkal dobálózni..

Havi 10%... Itt vált totál nevetségessé a kérdező.

17/31 anonim ***** válasza:
79%

15: de te azt állítottad, hogy a munkáltató használja a pénzedet és nála kamatozik 10%-ot!!!

"a munkáltató használja egy egész hónapig a pénzedet és 1 hónap használatnak már legalább 10% kamata van"

2022. ápr. 9. 14:29
 18/31 A kérdező kommentje:

Látom itt kár erőlködnöm.. de azért leírom újra: mint előbb is írtam a 10% csak abban az esetben helyes, ha jól fektetsz be. Most amennyire emelkedik napi szinten a búza és az arany ára simán lehet akár heti 10% nyereséget elérni amíg ez a növekedés meg nem áll egy szinten, de ehhez az is kell, hogy ügyesen fektess be és legyen benne tapasztalatod.. Mivel a munkáltató egy teljes ledolgozott hónap utána adja oda a pénzedet,e z valahol mégis kihasználás mivel elveszi a lehetőségét, hogy te elköltsd, vagy befejtesd azt a pénzt, így gyakorlatilag addig ő rendelkezik felette és ezzel sajnos sok magyar munkáltató vissza is él Magyarországon, főleg a próbaidős alkalmazottaknál hallom ezt leggyakrabban.

Tehát velük simán megteheti a munkáltató azt is, hogy azt mondja a Te munkád szar volt és a megbeszélt összegnek csak a felét fizeti ki.. Ilyenkor mehetsz Te a akár hová, mert úgyse tudsz vele mit kezdeni.

De úgy látszik Magyarországon sokan szeretik ha kihasználják, akkor hajrá, csak ha valaha pórul jártok emiatt akkor nem ám rinyálni.. ;)

2022. ápr. 9. 22:47
 19/31 anonim ***** válasza:
73%

Hülyesegeket beszélsz...

Nem teheti meg a munkáltató h nem fizeti ki a mszerződesben szereplő összeget. Mert a munkaügyi bíróság a triplajat fizetteti ki vele kártérítésként.

2022. ápr. 9. 22:51
 20/31 A kérdező kommentje:
#19 Próbaidősöknél igen is megteheti. Egy barátom felesége pont ebben a cipőben jár. 2 havi fizetéséért pereskedik jelenleg, amit nem fizetett ki neki a munkáltató és első fokon el is vesztette a pert, szóval nem sok esély van rá, hogy megkapja a pénzt. A szerződést meg sokféleképpen meg lehet írni, elég egy szó is amitől bukhat a dolog. A sok apró betűs részről nem is beszélve. Azt legtöbben el se szokták olvasni.
2022. ápr. 9. 22:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!