Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kire szavaznál ha megismételné...

Kire szavaznál ha megismételnék a választásokat?

Figyelt kérdés

Tegyük fel megismétlik a választásokat.

Kire fogsz szavazni?

2022. ápr. 8. 21:48
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
90%

13,20

100% az, aki szavazhat. Gyengébbek kedvéért ebben nincs benne sem a csecsemő, sem a fegyenc. Ebből 36%, aki elment a fideszre szavazni.

13.

Azt nem vagy hajlandó látni, hogy ha a 106 egyénit mind, vagy majdnem mind elviszi valaki minimális többséggel, akkor az 106-0 lenne, annak ellenére, hogy pl 55% szavaz csak a győztesre és 45% a vesztesre és ez nagyon messze van az igazságos aránytól. Ahogy most is: 88:18 az nem reprezentálja a valós arányt, ami kb 55:45%, vagyis mandátumban kb 58:48 lenne. Az egyéni szavazást már rég el kellett volna törölni, mert az emberek nem egyénre szavaznak - azt sem tudják sokszor, hogy hogyan hívják a jelöltet, - hanem ott is a mögötte álló pártra. Ha egy hokedlit indít a fidesz, a sok agymosott akkor is arra szavazna, mert fideszes a hokedli. Az egyéni körzetek csak arra vannak, hogy 106-szor megismételjék a 2 oldal közti akár egészen minimális különbséget is és ezáltal a győztesnek adjon rengeteg plusz mandátumot, torz és igazságtalan, mert nem képviseli arányosan a választói akaratot.

2022. ápr. 9. 11:55
 22/29 anonim ***** válasza:
21%

22.

Nekem nem adatott meg ez a lehetőség, mert 1-2 kivételtől eltekintve az összes médiából csak a fidesz propaganda ömlik. Akkor nekem kis és mivel tudná az agyamat mosni? Az agymosás az, amikor ugyanazt a hazugságot sulykolják 1000 forrásból és folyamatosan, miközben az összes többit elnyomják. Na, melyik oldal is csinálta-csinálja ezt?

2022. ápr. 9. 14:49
 23/29 anonim ***** válasza:
75%
#21. És akkor ki legyen kormányon? Akire még 36% sem szavazott? Amúgy értem az ellenzéki álláspontot, ami nagyjából arról szól, hogy "igazságtalan a rendszer, mert nem mi nyerünk", de ez sajnos nem tény, csak egy vélemény. Szerintem például teljesen okés a vegyes választási rendszer, és nahát, akkor 88/106-ot talán még te is látod, hogy milyen arányt jelent...most jöjjenek a Fideszesek is, és tegyél fel a kérdést, hogy "mécsak kétharmaddal kormányoz a Fidesz, ha a brit választási rendszerben több, mint 80%-os többségük lenne"? Nem kell a bizonyítványmagyarázás, így választunk és kész. 12 éve volt hozzászoknia a dilettáns ellenzéknek, kizárólag ők tehetnek arról, hogy negyedjére is képesek voltak a kétharmados sallerbe beleszaladni. Lehet okosabbnak lenni 2026-ra, vagy ugyanígy hisztizni.
2022. ápr. 9. 16:51
 24/29 anonim ***** válasza:
74%

23.

Szövegértési nehézségeid vannak?

Az kormányozzon, aki több szavazatot kap. De csak olyan mandátumaránnyal, amilyen a valós szavazatarány. Az egyéni jelöltekre meg semmi szükség, mindenki, mindig a pártra szavaz ott is.

2022. ápr. 9. 18:55
 25/29 anonim ***** válasza:
27%

#24. "Az kormányozzon, aki több szavazatot kap. De csak olyan mandátumaránnyal, amilyen a valós szavazatarány."

Mint írtam fentebb, ez egy elég tipikus ellenzéki vélemény, ha ebben a választási rendszerben nem ők győznek. Szerintem meg számítson az egyéni, sőt, számítson nagyobb súllyal!

És neked szövegértési problémáid vannak?

2022. ápr. 9. 22:38
 26/29 anonim ***** válasza:
72%

25.

Magyarázd már el, hogy miért számítson az egyéni, amikor az emberek 99%-a bevallottan is a mögötte álló pártra szavaz és nem a jelöltre. Még a nevét se tudják, de ha tudják is, életükben nem látták-hallották se élőben, se felvételről, tehát megint csak oda lyukadunk ki, hogy azért szavazzák meg, mert annak a pártnak a jelöltje.

Ez nem ellenzéki vélemény, hanem egyszerű matematika.

2022. ápr. 9. 23:39
 27/29 anonim ***** válasza:
82%
#26 lehet, hogy nálad így működik mert esetleg tényleg ennyire haszontalan képviselőd van. De azért van aki azért szavazott valaki mellett mert látja, hogy milyen szépen lobbizott a képviselt terület érdekében.
2022. ápr. 10. 01:04
 28/29 anonim ***** válasza:
77%

Legtöbb ember hazamegy a munkából, iskolából aztán plakátokon kívül körülbelül semmivel nem találkozik. Lehet ott van 1-2 rendezvényen, de ki jár ilyenekre? Egy ismerősömet sem tudom, hogy ez egy bevett gyakorlat lenne. De valahogy azt sem igénylem, hogy kiülök a teraszra és kiabálna a kapun befele...

Pár problémát látok ugyan, amivel kapcsolatban basznak cselekedni. Hogy pénz vagy mi lehet az oka, azt már nem tudom. Szóval egyetértek azzal, hogy emberek többségének fogalma sincs ki kicsoda. Ha meg valakiről van, akkor azt a figyelmet jó sok pénzel keltette magára általában.

Jó hogy a fidesz is osztogat, tesz választások előtt pár jó cselekedet, de ki más tenne? Ők vannak kormányon. Ellenzék értelemszerűen nem fog adót csökkenteni, nyugdíjat adni és még sorolhatnám, mert NEM TUD. Valamint valahogy a fidesznek túl sok pénze van a kampányolásra és médiái fenntartására. Ez igazságos lenne? Itt meg hőzöng 1-2 ember, hogy nem vagyunk képesek veszteni. De akármennyire is próbálom ezt objektíven nézni, sehogy sem igazságos a rendszer.

Orbánnal viszont teljesen egyetértek:

https://www.youtube.com/watch?v=yP2eSGdnDbo

Csak miért változott meg a véleménye??? Pont amit mond annak a teljesen ellenkezőjét cselekedte. Mint általában...

2022. ápr. 10. 02:52
 29/29 anonim ***** válasza:
83%

#26. "Magyarázd már el, hogy miért számítson az egyéni, amikor..."

...ebben a rendszerben az ellenzék elveszíti a választásokat. Nehari, de nagyjából ezt látom kirajzolódni az érveidből/kérdéseidből. Szerintem tök okés a választási rendszerünk, ha nem ismerik az emberek eléggé az egyéniben induló jelölteket, azon érdemes a jelölteknek változtatni. Ám ettől ez még nem lesz rossz rendszer, ugyanis elsősorban képviselőket választunk az országgyűlésbe, nem csak egy pártot.

2022. ápr. 10. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!