Kire szavaznál ha megismételnék a választásokat?
Tegyük fel megismétlik a választásokat.
Kire fogsz szavazni?
11.
Ezek szerint nem tudtad, hogy így van. A tényekkel vitatkozol.
Így hogy láttam, hogy Jakab és Gyurcsány is hátbaszúrja a szövetségesét is kiállok az ellenzék mellett, főképp MZP személye miatt. Nem kiforgatott és kontextusából kiragadott mondatokra kell alapozni. Viszont, amiben talán hibáztatható, ha lehet emiatt hibáztatni, hogy lehet kevesebb, de tömörebb interjúkkal jobban járt volna. Amiket felraktak hirdetés, akár fb-re is, valamelyik kb 5 perces videó volt, ellenben a megafonos ***-nak pedig pár másodperces, tömör, rövid, még ha színtiszta hazugság is. De láthatóan az emberek be is veszik, hatékony.
Nem az értelmiséget kell alapvetően meggyőzni vagy azokat akiket érdekel a politika és képesek megnézni 1-1 hosszabb videót, interjút, hanem az egyszerű embert.
Mi hazánk több pontja is szimpatikus, de több témában nem értek velük egyet.
MEMO és Nép pártról nem is akarok beszélni.
MKKP-tal pedig úgy vagyok, hogy van. Jó hogy van, csak most nem rájuk lenne szükség. Sok vizet szerencsére azért nem zavarnak. Ingyen sör tetszik, az örök életet pedig még várom 😂 De hogy rájuk bízzam az ország jövőjét? Inkább kihagyom.
Fidesszel pedig a legnagyobb bajom a sok lopás, hazudozás, meg a sok ellenségkeresés. Nem azt mondom hajtsunk fejet meggondolatlanul minden EU-s nyomásnak, de azért ez már a ló túlsó oldala, amit művelnek. Valamint zavarnak az igazságtalan törvények, feszültségkeltő intézkedései, oktatás, egészségügy színvonalának leépítése úgy, hogy 1 évtizede pocséknak volt nevezhető, mostaniról meg ne is beszéljünk. De már az undorító propagandájuk is hatalmas ellenszenvet váltott ki belőlem. De nyilván van néhány szimpatikus, jó intézkedése is, csk kevés. Lehet több is lenne, de azok módja rendszerint rossz a meglátásom szerint.
Amúgy hallottam olyat, aki azért szavazott a fideszre, mert tartott az ellenzék 2/3-tól, illetve sokan el se mentek, bezzeg a rendszert tudják szidni... Nekem egyébként ismerőseim között kevés fideszes van úgy, hogy debreceni vagyok. Barátaim között (20-as korosztály) pedig egyről sem tudok. De nyilván mindenki a saját kis buborékában él, mondhatni elkülönülnek a társadalmi rétegek egymástól már középiskolától kezdődően.
Láttam azt a kutatási eredményt is, hogy a fiatalok többsége is fideszre szavazott, csak az a bajom vele, hogy eddig is óriásit tévedtek rendszerint, valamint kik? Még pár adatra kíváncsi lennék, például iskolai végzettségre, valamint hogy van-e némi lövése a politikáról és nem csak azért mondja azt, mert még a dédmamája is arra szavaz.
Értem én, hogy az alapelv az lenne egy szavazásnál, hogy így mindenki érdeke képviselve lenne, még azé is, aki írni-olvasni sem tud, csak mellékesen meg azt látom, hogy nagyon könnyen befolyásolhatóak és még saját magukat érintő kérdésekben (nem csak politika) sem tudnak megfelően dönteni. Bármennyire is jók a szándékaik. Megfelelő tájékoztatás kéne, nem plakátra és hirdetésekre költeni milliárdokat. Legyen akkor egy platform, ahol mindneki ugyan annyi helyet/időt kap. Ez lenne a fair küzdelem. Fb és yt pedig érthetetlen számomra hogyan támogathat politikai hirdetéseket, de hát a pénz az pénz...
Én amúgy az online szavazást támogatnám a legjobban, egy független bizottság mellett, opensource kóddal. Már pár dolgot ez is megoldana. Csalásokat feltételezem csökkentené, bár ugyan úgy állhatnak mellette, hogy szavazz erre és kapsz érte valamit vagy pedig fotózza le kire adta le a voksát. De annyi emberhez egyszerre már nem mehetnek be... Ellenben sokkal többen részt vennének és érvénytelenül sem lehetne szavazni egy regisztrációt követően. Ha részlegesen is, de nehogy már 2022-ben, sőt már 2026-ban erre ne legyen lehetőség. Nem is értem.
Következő választásnál én még kiállok MZP mellett, hacsak nem jön valaki, akit szintúgy alkalmasnak, alkalmasabbnak látok. Remélem alapít egy pártot és nem tűnik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!