Ennyi jut nekünk, hogy 4 évente beleszólhatunk az ország ügyeibe? Ahol öltönyös gazembereket választunk meg?
"Engem senki ne képviseljen! A magam ura vagyok."
A tesóm pont így gondolkodik.
Pont most halna éhen,ha nem tartaná el anyánk....
Miért nem válaszolsz a 11-es felvetésére? Csak nem azért, mert pár sorban megdöntötte az egész buta elméletedet?
Egyébként hadd világosítsalak fel: úgynevezett képviseleti demokráciában élünk, aminek az a lényege, hogy a nép a választott képviselőin keresztül gyakorolja a hatalmat.
Én amúgy közgázt végeztem, van némi fogalmam a gazdaság működéséről, de álmomban sem feltételezem magamról, hogy meg tudnám alkotni egy ország monetáris vagy fiskális politikáját. Elméletben tudom, hogy milyen következményekkel jár a minimálbér értékének megváltoztatása, de fogalmam sincs, hogy most, 2022-ben Magyarországon miféle változás lenne az optimális. Tudom, hogy működik az ÁFA, és azt is tudom, hogy az egész EU-ban nálunk a legmagadabb, de ha megszakadnék, sem tudnám kiszámítani, hogy milyen hozadékai lennének egy esetleges változásnak. Vannak homályos fogalmaim a nemzetközi pénzügyekről, de hülye lennék azt gondolni, hogy a kisujjamból rázom ki egy ország árfolyampolitikáját.
Szerinted átlag Mari néni Tápiószecsőről jobban ért az államháztartás pénzügyeihet, mint én? Nagyon kétlem. És még én is teljesen és tökéletesen alkalmatlan lennék rá, hogy döntéseket hozzak a fenti témákban. Te képesnek látod magad erre?
És ez még csak a gazdaság, a jogról, ami alkalmasint bonyolultabb még csak szót sem ejtettem, mert ahhoz aztán tényleg semmi közöm.
Szóval érted a lényeget, a kormányzás, törvényhozás nem annyiból áll, hogy a falu megszavazza, hogy milyen színű virágágyás legyen a körforgalomban.
Szokott lenni nemzeti konzultáció. (Akkor is hozhatsz sorsdöntő kérdéseket a lakosságra nézve.)
Borítékban kiküldik a megvitatandó kérdéseket és te válaszolsz rájuk.
Ezenkívül számtalan jogorvoslat létezik sokféle problémára csak utána kell nézni a neten.
@24: nem emlékszem, hogy bármilyen nemzeti inzultáció lett volna valóban fontos társadami kerdésekről. Vagy tédeg megkérdeztek pl. a Magyar Köztársaság megszüntetéséről, az Alkotmány orbanista alaptörvényre cseréléséről, Paks2 és a Budapest-Belgrád vasúrvonsl finanszírozására felvett, több évtizedes, titkosított feltételekkel felvett hiteleiről, a teljes választási rendszer átalakításáról, a szövetsegeseinkkel való szembefordulásről - egyszóval bármi olyanról, ami nem egy már előre megírt hyűlöletkampány legalizására szolgálna?
Mert én nem.
16 már bocsi, de ez zsákutca. A parlamentben is konkrét
Javaslatokra szavaznak: igen/nem. Miért is nem lehet ezt megszavaztatni az emberekkel? Most nem az operatív irányítása kérdésekröl van szó... Így müködik egy cég is, ott a tulajdonosok döntenek közvetlenül adott súlyú kérdésekben, nem a korábban megválasztott menedzsment. Nem olyan bonyolult ez...
Nyilván a szakpolitikához nem értek, de a politikus ne szóljon bele az életembe, mert semmi köze hozzá!
Egyébként egyszerűbb kérdésekben miért ne lehetne dönteni népszavazás útján?
Amit az átlagember is megért, de nem bugyuta, vagy értelmetlen kérdés, mint ez a nemátalakítós lószar...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!