Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Választópolgárok! Lenne igény...

Választópolgárok! Lenne igény a TÉNYLEGES változásra, egy új politikai erőre?

Figyelt kérdés

Szavaztál bármelyik pártra is, de elsősorban a FIDESZ-re szavazok véleményére lennék kíváncsi! Miért a FIDESZ? Egyetértettek-e nézeteikkel és a 12 év eredményével? Vagy csak egyszerűen nincs számotokra másik választási alternatíva, ezáltal nem tudtok máshova szavazni?

FIDESZ-es szavazóként, ha kinőne egy új politika erő (teljesen elsöpörve az elmúlt évek teljes ellenzéki politikusait Gyurcsánnyal az élen!)és számodra is alternatíva lehet (most ne menjünk bele részletesebben, hogy pontosan milyen elvek, értékek, érdekképviseletek) egy másik politikai erő, akkor is a FIDESZ-re szavaznál vagy meggondolnád? Vagy szimplán, azért szavaztál a FIDESZ-re, mert számodra az Ő értékeik és nézeteik számodra teljesen megfelelnek?

Kérem az uszító, gyűlölködő kommenteket mellőzük!

Én sem uszítás céljából kérdezem!

2022. ápr. 4. 23:08
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
25%
Sajnos a Fidesz lefedi a többség igényét, hazugsággal etetve, hülyének nézve, kizsigerelve, megalázva is tapsikolnak a "doktorminiszterelnökúrnak". Ez kell a népnek, kapnak pár koncot, ócsó farhátat meg rezsicsökkentést amivel évente 5000 Ft-ot spórolnak, meg aktuális egy ellenséget akit lehet köpködni és gyűlölni. Ezen mindenki kiélheti magát. Hogy közben az ország minden szempontból a béka feneke alá csúszott, azt nem veszik észre. Nincs itt igény semmire. Se becsületes vezetésre, se oktatásra, se egészségügyre, se igazságra, se kultúrára, se jólétre.
2022. ápr. 4. 23:28
 12/42 anonim ***** válasza:
15%
8-as szerintem igenis meg lehetne csinálni egy igazi középpártot úgy, hogy az nem tartalmazza sem a jobboldal, sem a baloldal szarságait.
2022. ápr. 4. 23:29
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

10es, igen, mert egy pártban a nézetek és az elvek egy bizonyos szinten kell hogy rugalmasak legyenek, hogy kormányzás esetén alkalmazkodjanak.

(Lásd: Keleti nyitás és ukrajnai háború. A fidesz gyönyörűen alkalmazkodott politikailag. Elvet nem váltottak, nézetet igen, de nem is kötötték az ebet a karóhoz. Au ellenzék erre nem volt képes.)

Ami egy pártot (meg bármilyen közösséget) összetart, azok az értékek. A fidesz nem azért mondja hülyéig az "Isten, Haza, Család" hármast, mert szűk a szókincsük.

Ezt már Cézár kitalálta a "Veni, Vidi, Vici"-vel.

Egy tisztán közép, nem igazán tartható, pláne ha a jobb és balközépet is kizárod.

----

Mielőtt bárki is fidesz rajongónak cimkéz, politikai stratégia szempontjából értékeltem a pártot.

2022. ápr. 4. 23:30
 14/42 A kérdező kommentje:

11-es! Én is teljesen megsemmisülve néztem a tegnapi választási eredményeket és csalódott voltam, nem nem a Fidesz győzelem miatt, hanem a 2/3 miatt.

De meg kell érteni, hogy nincs jelen formájában ellenzék, hiába egyesültek! A jelenlegi ellenzéki politikusok jelentős része 2010 előtti időszakból való! Megértem azokat akik nem akarják vissza azt az időszakot és emiatt nem tudtak a FIDESZ-en kívül hova szavazni!

Az ellenzék legnagyobb ellensége saját maguk! Tele van megélhetési politikusokkal!

Én úgy gondolom mindaddig míg nem történik egy politikai generációváltás, egy új politikai mozgalom, tömörület, párt legyen bármi, addig választásról-választásra újra 2/3 lesz...

Mert nem hiszem el, hogy a FIDESZ-re szavazók nem vágynak a változásra, mert Ők is látják a nyilvánvalót, de megértem ha azt mondják a másik még rosszabb!

2022. ápr. 4. 23:36
 15/42 anonim ***** válasza:
39%
Most tényleg nem uszítani akarok, de aki szerint az ellenzék élén Gyurcsány van, azok szerint a gyakorlatban hogy kell ezt elképzelni? Tegyük fel, hogy nyert volna az ellenzék (nem 2/3-dal), mert arra eleve nem volt esély. Szóval ott ül Gyurcsány a kormány egyik tagjaként és mit tud tenni? Az értem, hogy bejött a Gyurcsány show kampány, de a valóságban is azt hiszitek, hogy az az ember bármiben dönthetne, ami neked fáj? Ezért inkább választasz egy diktátort, akivel lehet, hogy most valamiért elégedett vagy, de bármikor tehet olyat, ami ellen semmit nem tudsz tenni?
2022. ápr. 4. 23:45
 16/42 anonim ***** válasza:
64%
15, az nem zavar hogy Gyurcsány a DK elnöke, vezetője és alapítója? Plusz a dk jelöltjének a FÉRJE?
2022. ápr. 4. 23:47
 17/42 A kérdező kommentje:
Gyurcsány egy "politikai hulla"! Meg kell érteni, hogy már csak az Ő neve láttán 100 felé szaladnak a választók! Hiába nem lenne érdemben döntő szerepe, de ettől függetlenül ott van! Mellette ott van az egész DK, jelentősen 2010 előtti megélhetési politikusokkal!
2022. ápr. 4. 23:47
 18/42 anonim ***** válasza:
100%
A Mi Hazánk mint példa? Sikeresen bejutottak a parlamentbe.
2022. ápr. 4. 23:49
 19/42 anonim ***** válasza:
63%

#16! Igen, és? Az ő mandátuma ettől húszat ér, vagy mi?

#17! Persze, ezt értem, tudom, hogy szavazatokat visz el, ezért kérdezem, hogy érdemben mit befolyásolna? Szóval, aki mondjuk ezért nem szavaz rájuk, az konkrétan mitől fél? Mert az, hogy ott ül, amikor épp van kedve bemenni, az pont semmit nem számít.

Hát, azért megélhetési politikust nem nehéz találni a fideszből se, az mégis kell a népnek. Mondj légyszi egyet közülük, aki még nem lopta szét az országot. Szóval ez nem lehet visszatartó erő. 😂

2022. ápr. 4. 23:54
 20/42 anonim ***** válasza:
0%

A jelenlegi ellenzék egy fostartály, ahogy a fidesz is.

Az a baj, hogy kialakult két igen eltérő szekértábor. Az egyik a baloldali genderb*zisimogató multikulti liberális tömb, a másik pedig a korral haladni nem tudó begyöpösödött (ál)keresztény dogmatikus konzervativizmust erősen túltolt jobboldal. (Ami vicc, hogy manapság konzervatívnak hívjuk a neofasisztákat.). Ugye ez tűz és víz ellentét.

Ezért kellene TISZTÁN középen maradni. Igenis ki kellene zárni a jobbközép és a balközép lehetőséget is. Mert a balközépből úgyis baloldal lesz idővel, a jobbközépből pedig jobboldal. A Fidesz is jobbközépként indult most már jobboldal, az LMP balközépként indult, most már baloldal.

2022. ápr. 4. 23:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!