Nem meggondolatlan gazdasági intézkedés a rezsicsökkentés?
Apósom olvasott egy cikket mér korábban, miszerint2010-ben 2ezer milliárd forintból Magyarország összes lakóházát le lehetett volna szigetelni.
Ez a 2ezer, ez mai áron 2.8ezermilliárd lenne.
Ha beleszámoljuk az építőiparban bekövetkezett elképesztő drágulást, akkor ez a szám 4.2. És mondjuk azt, hogy laábcseültük, van az 5 is.
5ezer milliárd állami ráfordítás ma, és a rezsink drasztikusan csökkenne.
Ehelyett az állam egyszerűen átvállalja a lakosság fogyasztásának egy részét és kifizeti és annyi. Jövőre ugyanúgy magas lesz a rezsi. Ha jól tudom, az idei költségvetésben 2ezermilliárdot akartak ráfordítani.
MENNYIT Ér A SZIGETELÉS?
Nagymamám és én szomszédos, ugyanolyan lakótelepi lakásokban lakunk. A mi épületünk átesett a panelprogramon, le van szigetelve, az övé nem.
A mi havi fűtésköltségünk 4400 forint körül szokott alakulni. Az övé 9600 forint körül.
Azaz pusztán a sizgetelés gyakorlatilag megfelezi a rezsiköltségeket.
Miért nem erre fordítja a kormány az erre szánt összeget?
Ez csökkentené a fogyasztást, ezáltal a külföldi energiafüggőséget is, szóval nem csak anyagilag járna jobban a lakosság és az állam, hanem az ország szuverenitását is növelné.
Nem!
Minek akarod a 3×szorosát fizetni a mostaninak?
Ha ennyire nincs szükséged arra a pluszpénzre ami nálad marad utaldd át nekem. Priviben küldöm a bankszámlaszámomat😂
3as, jajIstenem, ezért gépeltem ennyit? XD
2es, de mióta van rezsicsökkentés? Legalább 5 éve, szóval ez a "monstaság" ez elég hosszú periódus, és nincs rámutató jel, hogy be akarnák fejezni.
És ha megcisnálták volna a szigetelést, akkor a megemelkedett teljes ár lenne annyi, mint most a rezsicsökkentett.
Kérdező! Azt hiszed olyan olcsó móka a szigeteltetes?
Én mint szigetelős mondom hogy 12000 ft/M2 és ez csak a munkabér, akkor hol van még az anyag ára?
10 éve van rezsicsökkentés.
De az akkor meghúzott ár, az utána következő időszak átlaga felet volt.
Az utóbbi idő alatt az elmúlt kevesebb mint 1 évet értem.
múlt év augutsztusában ugrott ki, a piaci ár a fix árhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!