Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az országot túszul ejtette...

Az országot túszul ejtette egy kisebbség?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen elsődleges és átvitt értelemben is értelmezhető a kérdés. Hogyan lehetséges az, hogy egy 37%-os valós támogatottságú párt uralkodik az ország felett? Milyen választási rendszer ez?

2022. ápr. 4. 09:02
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
72%
Tehát neked az a bajod, hogy egy 37%-os támogatottságú párt kormányoz, nem pedig 6 párt, akiknek összesen 20% a támogatottságuk. Már mindent értek.
2022. ápr. 4. 09:24
 12/37 A kérdező kommentje:

10: Nagyon egyszerű: a választásra jogosultak 69.5%-a voksolt. Ennek az 53%-át szerezte meg a fidesz. Ha jártál iskolába és tanultál matekot, akkor könnyen kiszámolhatod tehát, hogy ez alapján a választásra jogosultak 36.8%-a szavazott a fideszre.

Tényleg ennyire bonyolult ez? A narancsködben már a matek se megy?

2022. ápr. 4. 09:27
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
11, ez az ökör biztosra veszi, hogy aki nem ment el szavazni, az tutira nem a Fideszt támogatja, holott erre semmi garancia nincs. Nekem van ismerősöm, aki fideszes, de nem ment el szavazni, mondván, hogy "úgy is meglesz".
2022. ápr. 4. 09:28
 14/37 A kérdező kommentje:
11: Nekem nem az a gondom, hogy egy olyan párt kormányoz hosszú évek óta, akit a választók többsége nem támogat.
2022. ápr. 4. 09:29
 15/37 anonim ***** válasza:
12, de miért foglalkozol azokkal akik nem mentek el szavazni, és nem érdekli őket az ország sorsa? Ezt el tudod mondani nekem? Vagy nem megy? Ha 20 emberből, 5 azt mondja, hogy ők uralkodni fognak a maradék 15-ön, ebből 3 fellázad, a többi 12 meg leszarja, akkor mégis szerinted ki nyer?
2022. ápr. 4. 09:29
 16/37 anonim ***** válasza:
38%

Nem, nem arról beszél, de nem lep meg, hogy neked a magyar se megy és ezért nem érted.

Arról beszél, hogy a többség azt jelenti, hogy a válaszásra jogosult emberek 50% + 1 fő.

Amikor a fideszre 40%-nyian se szavaztak, akkor semmilyen többségről nem lehet beszélni.

Ezért volt mindig szánalmas, amikor a fidesz társadalmi többségről beszélt, mert az bizony sosem volt se nekik, se másnak.

2022. ápr. 4. 09:30
 17/37 A kérdező kommentje:
13: Aki nem ment el szavazni, az de facto nem támogat senkit.
 18/37 anonim ***** válasza:
31%
Fura, hogy a fityeszt okoljátok, és nem azt a 2,5 millió kretént aki nem volt képes elmenni szavazni. Ti is valami párhuzamos világban éltek, pont mint ahogy a fityiszről gondoljátok :D
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
16, értem, tehát akkor kinek kéne kormányozni? A logikátok alapján akkor az ellenzéket nagyjából 25% támogatja. Nekik kéne kormányozni, nem pedig a 37%-os támogatásúnak? Elmagyarázzátok?
2022. ápr. 4. 09:33
 20/37 anonim ***** válasza:
8%

Én egyébként ezt sosem arra használtam, hogy ne kormányozzon, hanem hogy 2/3-a ne legyen.

A kétharmadra lehetne egy sokkal komplexebb számítást kitalálni.

Illetve arra, hogy ne hivatkozzanak magukra többségként, mert az meg sosem volt igaz.

Egyébként én személyszerint megreformálnám a választást, mert megint azt láttuk, hogy a magasan képzett réteg leszavaz az ellenzékre, a fideszre meg az alacsony végzettségűek.

Egy ország nem fog soha fejlődni, amíg elsősorban az alacsony végzettségűek döntenek.

2022. ápr. 4. 09:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!