Az országot túszul ejtette egy kisebbség?
10: Nagyon egyszerű: a választásra jogosultak 69.5%-a voksolt. Ennek az 53%-át szerezte meg a fidesz. Ha jártál iskolába és tanultál matekot, akkor könnyen kiszámolhatod tehát, hogy ez alapján a választásra jogosultak 36.8%-a szavazott a fideszre.
Tényleg ennyire bonyolult ez? A narancsködben már a matek se megy?
Nem, nem arról beszél, de nem lep meg, hogy neked a magyar se megy és ezért nem érted.
Arról beszél, hogy a többség azt jelenti, hogy a válaszásra jogosult emberek 50% + 1 fő.
Amikor a fideszre 40%-nyian se szavaztak, akkor semmilyen többségről nem lehet beszélni.
Ezért volt mindig szánalmas, amikor a fidesz társadalmi többségről beszélt, mert az bizony sosem volt se nekik, se másnak.
Én egyébként ezt sosem arra használtam, hogy ne kormányozzon, hanem hogy 2/3-a ne legyen.
A kétharmadra lehetne egy sokkal komplexebb számítást kitalálni.
Illetve arra, hogy ne hivatkozzanak magukra többségként, mert az meg sosem volt igaz.
Egyébként én személyszerint megreformálnám a választást, mert megint azt láttuk, hogy a magasan képzett réteg leszavaz az ellenzékre, a fideszre meg az alacsony végzettségűek.
Egy ország nem fog soha fejlődni, amíg elsősorban az alacsony végzettségűek döntenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!