Hogy működik a népszavazás?
Figyelt kérdés
Sokat látom, hogy emberek érvénytelenül szavaznak. Ilyenkor ezek számítanak? Nem csak az érvényes igen nemek arányát nézik?2022. ápr. 3. 14:05
1/6 anonim válasza:
A választásra jogosult személyek legalább 50%-a érvényesen kell szavazzon, ha ezt nem éri el akkor érvénytelen a népszavazás.
2/6 anonim válasza:
Ha 50 százaléknál kevesebb ember vesz voksol érvényesen, akkor nem lesz érvényes.
Szerencsére minden ismerősöm érvénytelenül szavazott rajta.
3/6 A kérdező kommentje:
Rohadt beteg vagyok, de most emiatt felkelek és megyek én is szavazni. Természetesen érvényesen, nemmel.
2022. ápr. 3. 14:40
4/6 anonim válasza:
Úgy tudom, a kormány figyelmen kívül hagyja az érvényességet, ahogyan tette az 2016-ban. Tehát lényegtelen, hogy elmész-e, úgyis a nemek lesznek többségben, és a részvétel sem számít.
5/6 anonim válasza:
Sok értelme úgysincs a szavazásnak, már úgyis benne van az alkotmányban
6/6 A kérdező kommentje:
Mindennek van értelme ami ellen így ajvékoltok
2022. ápr. 3. 15:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!