Van kormányváltó hangulat?
Nincs.
2010-ben volt kormányváltó hangulat, a 2006-os események miatt.
Az akkori miniszterelnök (Gyurcsány Ferenc) le is mindott, tehát a korabeli MSZP kormány már csak elméletileg létezett, és a Fidesz készülhetett a kormányzásra.
Most, 2022-ben egyáltalán nem így áll a helyzet. Noha vannak ma is ellenzékiek, azonban a Fidesz kormány támogatottsága továbbra sem csökkent olyan mértékben, hogy vereségtől kellene félnünk.
Biztos, hogy megalakul az 5. Orbán-kormány.
Tudom. De annak az 1 év Bajnai kormányzásnak nem volt már jelentősége.
Ha jól tudom, ő csak maga is csak 1 évet vállalt.
Infláció az egekben.
A Forint haldoklik.
Drága benzinárak.
Putyin-nyalás, külpolitikai elszigetelődés.
Korrupció, Schadl ügy.
Taps-taps Fidesz.
Kell még valamit mondanom Ildikó? 🤔🤔
Ilyesmiket bármikor fel lehetett volna sorolni. A 2018-as ellenzéki szavazók is tudtak volna mondani egy rakás érvet, de az nem sem volt elég a kormányváltáshoz. Igaz, 1 millió szavazatot azért összedobtak az akkori Jobbiknak (csodálkoznék, ha ezt a 6 pártos összefogás megismételné).
A kormányváltáshoz olyan ellenséges hangulat kellene, ami Gyurcsányt is lemondásra késztette. Ilyen meg nincs.
"Igaz, 1 millió szavazatot azért összedobtak az akkori Jobbiknak (csodálkoznék, ha ezt a 6 pártos összefogás megismételné)."
Papókám! 2,5 millió ember szavazott valamilyen ellenzéki pártra. Most ezek egy Összefogásra fognak szavazni. A jobbikos, meg a DK-s, meg a momentumos ugyanarra az ellenzéki listára fog leszavazni. Ekkora kamut, hogy 18-ban, csak a jobbikosok szavaztak a Fidesz ellen. 🤦♂️🤦♂️
Először is, nem vagyok Papóka.
Másodszor a Jobbik kapta azon a választáson a legtöbb ellenzéki szavazatot, azért emeltem azt ki.
Én azért nem lennék biztos abban, hogy 2,5 millió ember az Összefogasra fog szavazni, ki tudja, hogy a Jobbik hány ember szemében vált hiteltenné azzal, hogy összeállt Gyurcsánnyal. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja mi a Jobbikosok véleménye a Momentumról, amely nyíltan LMBTQ támogató, nem beszélve arról, hogy a Jobbik vezetője ma a parlamentben bohóckodik.
Lehet egy rakás ellenzéki inkább átment a Fideszhez, és nem kér ebből az összekavart valamiből, amit "Ellenzéki Összefogásnak" vagy minek neveznek.
Na, de ahogy gondolod.
Én biztos vagyok abban, hogy nem lesz kormányváltás, a Fidesz jóval erősebb a hibái ellenére is, mint az Összefogas, amit csak a Fidesz ellenesség tart össze.
Én egyébként el sem megyek szavazni, csak reálisan látom a magyar politikát.
Szerintem nem lesz kormányváltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!