Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van kormányváltó hangulat?

Van kormányváltó hangulat?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 1. 14:38
A kérdező szavazást indított:
Igen
Csak Budapesten
Nem
55 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
13%

Nincs.

2010-ben volt kormányváltó hangulat, a 2006-os események miatt.

Az akkori miniszterelnök (Gyurcsány Ferenc) le is mindott, tehát a korabeli MSZP kormány már csak elméletileg létezett, és a Fidesz készülhetett a kormányzásra.

Most, 2022-ben egyáltalán nem így áll a helyzet. Noha vannak ma is ellenzékiek, azonban a Fidesz kormány támogatottsága továbbra sem csökkent olyan mértékben, hogy vereségtől kellene félnünk.

Biztos, hogy megalakul az 5. Orbán-kormány.

2022. ápr. 1. 14:42
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
2010-ben nem Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök, csak szólok.
2022. ápr. 1. 14:44
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Tudom. De annak az 1 év Bajnai kormányzásnak nem volt már jelentősége.

Ha jól tudom, ő csak maga is csak 1 évet vállalt.

2022. ápr. 1. 14:45
 4/11 anonim ***** válasza:
70%
Néhol van, néhol nem.
2022. ápr. 1. 14:50
 5/11 anonim ***** válasza:
61%

Infláció az egekben.

A Forint haldoklik.

Drága benzinárak.

Putyin-nyalás, külpolitikai elszigetelődés.

Korrupció, Schadl ügy.

Taps-taps Fidesz.

Kell még valamit mondanom Ildikó? 🤔🤔

2022. ápr. 1. 14:52
 6/11 anonim ***** válasza:
19%

Ilyesmiket bármikor fel lehetett volna sorolni. A 2018-as ellenzéki szavazók is tudtak volna mondani egy rakás érvet, de az nem sem volt elég a kormányváltáshoz. Igaz, 1 millió szavazatot azért összedobtak az akkori Jobbiknak (csodálkoznék, ha ezt a 6 pártos összefogás megismételné).

A kormányváltáshoz olyan ellenséges hangulat kellene, ami Gyurcsányt is lemondásra késztette. Ilyen meg nincs.

2022. ápr. 1. 14:56
 7/11 anonim ***** válasza:
66%
Fidesz: Szájer, Borkai, Kaleta, Völner. Luxusjachtozás, rabszolgatörvény, 40 ezer koronavírusos halott, lezárások, elfogult közmédia, azeri baltás gyilkos szabadon eresztése, melegek vegzálása és megbélyegzése, Sorosozás, hazaárulózás, tanárok nincsenek megbecsülve, felcsúti kisvasút, Putyin felszopása és oroszbarát politika. Migránsellenes uszítás, majd eljátszani Teréz anya szerepét. Mészáros gazdagodása, trafik-mutyi, önkormányzatoktól a pénz megvonása, ellenzéki politikusok erőszakos kidobatása a közmédia épületéből. Csupán 5 perc az ellenzéki politikusoknak, Orbán nem áll ki vitázni.
2022. ápr. 1. 15:00
 8/11 anonim ***** válasza:
67%
Viszont, bármelyik ezek közül ki tud állni egy kis sámlira prédikállni? Olyan szekszi, és magyar... na ugye!
2022. ápr. 1. 15:01
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

"Igaz, 1 millió szavazatot azért összedobtak az akkori Jobbiknak (csodálkoznék, ha ezt a 6 pártos összefogás megismételné)."

Papókám! 2,5 millió ember szavazott valamilyen ellenzéki pártra. Most ezek egy Összefogásra fognak szavazni. A jobbikos, meg a DK-s, meg a momentumos ugyanarra az ellenzéki listára fog leszavazni. Ekkora kamut, hogy 18-ban, csak a jobbikosok szavaztak a Fidesz ellen. 🤦‍♂️🤦‍♂️

2022. ápr. 1. 15:02
 10/11 anonim ***** válasza:
67%

Először is, nem vagyok Papóka.

Másodszor a Jobbik kapta azon a választáson a legtöbb ellenzéki szavazatot, azért emeltem azt ki.

Én azért nem lennék biztos abban, hogy 2,5 millió ember az Összefogasra fog szavazni, ki tudja, hogy a Jobbik hány ember szemében vált hiteltenné azzal, hogy összeállt Gyurcsánnyal. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja mi a Jobbikosok véleménye a Momentumról, amely nyíltan LMBTQ támogató, nem beszélve arról, hogy a Jobbik vezetője ma a parlamentben bohóckodik.

Lehet egy rakás ellenzéki inkább átment a Fideszhez, és nem kér ebből az összekavart valamiből, amit "Ellenzéki Összefogásnak" vagy minek neveznek.

Na, de ahogy gondolod.

Én biztos vagyok abban, hogy nem lesz kormányváltás, a Fidesz jóval erősebb a hibái ellenére is, mint az Összefogas, amit csak a Fidesz ellenesség tart össze.

Én egyébként el sem megyek szavazni, csak reálisan látom a magyar politikát.

Szerintem nem lesz kormányváltás.

2022. ápr. 1. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!