Fideszesek! A teljes költségvetés 10%-a rezsire?
A rezsicsökkentés programra évente 2ezer milliárd forint megy el az ország költségvetéséből. A teljes éves költségvetés 18-20ezer milliárd körül szokott lenni, azaz
A teljes éves költségvetés 10%-a arra megy el, hogy az állam kifizesse a lakosság rezsiköltségeit.
Hiszen a hatósági áras rezsi nem több, minthogy az állam megvásárolja az energiát 10 pénzért, a lakosságnak eladja 6 pénzért, és a kettő közti 4 pénznyi különbözetet egyszerűen benyeli költségként.
Szerintetek ez jól van így? Az összes pénz 10%-a arra megy el, hogy vagyunk, létezünk, és még nem költött semmi fejlesztésre, beruházásra, alkalmazottakra, semmire, pusztán arra, hogy a hatósági áras rezsin finanszírozza a lakosság részére.
Engem nem izgat Gyurcsány, az is elmehet a pcsába.
Fogjátok már fel, nem összefogás-párti vagyok. Csak meghallottam ezt az infót és az ötlött fel bennem, hogy ez nettó pazarlás, igazán cisnálhatnák jobban is.
Nem Fletóhoz képest, hanem.. úgy önmagukban. Egy intézkedés nem valamihez képest kell jó legyen, hanem önmagában kell megállja a próbát és csakúgy kiperkálni őrült módjára mindent, az nem jó gazdálkodási módszer, ezt a vak is látja.
"Most akkor alapjövedelemre telik, rezsicsökkentésre meg nem?"
Az a különbség a kettő között,hogy az alapjövedelem egyenlően támogat,még a rezsicsökkentés a luxusban élőket,pazarlókat támogatja leginkább.
#12 "Az a különbség a kettő között,hogy az alapjövedelem egyenlően támogat,még a rezsicsökkentés a luxusban élőket,pazarlókat támogatja leginkább."
Gondolkodni nem szoktál mielőtt leírsz valamit?
Szóval az az alapjövedelem ami mindenkinek egyformán jár függetlenül attól, hogy mennyit keres, akar- dolgozni, normálisan élni vagy sem, az egyenlően támogat - ellenben az a rezsicsökkentés, ami az alapvető szükségletek árát teszi megfizethetővé kisfogyasztóknak, az meg nem?
Mégis mitől?????
Az alapjövedelem lényege, hogy mindenkinek jár. Ettől alapjövedelem. Nekem is, a páromnak is, az anyósoméknak is ugyanannyi járna, lényegtelen, hogy apósom nyugdíja havi 175 ezer, az én fizetésem meg ennek tízszerese.
A rezsicsökkentés viszont csak kisfogyasztóknak jár, ha én fullba nyomatnám a házunk fűtését akkor nekem többe kerülne a gáz, mint apósomnak.
Mégis hogyan csökkenti a pazarlást az az alapjövedelem amit mindenkinek elvárások nélkül odaadnak?
Bszok az alapjövedelemre, nem vagyunk mi Dubai, fölösleges még csak szóba hozni is.
Én úgy vagoyk vele, hogy az kapjon állami támogatást, aki rászorul. Abban a háztartásban, ahol az egy főre jutó jövedelem meghaladja a 250ezret, ott teljesen fölösleges támogatni a rezsit, vagy akár az iskoláztatást (tankönyvek, menza), mert ezek ezen a szinten már simán megfizethető tételek (pláne, hogy a gyerek utáni költségeket hivatottak segíteni a gyerek után kapható támogatások, ami tök jók)
Szóval én nem látom okát, hogy miért kéne az államnak az összes lakos rezsijét fizetnie úgy, hogy ráadásul kiút sem látható ebből az adósságból.
És ismétlem, bszok bele, hogy hogyan volt másfél évtizeddel ezelőtt. A kérdésem az, hogy most miért van ilyen meggondolatlanul megoldva.
Az ember azt gondolná, hogy akinek pénz van a kezében, az megpróbálj a a kiadásait minimalizálni, a bevételeit maximalizálni hosszú távon. Ht ez nagyon nem így néz ki..
14-es
A medencefűtés és több 100 nm2-es lakás fűtése nem alapszükséglet.
Ha valaki nagy lakásban lakik,az nagyobb teret fűt,tehát pazarol.
Akinek 25+ fokon akar lenni,az is pazarol.
Ezt ne támogassuk már államilag.
Az alapjövedelmet be lehet úgy is vezetni,hogy mondjuk csak alapvető élelmiszerekre lehessen költeni.
Akkora összeg nem lenne,amennyi gázszámlát gazdagék fizetnek!
Könyörgöm az adófizetők pénzén felverették a lakásárakat,úgy,hogy még egy 30-40 nm2-es lakás ára is elérhetetlen.
Aki meg 500 nm2-en terpeszkedik még az is kapja a támogatást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!