Újabb fidesz-győzelem esetén nem féltek az EU-kilépéstől?
Nem azt mondom, hogy ez következik, de tény, hogy a kormánypárt nem segít eloszlatni az ezzel kapcsolatos kételyeket:
Ok, akkor vegyük a mérleg másik serpenyőjét.
Rendszerváltáskor az iparunk összeomlott, mert a keleti blokk ennyire lemaradt a nyugatitól.
Azzal, hogy jöttek a multik beruházni, ismét lett iparunk. Rendes, bejelentett munkahelyek, és sok esetben komoly fizetések. Ha nem jöttek volna, mi lennénk lényegesen szegényebbek.
"Nehogy véletlenül gyárat építsünk belőle" - azt ugye vágod, hogy ha egy öntöttvas kerti törpénél bonyolultabb a terméked, technológia is kell hozzá. Azt meg honnan szerzel?
De azért pár stadiont valahogy sikerült felépíteni ezekből a "felcimkézett" pénzekből.
Tény, hogy ennyi támogatást a történelmünk folyamán sose kaptunk és sikerült igazán elherdálni. Az EU se hülye, szerintem közel van ahhoz, hogy megértse, kár volt ránk költeni.
"Te meg azt hiszed, hogy a kilépéssel olcsó gázunk is lenne, illetve a gazdaságunk se kerülne rottyra, se pillanatok alatt, se közép, se hosszú távon?"
Miért ne lenne olcsó gázunk? Eddig is volt. Most viszont Putyin meg fogja vonni az EU-tól, tehát szüksége lesz a partnerekre akikkel mindkét fél számára előnyös üzletet köthet. A gazdaság miért kerülne rottyra? EU tagság nélkül is itt maradnának a multik, ha te is megint kezdenéd a szokásos ballibsi hisztit, hogy "jajj mi lesz, ha innen is kivonul a meki"
#10: "szabad kereskedelmet,"
Szerinted az EU falain kívül nem létezik kereskedelem?
"szabad utazást"
Az kit érdekel?
"a nyugatot"
Ami toxikus, ellenséges, és folyamatosan szankcionál minket. Beleszól a függetlenségükbe.
Hát kösz, de nekem még mindig fontosabb, hogy lesz-e mivel fűteni, hogy mennyit kell a családnak erre rááldozni, mint az, hogy random jóskapista mehet-e a tengerpartra nyaralni, vagy hogy itt maradnak-e a kizsákmányoló kapzsi multik.
#9. Én a környezetemben azt láttam, hogy pl a multi boltok kinyírták a kisboltokat, sokan csődbe mentek miatta a városomban, aztán dolgoztatták őket éhbérért. A vásárlók azt a xart kapták amit külföldön már a kutyának sem adtak oda jó szívvel. Dolgoztam ilyeneknél én is. Konkrétan heti szinten kartellezés ment, mikoris megbeszélték az üzletvezetők, hogy a héten kinél mi lesz akciós.
A támogatások miatt jó olcsó szarokkal nem bírták a termelők se nagyon az árversenyt, ők közülük is sokan megszívták.
A multik nem itt adóznak, csak átpapírozzák szépen a székhelyüket stb.
De még ott van az a trend is, hogy (mondjuk ez már az eu csatlakozás előtt is volt), "minek szarakodsz a háztájival, mikor ott a faxa bolti, az órabéred meg nem fizeti senki"....aztán melóztál annyit meg annyiért, mint a háztájiban és mehetett a rinya, hogy drága a paradicsom, mé' spanyol a paradicsom, vízízű a paradicsom...
Biztosan van még más is, én ezeket tapasztaltam, más lehet, hogy mást is. De ha csak ez lenne amit írtam is elég borsos ár lenne. Az meg, hogy fizetjük mindannyian, az eltagadhatatlan.
De még közben az is beugrott, hogy pl az audi annyit fizet a magyar alkalmazottjának, mint mondjuk a németnek? Ha nem, akkor miért nem? Pedig ugyan az a cég és ugyan az a meló. Aztán még állami támogatást is kapnak az olcsó munkaerő mellé meg ahogy írtam, adót azt nem itt fizet. Vámot se kell neki....
Summa summárum, szerintem azért fizetünk is rendesen. Az átlag ember kb annyi pozitív hozadékát látja, hogy egy személyivel is utazhat, nem kell útlevéllel xarakodni. Már akinek telik rá ugye.
#18. Ácsi. Akadályozta bármikor bármelyik kormány a külföldön működő multit, hogy ugyan annyit fizessen a munkavállalóinak, mint otthon?
Tud minimálbért meghatározni, aztán ha az "túl sok", akkor a multi tovább áll, munka nélkül maradtak meg pislognak, mint hal a szatyorban, hogy hoppá, már vagy csődbe ment ahova mehetnék melózni a multi miatt vagy felvásárolta az a multi, amelyik baxik nekem többet fizetni.
Viszont a közszférára áll amit írsz, ott megmondhatná a kormány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!