Van a kormánynak, vagy az Összefogásnak terve az aszály okozta problémákra?
Kereken fél éve nem esett az eső. És most közeleg a nyár.
Oké, a tavasz elvileg egy capadékos hónap... bár igazából az őszről is ezt mondják.
Tavaly a Velencei tó kis híjján kiszáradt. Ősz óta 90 centivel meg tudták emelni a vízszintjét. Tavaly nyáron másfél hét alatt kb 1 méterrel csökkent a vízszintje nyáron.
Szóval ha nem tesz valamit sürgősen a hatalom, akkor idén nyár végén sétálni fogunk a mederben.
A Balaton szintén vízszint problémákkal küszködik, bár annak az utánpótlása jobban meg van oldva, de szakértők jelezték, hogy hát nem eléggé.
Most szép az idő, már láttunk pár méhecskét is itt körözni a lakás mellett, de azért meg van az esély rá, hogy fogunk még hóban keresni piros tojást. Reméljük nem így lesz. De ha igen, akkor idén is handicappel indul a földművelés.
És az aszállyal csak rosszabb lesz, brutál drága lesz minden gyümölcs, ha egyáltalán tudnak tisztes mennyiséget temelni.
Van bárkinek valami tervezete vagy gondolata, hogy ezzel esetleg kezdeni kéne valamit?
Azt tudom hogy a kormánynak van fásító programja. Vizesről nem tudok, de esetleg az egyik önkormányzatnak lehetne erről írni hogy vigyék már feljebb a dolgot.
Az ellenzéktől meg minden sértés nélkül... azóta hogy KariGeri elcseszte BP-n a közlekedést, és azóta fuldokolhatsz a kipufogógázban, nem sokat mondanék...
Energiapolitika -> geotermikus erőművek
Vízügy -> csatornahálózat, fokgazdálkodás, vízlépcsők
Egyik sem lesz, mert nem 5 perc alatt épülnek fel és térülnek meg, valamint túl drágák és bonyolultak ahhoz, hogy szét lehessen lopni őket. Valamint nem lenne teljesen kitéve az ország a külföldnek, szóval a külföld sem engedi.
Vannak erre szakértők, majd megoldják azok.
Az ellenzék a szakértőkre hallgat szóval ha nyernek és bekövetkezik egy ilyen probléma, nyilván tenni fognak ellene annyival, hogy meghallgatják a szakértőket és engedélyt, esetleg támogatást adnak ennek orvoslására.
"Tavaly a Velencei tó kis híjján kiszáradt. Ősz óta 90 centivel meg tudták emelni a vízszintjét. Tavaly nyáron másfél hét alatt kb 1 méterrel csökkent a vízszintje nyáron.
Szóval ha nem tesz valamit sürgősen a hatalom, akkor idén nyár végén sétálni fogunk a mederben."
Erre jó esély van, hogy így is lesz. Ha nem idén, akkor jövőre, vagy azután. De ez nem különleges dolog, a Velencei tónak szokása olykor kiszáradni.
"A tó az elmúlt másfél évezred folyamán tizennégyszer, azaz átlagosan mintegy 100 évente kiszáradt. A legutóbbi ilyen eset 1863 és 1866 között volt, amikor a Fertő is erre a sorsra jutott."
Szóval ez esetben én nem vagyok meggyőzve róla, hogy bármit is tennie kellene (vagy tudna) bárki, aki hatalomra kerül. "Időszerű" is lenne lassan a kiszáradása. Ez van, ez egy ilyen tó.
6os, ezt tudom, de tó azzal kevéssé számolhat, hogy az elmúlt kb 60-80 évben kiírtották a tó nádasának kb felét, ha nem 2/3-át, és egy jelentős részét körbebetonozták. Azaz belefostak a természet palacsintájába rendesen. Ha ez nem lenne így, én is nyugodtan mondanám, hogy kiszáradt, majd visszatöltődik, de így én erről nem lennék annyira meggyőződve.
A gárdonyi és velencei polgik nyilván tudnak a dologról, és tavaly nyáron volt is afféle tűzoltás, amikor ugye pár tonna hal megfulladt a vízben, de ez költségeit és felelősségét tekintve bőven túlmutat az önkormányzatokon. Asszem már az ősz óta betöltött 90 centi is magasabb szintről jött, de ugye ez édeskevés.
Én pesti vagyok, nekem semmi bajom Karigerivel. Igaz, nem próbálok autózni a belvárosban, de ez régebben se jutott eszembe. Ott mindigis dugók voltak.
"Én pesti vagyok, nekem semmi bajom Karigerivel. Igaz, nem próbálok autózni a belvárosban, de ez régebben se jutott eszembe. Ott mindigis dugók voltak."
Nem sok emberről tudok aki így van vele. Bár való igaz, én budai vagyok, nem pesti. 😁
Én Dél-Pesti vagyok és nekem sincs semmi bajom a Karigerivel.
mondjuk én sem merészelek be a nagykörúton belülre már évtizedek óta.
De inkább addig se megyek.
Ja, én rendszeresen járok be a belvárosba, kb 16 éve. A Nagykörút és azon belül régen is egyetlen hatalmas parkoló volt, meg most is az. Az is hülye aki kocsival akar odamenni, sosem értettem:D Gyalog fél óra alatt a körúton belül bármely pontról elérsz bármely pontra. Autóval ennyi idő alatt csak parkolóhelyet találsz:D
Szóval sztem aki a dugókért Karigerit hibáztatja, az korábban még nem járt Pesten.
Node, eltértünk a tárgytól. Tényleg, nagyvárosokra valami vízmegtartó rendszerre nem lenne szükség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!