Kik a Fidesz szavazói?
Egy az, hogy nem fröcsög itt senki. Mindenki csak a saját véleményét írja ( Te is ) és az neked már fröcsögés...
Kettő : Államcsőd még lehet Fidesz uralom alatt is. Mivel EU nem ad pénzt Orbánnak, Oroszország most mással van elfoglalva, nem azzal hogy nekünk újabb hitelt adjon, Kínától is felvettünk már, ( esetleg ők még adhatnak, de ez vagy bejön, vagy nem ) szóval a Fidesz lehetőségei pénzszerzésre eléggé beszűkültek. A hatalmas inflációt valahogy kezelni kell, az államháztartás hiányt amit az osztogatásokkal okozott úgyszintén. Az oligarchák is éhesek, a családtámogatásokat, 13. havi nyugdíjat, a rezsicsökkentést is fenn szeretné Orbán tartani, ezek hatalmas kiadások az üres államkasszának. Mindezeket csakis a jelenlegi adók megnövelésével, újabb adók bevezetésével lehet fenntarthatóvá, megoldhatóvá tenni...
Három: ne felejtsd el, hogy nemcsak Gyurcsány jött a múlt évezredből, hanem Orbán is... Tehát 1-1 !
Négy: Lopást inkább ne is említsük, mert amit a Gyurcsányék csináltak anno, az a Fidesznél egy könnyű kedd délelőtt. Tehát a Fideszt lopásból-rablásból egyszerűen lehetetlen űberelni. Úgyhogy erről ennyit!
Teljesség igénye nélkül. Csak ami eszembe jut az elmúlt 12 évből:
Mátrai erőmű esete, Orbán vagyonnyilatkozata, Alaptörvény módosítások, Kaleta pedofilbotrány, Szájer botrány, Borkai ügy, Berki Krisztián mint polgármester jelölt, metrófelújítás, migránsok elleni uszítás, közben pedig a letelepedési kötvényekkel való behozataluk, Tiborc István, Mészáros Lőrinc, Szíj László, trafikmutyi, Hatvanpuszta, Bájer Zsolt undorító munkássága, EU elleni uszítás, koronavírus járvány rossz kezelése, elsők vagyunk Európában a koronavírusban történő elhalálozásban, másodikok a korrupcióban, egészségügy, oktatás szétverése, lezüllesztése, elszámoltatások hiánya, 30 évre titkosítások, ügynökakták titkosításának fel nem oldása, ellenzéki települések ellehetetlenítése, Kövér László házelnök tevékenysége, stadionok mindenütt, ott is ahol az önkormányzatok egyszerűen képtelenek a fenntartásukat fizetni, illetve teljesen feleslegesek, üresen állnak, karaktergyilkosságok, egyetemek, színházak vegzálása, átvétele, Fudan egyetem, propaganda, köztelevízió, Kossuth rádió propagandára való használata, sőt, általában a médiumok átvétele, ellenzéki médiumok megszüntetése, Budapest-Belgrád vasút, Felcsút kisvasút, a magánnyugdíjpénztárak ellehetetlenítése, a bennük lévő pénz 3100 milliárd ft államadósság rendezésére elköltve, közben ma már sokkal nagyobb az államadósság mint valaha, az állami nyugdíjba áttérőknek külön számla ígérve, amely azóta is csak ígéret, Questor botrány, abból is valahogy a Fideszesek tudták még időben kivenni a pénzt, idióta Kósa Lajos ügyei pl.: Csengeri örökösnő, orosz kémbank, nemzeti dohánybolt, és kaszinó konszenzusok, népszavazási kérelem benyújtásának kopaszokkal való akadályozása, választási törvény módosítása, hogy Fidesz felé lejtsen a pálya, Balaton, Velencei tó kisajátítása, lebetonozása, Fertő tónál is beindult ez a folyamat... És még sorolhatnám, csak már fájnak az ujjaim a billentyűzet ütögetésétől, úgyhogy ennyi.( Tisztességes ember nem szavaz egy ilyen tisztességtelen pártra, személyes vélemény)
Ezzel a listával nem tudok mit kezdeni, mert én is adhatnék ilyen listát a másik oldalról, illetve a az ellenzék hamis híreket nyomatnak és a végén sokan elhiszik, bár nem elegen lást a választási eredményt. Lejt a pálya hagyjuk már ezt, mutatni kéne, hogy alkalmasak az ország vezetésére az emberek érdekeit szem előtt tartva, a jó ügyekben a kormány mellé állni és nem hazudozni (pl. álmentős meg olyan kórházi képeket megosztani amik távol keleten Oroszországban készültek) meg csak azért is ellent mondani és feljelentgetni az országot és rossz hírünket kelteni ez is Hungarikum, ilyen sehol máshol nincs A magyarok érdekeit kéne szem előtt tartani és nem az EU érdekeit akkor tudnának jobb eredményt elérni, de nem ezek mert ezeknek már vége. Összefogással sem sikerült semmi mert lerítt róluk, hogy csak a pénz érdekli őket. Ne hogy azt hidd, hogy az EU pénzek ajándék és jót akarnak nekünk, ennyire nem lehetsz naív. Bocsi de én nem akarok egyesült Európát ahol még inkább gyarmattá akarnak tenni. Most már Afrikát Ázsiát nem lehet most szipolyozzuk ki a kis európai országokat. Lásd a gyengébb minőségű termékek ugyanolyan áron vagy drágábban. Nem azért lettek a nyugati országok olyan erőssek mert okosak, hanem mert kizsákmányolták a gyarmatokat, minket meg szarban hagytak. ÉS a szolidarítás jegyében elvárják, hogy részt vegyünk a migránsok befogadásában és segélyezésében amikor Ő miattuk van az a szar ami van ezekben az országokban.
Felsorolsz egy csomó projektet meg, neveket meg általános dolgokat ezzel nem tudok mit kezdeni főleg hogy van olyan amit te felsorolsz és egyet is tudok érteni vele, hogy megtörtént. Berki nem tudom hogy jön ide, a Borkai meg Szájer nem loptak, de mégis lemondtak és eltűntek a nyilvánosság előtt, a másik oldalon hol látsz ilyet. Szétloptak mindent a befizetett adót, (mert az EU pénzeket bent hagyták) aztán be is ismerték, hogy hazudtak és trükkök százaival lefordítom neked (csalással, az adatok meghamisításával) nyertek választást, majd szétverték a tüntetőket. Évekig le volt zárva a Kossuth tér, hogy ne lehessen tüntetni, akkor hol van a diktatúra? Van amiben igazad van pl M1 és Kossuth rádióban de talán 2002 és 2010 között nem így volt? vagy a német ZDF nem a liberális propagandát szolgálja ki, csak úgy mint Franciaországban a köztévé. Illetve egyet tudok érteni az elszámoltatás hiányával is de ha megtörtént volna és Gyurcsány börtönben ülne akkor az lenne a baj. Koronavírus is hagyjuk már az egy új betegség, semmivel nem csináltak rosszabbul semmit mint máshol sőt. Az egy baromság, hogy második a halálozásban mert mindenhol máshogy számolják és nem összevethető csak a Szabó (16000 milliárd) Tímea fröcsög valamit és elhiszitek. És ha igaz is a statisztika akkor mi van, egyénenként függ, hogy ki milyen állapotban van és belehal-e vagy sem. Talán az embereknek el kéne járni szűrővizsgálatra.
De mindegy mert ebben sosem fogunk megegyezni, ez politika. Nekem a 10+ millió + a zsebemben a fontos, meg hogy nem engedik be a migránsokat és hogy összetartják a külhoni magyarokat. Teljesen más szerintem az hogy pl a dohány termékek jövőbeni hasznát újra elosztják (egyébként a másik oldal is nyert trafikot) mert az államháztartásba befolyt adó így is úgy is megvan és azt nem lopják el mint a másik oldalon, a befizetett adókat és közterheket lopták szét és csődbe ment az ország. Hatalmas volt a munkanélküliség. Nekik eszükbe sem jutott pl az online pénztárgép, vagy a Trafik, csak hatalmas adót vetettek ki, hogy legyen mit ellopni. hol volt olyan a Gyurcsány- Bajnai kormánynál, hogy az emberek nem értettek egyet valamivel pl internet adó, vagy hétvégi bolt bezárás és visszaléptek. Ha tüntetés volt jól szétverték a népet és kirugatták az embereket a munkahelyükről, ellehetetlenítették őket akik nem bólogattak.
Te csak a saját listáddal vagy elfoglalva, pedig az vagy téves, vagy egyet tudok érteni dolgokkal amik megtörténtek vagy ugyanaz megvolt a másik oldalon is. Azzal amit én mondok nem foglalkozol. Mindez megvolt a másik oldalon is csak ők a befizetett adóforintokat lopták szét. Nem a jövőbeni dohánytermékek profitját, vagy a az EU projektekből származó profitot tették zsebre. Hogy juthat ezer milliárdokkal több az embereknek,ha szétlopják az országot. Számold ki a mai bruttó béredet 2009 és 2022 kalkulátorral. De tényleg hagyjuk.
Viszont egy dolgot még megkérdeznék. Hogy lehet hogy 2010-ben amikor még nem lejtett a pálya 2/3-ot kapott a Fidesz. Akkor valamit nagyon elkúrhattak. És egy kormányzó pártból aminek 50% feletti támogatottsága volt, lett 5%. Egyedül indulva be sem jutottak volna a parlamentbe. Illetve az SZDSZ-es barátaik meg eltűntek 10% körüli támogatottsággal.
Kész csoda hogy valamivel amit én a listámba tettem egyet tudsz érteni!
Ez számomra újdonság egy Fideszestől... De mindenképp pozitív.
De igenis foglalkozom azzal amit Te írsz. Elolvastam mindent.
Értsd meg hogy én nem védem a Gyurcsányt, Bajnait, meg Medgyessit. Boldog lennék, ha ezeket elszámoltatnák, felelősségre vonnák, vagyonelkobzásra, és börtönre ítélnék. Mert ők is tönkretették, szétlopták az országot.
Csak MZP miatt szavaztam oda, mert Ő kívülről jött, Ő tiszta volt politikai értelemben,és változást, jövőt, reményt akartam! Nem a múlton rágódni egy fullasztó országban. Arrogáns, mindenkit lenéző, semmibe vevő földesurak országában élni, és felnevelni a 2 kölkömet!
A 2010-es 2/3-os kérdéseddel kapcsolatban az a válaszom, hogy szerintem ott nem a Fidesz volt túl szimpatikus a választóknak, hanem a 2006-ban és 2008-ban történtek miatt az akkori kormány vált annyira népszerűtlenné, hogy mindenképp meg akartak szabadulni tőlük a választók. Ez eredményezte a 2/3-ot, és ezzel élve tudta a Fidesz módosítani a választási szabályokat, körzeteket, alkotmányt.
Na akkor elmozdultunk a holtpontról :) egyébként nem vagyok Fideszes csak azért mert nincs más alternatíva és rájuk szavaztam több ok miatt is amit korábban leírtam (nem részletezném). 2010-ig nem szavaztam egyszer sem a Fideszre. De amikor kiderült, hogy mindenkit át.....tak és utána jött egy olyan politika, ami működtetni tudja elég jól úgy is, a gazdaságot, hogy nekem sokkal több maradhat a zsebembe akkor gondoltam maradok ennél.
Visszatérve viszont az MZP re, azt azért látnod kellett, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Mert nincs mögötte más mint azok akiket Te is említettél. Miden "Fideszes" médiából ez folyt, megmondták. Amennyiben mégis nyert volna, még az sem biztos, hogy nem mégis Klárikát teszik meg miniszterelnöknek. Egyszer már át....tak mindenkit miért ne tették volna meg megint. Nézd meg utólag mit mondott, Feri. Hogy olyan embert tettek meg jelöltnek aki egyedül van, és nincs mögötte bázis és hogy ez mekkora marhaság volt. Akkor mit szédítették az embereket az előválasztással. Ez volt az emberek akarata, bár ebben sem vagyok biztos, hogy nem csak azért rakták oda, ahogy említettem, hogy utána azt jelölnek akit akarnak. Vagy max odateszik egy évre utána meg csere, lemond, vagy lemondatják. Mindenesetre most bármit mondhat mert bejött neki amit akart, hogy Ő legyen a legerősebb vagy inkább egyetlen ellenzék. Csak nem tudom ezzel 2026-ban mit akar kezdeni mert Ő meg a pártja, még ha akkor nem is DK volt lejáratta magát, hogy amit mond az ellenkezőjét csinálja.
Örülök hogy elmozdultunk a holtpontról, és annak is, hogy ezek szerint Te nem az agymosott Fidesz szavazó kategória vagy, hanem igazából csak józanul osztottál szoroztál, és neked ez volt a legjobb amire szavazhattál.
MZP bejelentette hogy megcsinálja a maga pártját, úgyhogy 2026-ban meglesz hogy kire fogok szavazni.
Én a Fideszre soha nem szavaztam, és soha nem is fogok.
Ezt csak azért jegyzem meg, mert írtad, hogy 2010-ig Te sem szavaztál rájuk. Illetve MZP is említette, hogy Ő 2010-ben még a Fideszre szavazott. Csalódott Fidesz szavazónak mondta magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!