Kétfarkú Kutya Párt bejutna a parlamentbe,lenne szavazati joga?
Akkor jutna be, ha elérnék az 5%-ot, ill. legalább egy jelöltjük nyerne EVK-t.
Egyikre sincs esély, így nem jut be, tehát mandátumuk se lesz, így szavazni se tudnak a parlamentben.
Minden országgyűlési képviselőnek van szavazati joga, akár egyéni jelölt listáról, akár pártlistáról jut a parlamentbe.
Pártnak nincs szavazati joga; az más kérdés, hogy az egy párthoz, egy pártszövetséghez tartozó képviselők többnyire egyformán szoktak szavazni.
Lassan olvasd, amit az előbb megírtam: nem lesz, mert nem jutnak be. Se listán, se egyéniben nem nyernek mandátumot, és mivel nem jutnak be, nem lesz mandátumuk, ezért nem szavazhatnak.
Amennyiben elérik listán az 5%-ot, vagy nyernek egyéni körzetet, akkor lesz mandátumuk, és szavazhatnak, csak erre nincs esély.
Azért érdekelne, hogy akik ennyire biztosak abban, hogy nem jutnak be, azok mire alapozzák?
Netalán közvéleménykutatásokra?
Az egyik közvéleménykutató 2%-ot mér nekik, a másik 7%-ot, osszátok már meg a titkotokat, én is szeretnék valamiben ennyire biztos lenni.
Én ezzel ellentétben, azt gondolom, hogy ezzel a politikai felhozatallal, nagyon is nagy esély van rá, hogy bekerülnek.
8 Én attól leadtam rájuk a szavazatom, ha nem jutnak be, akkor is jó helyre mennek azok a támogatások.
Civileké a jövő, nem pedig az oligarcha parazitáké!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!