Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megindult a gazdasági repülőra...

Megindult a gazdasági repülőrajt. Állampapír kamatok?

Figyelt kérdés

Orbán azt mondja, megindult a gazdasági repülőrajt, mert kamatozik az állampapír.

Lehet, hogy én nem értek valamit, de ez nem az, ami alapból is járna minden állampapírt tulajdonosnak? Ezt nem az állam adja, hanem törvényszerűen kamatozik, hiszen ezért is vettek csomóan.

Akkor itt most mi a trúváj? Örüljünk, hogy kifizetik, ami amúgy is jár?

jan. 22. 15:36
1 2
 1/14 kutyafule4 ***** válasza:
44%
Mert jövőre már be fogják húzni, mint a nyugdíjpénztárakat.
jan. 22. 15:37
 2/14 anonim ***** válasza:
84%
A truváj valószínűleg az akart lenni, hogy ez kb rekordnagyságú kamatfizetés lesz idén. Nyilván amúgy is visszakerül a pénz az emberekhez, szóval az nem meglepetés.
jan. 22. 15:40
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
A rekord összeg a nagy szám.
jan. 22. 15:44
 4/14 anonim ***** válasza:
72%

Jó hírként találta,hogy ki fizetik az embereknek a saját pénzüket,és hogy nincs államcsőd.

Tehát gondolkoztak azon,hogy nem fizetik ki.

jan. 22. 15:46
 5/14 A kérdező kommentje:
#3 értem, de ez nem állami intézkedés meg semmi, tehát akkor miért őket kell most ezért ünnepelni?
jan. 22. 15:46
 6/14 anonim ***** válasza:
72%

Hasra ne essek már attól, hogy ilyen drágán kellett finanszírozni az állam szerencsétlenkedését.

jan. 22. 15:52
 7/14 anonim ***** válasza:
84%
Őszintén nem értem ezt a sikerpropagandát, a szavazóbázisuk döntő többsége azt se tudja mi az az állampapír (szó szerint), ellenben az inflációt nap mint nap érzik a bőrükön, ami az állampapírhozamokat generálta… ezzel csak a módosabb rétegek jártak jól, és ezt most a szavazóbázis arcába is tolják. (Mondom ezt úgy, hogy én is fogok kapni, nem keveset.)
jan. 22. 16:19
 8/14 anonim ***** válasza:

Felőlem kampányoljanak vele, inkább ez, mint a folyamatos negatív lejárató propaganda.

De ennyi erővel amúgy az euró tulajdonosokhoz is szólhatnának, hogy jó hírük van, sok forintot lehet nyerni a forint gyengülése miatt.

Elég nagy probléma lehet a gazdasággal, ha a magas infláció után járó magas kamatozású állampapír jelenti a gazdasági élénkülést.

jan. 22. 16:38
 9/14 A kérdező kommentje:
#7 te mennyit fogsz kapni? Az olvasom, hogy 7%-ról beszélünk.
jan. 22. 16:39
 10/14 anonim ***** válasza:
PMÁP kamatok 17-19%, BMÁP kamatok 6-7% körül vannak. Akinek van bent pénz, az most jól jár, ez az üzenet. Nekem is van bent pénzem, bár nekem még az infláció elszabadulása előtt is volt, most valóban rekordnagyságú lesz a kamatfizetés.
jan. 22. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!