Megindult a gazdasági repülőrajt. Állampapír kamatok?
Figyelt kérdés
Orbán azt mondja, megindult a gazdasági repülőrajt, mert kamatozik az állampapír.
Lehet, hogy én nem értek valamit, de ez nem az, ami alapból is járna minden állampapírt tulajdonosnak? Ezt nem az állam adja, hanem törvényszerűen kamatozik, hiszen ezért is vettek csomóan.
Akkor itt most mi a trúváj? Örüljünk, hogy kifizetik, ami amúgy is jár?
jan. 22. 15:36
11/14 anonim válasza:
Akik eddig szegénységbe éltek azok nem tudtak állampapírt venni. Az tudott befektetni, akinek pénze is volt. 1000 forintot felesleges berakni. :) Ez nem repülőrajt. Az 1700 milliárdból valszeg 1500 milliárd a NER-nél landol.
12/14 anonim válasza:
"Akinek van bent pénz, az most jól jár,"
Nem jár jól, mert kevesebbet ér az a pénz, mint amikor betette. Senki se jár jól vele. Aki tizenmilliókat rakot bele, az hatalmasat bukott az infláció miatt. Jobban megérte volna, ha vesz ingatlant, földet, zártkertet. Azzal legalább nem lesz kevesebb pénze.
13/14 anonim válasza:
Én állampapír helyett kriptoba tettem és 2 hét alatt hozott annyit, mint nektek 10 év alatt hozott volna a kamattal. Én jól jártam. Az állampapirosok nem.
14/14 anonim válasza:
#13: azért több tízmilliót nem szoktak az emberek kriptoba tenni. Én pl tudtam volna kp-ra lakást venni anno, ehelyett vettem fel baromi olcsón lakáshitelt (pont a kamatemelés előtt), amennyit csak tudtam, a pénzemet meg beraktam állampapírba, a kamatkülönbözetet meg köszönöm szépen megtartom. A fix hitelem meg inflálódik szépen csendben. Itt nekem pl nem lett volna alternatíva egy kockázatos befektetés sem. Ezt csak azért mondom, hogy az állampapírnak is bőven megvan a létjogosultsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!