Magyarországon miért ennyire alacsonyak a fizetések?
Szerintem, ha azt a sok manit, ezalatt a tíz év alatt elszórtak hadügyre, egyházra (igen, az egyházra is túl sok megy, látnád milyen fényűzés van az iskoláikban!), oligarchákra, stadionokra (akkor is, ha egyesek nem szeretik ezt a szót hallani, mert mindig ezt hallják:)) költöttek, azt oktatásba (normális, nyugat-európai) típusúba (meg mondjuk egy új oktatási rendszer kitalálásához nem kell túl sok pénz, csak motiváció), egészségügybe, megújulókba, kis -és középvállalkozások támogatásába, fizetésemelésbe, megfelelő stratégiával már akár szerintem 50-80 ezer forinttal is magasabbak lehetnének a fizetések, szerintem tudna olyan ügyes lenni a mostani kormány (igen, a 200 ezres -egyébként random 3 év fizetésemelésével megdobva - fizetést). Annyi pénzt elszórtak öregem, olyan lazán, de olyan lazán, és 90 százalékát a kukába, mint hogyha szar lett volna. Körülbelül 600-1000 milliárd forintot minden egyes évben. Kb. 2015 óta mindig a két érték között volt vhol. Megfigyeltem, hogy amikor nem volt több város, ahová építhetnének több stadiont, akkor kezdték el a hadügyet amúgy. Direkt szórják a pénzt! Szerintem ez undorító.
A számításra visszamenve. Hogy miért gondolom így? Kis fejszámolás: 2022 van most, 21-20-19 a három év, 18-ban vagyunk, osztva 3-mal az 2 és fél, 20 ezerszer kettő és fél az 50 ezer. Tehát szerintem 50 ezer forint elmaradt fizetésemelés van jelenleg felhalmozódva, amit tudtak volna teljesíteni, azért lehet egy kicsit több talán, mert most koronavírus válság van, most még csak lábal ki a gazdaság belőle, de már hipp-hopp össze is tudnak dobni egy "kis" fizetésemelést a kampányra. Előtte szerintem több elmaradás volt minden egyes évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!