Van más is, aki kiábrándult a FIDESZ-ből rajtam kívül? Ha igen, miért?
Az Én történetem ott kezdődik, hogy a családom már 2010 óta Fidesz szavazó, Én 2018-ban szavazhattam először, ami akkor valami fenomenális érzés volt.
Azóta egyetemre járok, sok barátom lett és a politikai hovatartozásunkból sosem volt probléma bár többek mást követnek. Viszont tavaly édesapám egészsége megromlott és nem jutott időben kórházba a várólista miatt, ezért magánorvost fizettünk... most pedig lefagyasztják az árakat és sok benzinkút a bezárás határán van mert az egy dolog, hogy nem nekünk kell kifizetni a teljes árat de azt mások fizetik meg, a benzinkutak!
Szóval kb egy éve, hogy kezdtünk kiábrándulni a Fideszből, de még sajnos hittünk benne és most utaztunk fel először a Békemenetre a szüleimmel de ami ott fogadott minket, az még a jelenlegi problémákon is túlmutat... komolyan egy nemzeti ünnepen arról volt szó, hogy támadjuk meg a nemzetünk más tagjait akik nem szavaznak a Fideszre?
Az interneten is ezt érzem, hogy nagyon nagy szakadékot csinált a kormányunk és szidják az emberek egymást ha már mást gondol amit szerintem nem szabadna és szomorú látni és nem tudom, hogy mi lesz így a nemzettel amiért kimondtuk a békét :(
Szüleim által most én is nagyon elgondolkodtam, hogy érdemes-e támogatni tovább a Fideszt, mivel nagyon kiábrándultunk. Más is van ezzel így? Nagyon szeretnék segítséget kapni, hogy mit tudunk tenni, hogy ez megoldódjon?
Régen én is támogattam a Fideszt, nálam a 2014-es netadó volt az első vörös vonal.. Utána jött a szabad piac megszűntetése, mert minden beruházást a Mészáros csoport kaphatott meg.
2016 őszétől teljesen kiábrándultam belőle, és azt hittem mások is így látják, de sajnos rá kellett jönnöm hogy nagyon sokan nem.. A Fidesz kiölte az emberekből a kritikus gondolkodást.
#3. Nem az a lényeg hogy van vagy nincs, hanem hogy megtették VOLNA! Pusztán a tiltakozások miatt léptek vissza abban a kérdésben is.
Ez olyan mintha én a fejedre csapnék egyet, de az utolsó pillanatban visszavonom mert rájövök hogy vissza fogod adni.. Innentől már nem a történésen van a hangsúly, hanem a rossz szándékon..
De tudom, nektek ezt magyarázhatom mert bennetek az sem vált ki negatív érzelmeket ha a fejetekre végzi a nagy dolgát.
Vegyük a normális embereket! Vannak ugyanis egyik oldalon a zombik, akik akkor is imádnák a Fideszt, ha Orbán Viktor személyesen kakálna a házuk elé. A másik oldalon pedig ilyen örök elégedetlen, sült galambot a szájukba váró csőcselék, akik pedig az ellenzékre szavaznak. A kettő között pedig vannak a normális emberek, akik közt vannak fideszesek és ellenzékiek is.
2010 és 2018 között azért megmutatkozott a Fidesz árnyoldala, például a rekord korrupció és undorító urizálások (pl. helikopterrel menni lagziba), a féktelen hatalomvágy (pl. média felvásárlása), a közélet színvonalának lezüllesztése (pl. amit te is mesélsz, hogy a nemzeti ünnep a másik gyűlöletéről szól). De volt egy széles tömege a normális embereknek, akik látták ezeket a problémákat a 2018-as választásokkor, de úgy vélték, hogy a Fidesz azért jól kormányoz. A gazdaság stabil és növekszik, az élet kiszámítható, nagy problémáik nincsenek.
Az azóta eltelt 4 évben azonban nem egy gazdaságilag globálisan prosperáló környezetben kellett kormányozni, hanem válságos környezetben.
-Az egészségügy például egy elhanyagolt terület volt, amin nem igazán segít, hogyha le van/volt terhelve oxigént vagy lélegeztetést igénylő betegekkel. Ennek láthatod az eredményét édesapád esetében. (Megjegyzem, a gombamód szaporodó magánklinikák közt jelentős a fideszes befektetők érdekeltsége! Nem jön nekik rosszul, ha a középosztály átszokik a magánegészségügybe!)
-A benzinkutak is kiváló példa. Habár volt növekedés 2010 és 2018 között, azért mégis csak problémát jelentene csomó embernek, ha hatósági áron kellene benzint vásárolni, élelmiszert vásárolni, rezsit fizetni. Ez nem kormányzati teljesítmény, hanem konkrétan a beismerése annak, hogy az emberek többsége csóringer! Az emberek csóringerségét pedig fizessék meg a boltosok és benzinkutasok, a kormány csak a rendeletet hozza!
Énszerintem aki nagyon csalódni akart a Fideszben, az 2018-ig már megtette, de a válságok miatt bizony lesz még lemorzsolódás. Kérdés, hogy mi lesz ezekkel az emberekkel!
Egy csalódott jobb-közép szavazónak lehet, hogy megfelelő az a felállás, hogy a mélyen katolikus, 7 gyerekes vidéki polgármester MZP a miniszterelnök, ő rakja össze a kormányt, a Parlamentben pedig "csak" negyvenvalahány százaléka van a Fidesznek.
Ha vérmérsékletednek megfelel, akkor csatlakozhatsz a Mi Hazánk táborába is. A Fidesznél radikálisabbak, például EU-ból kilépésről tartanának népszavazást, sorkatonaság-pártiak, abortuszellenesebbek, illetve covid esetén soha semmilyen korlátozást nem engednének. (Próbálok objektív lenni, de személyes véleményem, hogy édesapád akkor még többet várhatna a kórházban, ha nem lenne soha semmilyen korlátozás és még több covidos lenne!)
Vagy mondhatod azt, hogy a francba az egésszel, éljen a Kutyapárt. A többi komolynak próbál tűnni, de vicc az egész, a kutyák meg legalább vállalják, hogy viccpárt. Szeretik az alulról jövő kezdeményezéseket (pl. ott lakók felújítják a játszóteret, kifestik a buszmegállót) és kiadtak egy programot, ami gyakorlatilag megtiltaná a nem nyilvános közbeszerzéseket. Azt viszont tudnod kell róluk, hogy társadalmi értelemben nem konzervatívok, hanem enyhén liberálisok.
Végső esetben otthon is maradhatsz választás napján. Én ezt nem javaslom. Ha már a nemzeti ünnepet említetted, 1848-ban az életüket adták azért, hogy köztársaság legyen Magyarország, így ha már jogunk van szavazni, éljünk vele! Az is egy véleménynyilvánítás, ha rajzolsz egy nagy büdös péniszt a szavazólapra, és azt dobod az urnába!
Vagy ha végső soron mégis a Fideszre szeretnél szavazni, én nem értelek ugyan, de elfogadom, attól még nem foglak utálni! :-)
Én pl nem.
Én pontosan az ellenzékből ábrándultam ki.
Volt LMP s szavazóként ( Schiffer András távozásán kívül) nekem Gyurcsánnyal való összeborulás tette be a kaput.
Márki pedig vicces, hogy külsősként akar egy összefogást irányítani, ráadásul politikai analfabéta hozzá.
A Fidesz sem hibátlan, de egyértelműen javult az ország helyzete, és legalább amit mondanak az úgy is van.
Én most úgy döntöttem, hogy a Fideszre szavazok először életemben.
Engem leginkább a milliárdokból finanszírozott röhejes propagandakampányok, a stadionépítések/focira költött összegek, a korrupt közbeszerzések és Mészáros meggazdagodása ábrándított ki teljesen. Ezek a pénzek mehettek volna értelmes célokra is, pl. egészségügy, közoktatás.
Van pár dolog a politikájukban, amivel egyetértek, de a fentiek miatt már nem tudom őket támogatni. Utoljára 2010-ben szavaztam a Fideszre, azóta senkire, mert nem volt értelmes alternatíva. Az ellenzéki összefogás számomra hiteltelen, ezért most valamelyik kis pártra fogok szavazni, nincs jobb ötletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!