Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek! A ti ruszkibarát...

Fideszesek! A ti ruszkibarát ideologiatokba belefer, hogy putyin ket napja mar szinte csak es kizarolag civileket bombáz?

Figyelt kérdés
2022. márc. 16. 21:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
21%
A fidesznek nincsen semilyen ruszkibarat ideologiaja.
2022. márc. 16. 21:27
 2/21 anonim ***** válasza:
86%
Fideszes vagyok, de neá gondolnám, hogy ruszkibarát az ideológiám. Nekem már a háború sem fér bele senki részéről.
2022. márc. 16. 21:28
 3/21 anonim ***** válasza:
13%
Az ukránok kezdték te gyépés.
2022. márc. 16. 21:30
 4/21 anonim ***** válasza:
40%

Nevezhetünk engem is fideszesnek, de ruszkibarát sosem voltam.

Te ezt kevered, hogy a fidesz kritikus a nyugattal szemben is és közben volt gazdaságilat egy keleti nyitása. (A németek legalább annyira ruszkibarátok, mint mi. Csak szólok.)

Valamint azt sem tudják felfogni a ballibbantak, hogy ha Ukrajna felelősségéről beszélünk, akkor az nem azt jelenti, hogy egyetértünk Putyin cselekedeteivel.

Ha azt mondom, hogy Biden egy vén, demens trotty és Putyin sokkal alkalmasabb egy nagyhatalam vezetőjének, akkor ez pontosan ennyit jelent, semmi többet. Ettől még elítélem Putyin agresszióját.

2022. márc. 16. 21:37
 5/21 anonim ***** válasza:
64%

"Ettől még elítélem Putyin agresszióját."

Putyin agressziója viszont nem ma kezdődött, hanem már a keleti nyitás politikájának meghirdetésekor is. És ebbe nemcsak Putyin tartozik bele, hanem a Belarusz állam is, Kína is, Törökország is. A V4-eken kívül Orbán látványosan a totalitárius államokhoz húzott és az ő érdekeiket védte az EU-ban. És az évek során akárhányszor fel lett hozva ez a számlátokra (arról nem is beszélve, hogy 2010 előtt még a fidesz aktívan "ruszkik haza" jellegű párt volt), megannyiszor meg is védtétek ezt a pozícionálást.

Szóval valahogy így... Ha közel egy évtizede támogattátok Putyint és most is csak a kényszer visz rá titeket, hogy ne kardoskodjatok mellette, akkor szellemiségében szerintem elég valid kérdést tett fel a kérdező.

2022. márc. 16. 21:49
 6/21 anonim ***** válasza:
76%

#4: Nem vagy ruszkibarát, csak szerinted egy háborús bűnös alkalmas egy nagyhatalom vezetésére. Mondjuk nem lehetsz válogatós, ha képes vagy a fideszre szavazni.

Egyébként meg nem a gazdasági együttműködés volt sosem a fő probléma a fidesz orosz kapcsolataival, hanem az, hogy politikai szövetséget is kötöttek.

2022. márc. 16. 21:58
 7/21 anonim ***** válasza:
33%
A kapitányotok épp ma hazudta, hogy Orbán fegyvereket szállít Ukrajnába. Most akkor ruszkibarát a Fidesz, vagy ukránbarát? Egyeztessetek már, mert übergáz, amit összezagyváltok.
2022. márc. 16. 22:14
 8/21 anonim ***** válasza:
56%

#5, 6?

Milyen politikai támogatásról beszéltek?

"Nem vagy ruszkibarát, csak szerinted egy háborús bűnös alkalmas egy nagyhatalom vezetésére."

Látom, megint gondot okoz, ha valamit nem egy biten kezel valaki.

Putyin alkalmasabb vezetőnek, mint Biden? Igen.

Putyin elő tudta készíteni 8 éven át ezt a háborút? Igen.

Átverte az egész világot azzal, hogy nem fog támadni? Igen.

Hasonlóakat mondhatunk Hitlerről is. Ha nem robbantják ki a háborút, akkor sikeres és elfogadható politikusok lettek volna.

Hibátlanul meg tudták valósítan a tervüket, háborút leszámítva. (Bár én a 2014-es orosz akciókat sem tartom elfogadhatónak.) És remélem, hogy Putyin bele fog bukni a háborúba.

És vannak dolgok Putyin háború előtti politikájában, amivel egyet értek.

Obama is háborús bűnös. Miatta százezrek haltam meg Irakban. Kamu okkal indítottak háborút. Senki sem kérdőjelezte meg, hogy alkalmas-e elnöknek.

Leszámíva, hogy háborús bűnös és az egyik leggyengébb elnök volt, Obama alkalmas volt a feladatára.

2022. márc. 16. 22:30
 9/21 anonim ***** válasza:
63%

Például arról, hogy az M1-en ömlik a ruszkimosdató propaganda.

Vagy arról, hogy Orbán az EU gyengítésén, és szétverésén munkálkodik évek óta, ami Putyin érdeke.

2022. márc. 16. 22:35
 10/21 anonim ***** válasza:
64%

"Milyen politikai támogatásról beszéltek?"

Hogyan értelmeznéd azt, hogy Magyarország ódzkodik leginkább a ruszkik, de még a Belarusz állam elítélésétől is? Persze, végül mindig beállunk a sorba, elvégre NATO és EU tag vagyunk, de határozottan ódzkodunk ezektől a döntésektől. De már a háború előtt is, nemegyszer politikai (nem gazdasági) állásfoglalásokat vétóztunk meg Oroszország és Kína érdekét szolgálva. Vagy ha azt mondjuk, hogy ezek is mind a gazdasági érdekek által diktált tettek voltak, akkor végső soron miért ne lenne igazunk, csakmert a fidesznél a gazdasági és politikai támogatás/érdek egybefolyt?

2022. márc. 16. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!