Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire igazak ezek az...

Mennyire igazak ezek az Elk*rtuk című filmből?

Figyelt kérdés

Én még iskolás voltam akkor, és nem tudom, pontosan mik történtek.

Igaz az, hogy ártatlanul bebörtönöztek embereket, és benn tarthatták őket addig, ameddig a baloldali politikusoknak ez érdeke volt?

Igaz az, hogy a baloldali politikusok adtak utasítást, hogy az október 23-i Fidesz-nagygyűlés idején lévő tüntetésekbe beavatkozva, ha a tüntetők összekeverednek a Fidesz-gyűlésen résztvevőkkel, akkor az "járulékos veszteség", ahogy a filmben Dobrev Klára mondja?

Igaz az, hogy sötét diktatúrákat idéző módon mentek akkor az események?

2022. márc. 16. 12:40
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
És igaz az, hogy az MTV-székház támadásakor direkt nem küldték oda a rendőröket?
2022. márc. 16. 12:41
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
fideszes propagandafilm az egész. Révai elvtárs büszke lenne rájuk.
2022. márc. 16. 12:45
 3/14 Deff ***** válasza:
71%
Erőnek erejével és Áldozatok 2006-ban ezeket nézd meg és átfogó képet kaphatsz. Az Elk*rtuk egy erősen fikciós olvasata a történteknek.
2022. márc. 16. 12:46
 4/14 anonim ***** válasza:
76%
Ez csak egy film, semmi köze a valósághoz.
2022. márc. 16. 12:49
 5/14 anonim ***** válasza:
41%
Van valóságalapja, erősen fikciós is, de semmiképpen sem propaganda. Egyszer mindenképpen nézhető, azért korántsem korszakos alkotás.
2022. márc. 16. 12:50
 6/14 anonim ***** válasza:
83%

Ez a film a „kabátot varrunk a gombhoz” tipikus esete; valamik akkor történtek, akkor gyorsan találjunk ki még hozzá extra fasságokat.

A filmből a legvége az igaz egyedül, minden más parasztvakítás.

Egyébként ennyi pénzből ilyen szar filmet csinálni igazán nagy tehetségnek kell lenni... És ezt nem azért mondom, mert nem vagyok fideszes, hanem mert minden szempontból egy fos volt az egész film, ilyet én is akármikor leforgatnék, talán még jobbat is. Mert még ha legalább a benne lévő dolgok a valóságot mutatták volna be, de az meg túl uncsi lett volna.

Csak abból indulj ki, hogy ha azok igazak lettek volna, amiket leírtál, 0rbánéknak volt 12 évük, hogy nemzetárulás vétségével eltüntessék egy életre a Gyurcsányt, ehhez képest még mindig a közéletben van.

2022. márc. 16. 12:51
 7/14 anonim ***** válasza:
44%
Maga a film számomra csalódás volt, viszont sajnos elvileg van igazság tartalma. Azért azt írom, hogy elvileg mert nem voltam ott, csak akkor készült felvételeket, cikkeket olvastam.
2022. márc. 16. 12:53
 8/14 A kérdező kommentje:
Jó, de ez a film a legsötétebb diktatúrákat festi le, ahol bárkit börtönbe zárhatnak mindenféle bizonyíték nélkül. Nem túlzás ez kicsit?
2022. márc. 16. 12:59
 9/14 anonim ***** válasza:
65%

Én nem láttam a filmet, de mivel propaganda, választási kampány része ezért nem is veszem a fáradtságot. Elég volt végig nézni az Orbán Gyurcsány vitát, Orbán ellenzéki korszakáról készült videók és picit bele olvasni a közelmúlt történelmébe.

Alapjában Orbán saját maga mondta és videóval is van rögzítve, hogy egy gazdasági világválság idején, a Bajnai kormány elvette a 13.havi nyugdíjat, hogy ezzel próbálja menteni a helyzetet. Orbán erre osztott szorzott és mondta, hogy nemhogy a 13.havi hanem a 14.havi is kijönne és ők adnának 14.havit. Ehhez képest 12 évbe telt, hogy a 13.havi nyugdíj felvetődjön. Nem tudom, hogy eddig pl Mészáros számolta le az ujjain, vagy mi tartott 12évig?? Ha már ellenzékbe is oda jutott, hogy ő adna 14.havit.

Fel lett szólítva a kormány, hogy ne nyerészkedjen a benzin árakon, most Orbán teszi ugyan ezt, sőt tesz is rá egy lapáttal. Érdemes ilyen videókat nézegetni. Amit a "fiatal" Orbán követelt azt a mostani Orbán teljesen máshogy csinálja. Mikor ellenzékben volt mindenért a kormány volt a hibás. A mostani 2/3-al viszont ő sírva üti az asztalt, hogy nem tehet semmiről, csak a Gyúrcsány volt.

Meg most is azzal mentegetőzik, hogy világ válság van. De Gyurcsány idején is az volt, de ezt már nem említi senki.

2022. márc. 16. 13:01
 10/14 anonim ***** válasza:
67%
Annyi mint Lenin bölcsességeinek.
2022. márc. 16. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!